Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Nieuwsbrief 13 augustus 2020   Ga naar de Twitterpagina  Ga naar de Facebookpagina  Ga naar de Instagram feed

REGINA VAN BERKEL (INTRODANS): CORONAPROOF IN DE EUSEBIUSKERK

De afgelopen maanden heeft Introdans niet stil gezeten. Vanuit huis repeteerden de dansers via videobellen, een nieuw stuk, op maat gemaakt door choreograaf Regina van Berkel. In september gaat de voorstelling in première in de Eusebiuskerk in Arnhem, een inspirerende maar vooral ook praktische locatie, één die de dansers én het publiek veel ruimte geeft.

Meer lezen? Neem vóór morgen 16:00 u. een abonnement, dan krijg je dit nummer thuis.

Abonnees ontvangen dit nummer omstreeks 28 augustus.

Bekijk hier onze aanbiedingen!

En volg ons ook op instagram!


Top-3 dansnieuws

Oktober is de maand dat jij naar Butoh Festival Amsterdam kan! 
Het lijkt alsof we langzaam maar zeker weer naar het theater en festivals kunnen. Zo gaat op 9 en 10 oktober de vierde editie van Butoh Festival Amsterdam gelukkig door, in het Munganga theater!

Internationaal dansfestival Summer Dance Forever gaat online door
Hiphopliefhebbers, niet getreurd. Het geliefde Summer Dance Forever festival gaat dit jaar van 18 tot en met 26 augustus online door en het rooster zit vol met leuke workshops, battles, webinars en meer! 

Voormalig soliste Nationale Ballet Igone Römer-de Jongh komt met biografie 
Als dansliefhebber kennen we Igone Römer-de Jongh allemaal. Ze was soliste bij het Nationale Ballet en jurylid bij tv-programma Dance, Dance, Dance. In oktober komt ze met een biografie, waarin ze de lezer een kijkje geeft in haar wereld.

Het laatste dansnieuws? Ga dan naar onze website


Hoe is de traditionele Nederlandse volksdans eigenlijk ontstaan?

Je kent de Nederlandse traditionele volksdans vast wel: de klompendans. Gedanst op klompen met verschillende voetritmes en ritmisch geklap. Maar hoe is het eigenlijk ontstaan? 


Heb jij deze dansboeken al klaarliggen om mee te nemen op vakantie?

Lekker zitten in de zon, aan het strand of in je achtertuin? Dan kan daar geen goed dansboek bij ontbreken! Wij delen drie fictie en non-fictie boeken met je die je wellicht nog niet hebt gelezen, maar absoluut de moeite waard zijn. 


15 liedjes met het woord 'dans' om deze zomer te beluisteren! 

Iedere dag luisteren we wel naar muziek: op de fiets naar school, in de auto naar je werk of thuis achter de computer wanneer je je administratie zit te doen. Misschien zet je de volgende keer wel één van deze nummers op:

 


Heb jij het in je om een goede danser te worden?

Danser worden is niet niks. Je maakt lange en intensieve dagen en je bent veel van huis. Heb jij het in je om van je passie je werk te maken?


Het Zwanenmeer zou zonder Tsjaikovski het Zwanenmeer niet zijn

Het Zwanenmeer, De Notenkraker, wie kent ze niet? De meest bekende balletvoorstellingen uit de balletgeschiedenis. Pjotr Iljitsj Tsjaikovski wond geen doekjes om zijn talent en componeerde deze succesvolle creaties. Wat weten we eigenlijk van hem?


Zou jij maandenlang dansen voor een cashprijs van $500?

In de jaren ’20 en ’30 was het meer dan normaal om jezelf compleet uit te putten voor geld tijdens een dansmarathon. De dansmarathons, ook wel ‘walkathons’ genoemd, duurden uren, dagen of maanden. De Great Depression sloeg toe, maar de marathons werden alleen maar populairder. Maar waarom? 


Word ambassadeur van Dans Magazine!

Heb jij een dansschool óf geef je dansles en wil je graag ambassadeur worden van Dans Magazine? Dat kan! Hier vind je meer informatie over het ambassadeurschap.

 

Op Dansmagazine.nl vind je onder andere:

Choreografen en dansers Dansgezelschappen Voorstellingen
Dansopleidingen Dansscholen Abonnement nemen

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2020. Alle rechten voorbehouden.