ELF Voetbal nieuwsbrief van 13-07-2021
Transferperikelen: Deze EK-uitblinkers worden achterna gezeten door de Europese top

Op elk internationaal toernooi komen er weer 'onbekende' spelers bovendrijven. Als gevolg van het 'Andriy Arshavin Effect' hebben we  in het verleden enkele spelers mooie transfers zien maken na een eindtoernooi waarop zij absolute uitblinkers waren. Het EK is daar uiteraard geen uitzondering op. Deze zes spelers zijn na het EK dichtbij een mooie transfer.


lees verder
Wat leerden we van Suriname - Jamaica?

Valse start. Suriname was maandagnacht niet opgewassen tegen een gelouterd Jamaica en verloor zijn eerste wedstrijd op de Gold Cup met 0-2. Voor de mannen van Dean Gorré werd het zodoende niet het droomdebuut op een eindronde, want het is voor het eerst dat Natio daaraan meedoet. Welke lessen trekken we uit de openingspartij?

lees verder
Jorginho, Toloi en Emerson: Deze 7 'buitenlandse' spelers hadden ook nog voor Italië kunnen kiezen

"Het nationale elftal van Italië moet Italiaans zijn," zei de Italiaanse bondscoach Roberto Mancini ooit eens in het verleden. "Ik denk dat een Italiaanse speler het verdient om in het Italiaanse nationale team te spelen, terwijl degenen die niet in Italië geboren zijn, zelfs als ze [Italiaanse] familieleden hebben, het niet verdienen."

lees verder
6 bijzondere feitjes en statistieken na de EK-winst van Italië

Na de ijzingwekkend spannende ontknoping in de EK-finale is er genoeg om over na te praten. ELF Voetbal verzamelde zes bijzondere feitjes en statistieken na de EK-overwinning van Italië.

lees verder
ELF Voetbal Transferspecial: over de transfermarkt van toen en nu

Als de bal stilligt, rolt het geld. De transfermarkt doet qua spanning en sensatie in de zomer en de winter nauwelijks onder voor de sport die zij faciliteert. Omdat het transfernieuws ons nu weer dagelijks overspoelt, kent de nieuwe editie van ELF Voetbal weer een toepasselijk thema. Nummer 7 is omgedoopt tot Transferspecial. Met verhalen over de hoofdrolspelers uit de geschiedenis van transfers, de hoofdrolspelers van nu, interviews met de recordhouder transfers, de enige speler die voor alle vier Limburgse profclubs speelde en de speler van de meest opzienbarende transfer uit de historie. En meer!

lees verder
Van RB Leipzig naar de KKD: Waarom Linus Zimmer voor FC Den Bosch koos

Als een jeugdspeler van een Champions League-club een permanente overstap maakt naar de Keuken Kampioen Divisie doet dat in Nederland menig wenkbrauw fronzen. Toch is de keuze voor FC Den Bosch volgens Linus Zimmer een hele logische. ELF Voetbal ging langs in De Vliert, waar Zimmer uitlegde waarom hij zijn vertrouwde Leipzig inruilt voor de Brabantse hoofdstad.

lees verder
PANNA! 58 vol superinterviews: Klaassen, Malacia, Miedema, Rensch, Antonucci en Kluivert

Het extra dikke PANNA! Vakantie Doeboek ligt nog in de winkelschappen. Maar nu is ook de nieuwe reguliere editie van PANNA! uit! Nummer 58 staat weer boordevol interviews, tips en tricks, fotostrips, fotoprijsvragen en natuurlijk vier XXL Superposters. Waar wacht je op!

lees verder
Tien miljoen voor Joey Veerman? Deze toptransfers maakten Heerenveen eerder rijk

Joey Veerman bestempelde de vraagprijs die sc Heerenveen voor hem heeft als ‘gekkigheid’, maar als het aan de club ligt wordt dit bedrag gewoon betaald voor de spelmaker. De Friezen willen graag tien miljoen zien voor Veerman, waardoor een akkoord met het geïnteresseerde Hellas Verona mijlenver weg is. Mochten de Italianen toch voldoen aan de vraagprijs, stormt Veerman het lijstje binnen van duurste Heerenveen-spelers aller tijden. Lees hier wie hem voorgingen.

lees verder
Interview Jean-Marc Bosman: "Ik had op meer hulp en begrip gerekend"

Een aardverschuiving op transfergebied. De beslissing die de hele voetbalwereld op zijn kop zette. In 1995 verhuisde de macht van de clubs naar de spelers door het Bosman-arrest. Spelers zagen hun salarissen en handgelden groeien en groeien. Een groot contrast met de huidige situatie van Jean-Marc Bosman, de aanstichter van het proces. "Terwijl veel voetballers in rijkdom leven, heb ik bijna niets. Dat doet pijn. Heel veel pijn."

lees verder