ELF Voetbal nieuwsbrief van 18-12-2023
Deze Europese topclubs hebben zich geplaatst voor het WK van 2025

Veel media-aandacht krijgt het niet, maar het WK voor clubs is inmiddels alweer een paar dagen bezig. Maandag en dinsdag spelen Fluminense, Al-Ahly, Urawa en Manchester City in de halve finales. Het toernooi krijgt echter niet de gewenste aandacht en dat is voor FIFA reden om het toernooi op de schop te doen. Vanaf 2025 is er een WK voor clubs waar 32 teams aan mee zullen doen. Het toernooi zal eens in de vier jaar plaatsvinden en vervangt dus het WK voor clubs in de huidige vorm.


lees verder
Samenvatting: AZ- PSV (0-4)

Zondagavond stond voor PSV weer de volgende topper in de Eredivisie op het programma. Vlak na de gewonnen wedstrijd tegen Feyenoord moesten de mannen van Peter Bosz op bezoek bij AZ. Het elftal van Pascal Jansen is uit vorm, maar krijg dit seizoen pas tien treffers tegen in de Eredivisie. Het ongenaakbare PSV wist echter kinderlijk eenvoudig door de AZ-defensie heen te spelen. Het werd 0-4 en AZ zelf had vrij weinig in te brengen. De positie van Jansen komt daarmee verder onder druk te staan. Kijk hier de samenvatting

lees verder
ELF Voetbal nummer 12 is uit: met Paixao, Schouten, Van Brederode, Armenië-gangers, broers Verdonk en meer

De nieuwe ELF Voetbal is er! De laatste editie alweer van 2023! Een ideaal cadeau voor de feestdagen. Deze keer met interviews met Igor Paixao van Feyenoord, Jerdy Schouten van PSV, Myron van Brederode van AZ, Luis Suárez als Eredivisie-kopstuk, we gingen de boksring in met broers Calvin en Darryl Verdonk en veel meer!

lees verder
Hoe is het nu met de spelers die afgelopen zomer zijn vertrokken uit de Eredivisie? (2)

In de zomerse transferperiode kozen tientallen spelers weer voor een vertrek uit Nederland. De een was het niveau van de Eredivisie ontgroeid en vertrok naar een topcompetitie, terwijl de ander zijn geluk in een wat kleinere competitie ging beproeven. Maar hoe verging het deze Eredivisie-verlaters bij hun nieuwe clubs? Scoren ze aan de lopende band of zitten ze geregeld op de bank? Het tweede deel van een vijfdelige serie.

lees verder
PANNA! 81 met superspitsen uit de Eredivisie, Luuk Steen, Jerdy Schouten en acht superposters!

Welke superspits is de beste? Santiago Gimenez, Luuk de Jong of toch Brian Brobbey? PANNA! zocht het uit. De uitkomst is te lezen in de nieuwe editie van ons Kidsmagazine. In nummer 81 ook interviews met Jerdy Schouten van PSV, met Igor Paixao van Feyenoord, met YouTuber Luuk Steen, met shirtjeskoning Jesse Rabbeljee en lees alles over het komende WK voor Clubteams. Plus acht superposters!

lees verder
Hoe is het nu met de spelers die afgelopen zomer zijn vertrokken uit de Eredivisie (3)

In de zomerse transferperiode kozen tientallen spelers weer voor een vertrek uit Nederland. De een was het niveau van de Eredivisie ontgroeid en vertrok naar een topcompetitie, terwijl de ander zijn geluk in een wat kleinere competitie ging beproeven. Maar hoe verging het deze Eredivisieverlaters bij hun nieuwe clubs? Scoren ze aan de lopende band of zitten ze geregeld op de bank? Het derde deel van een vijfdelige serie.

lees verder
Hans Werdekker is nu weer timmerman: "Ik had net getekend bij Ajax toen Cruijff vertrok"

Johan Cruijff haalde Hans Werdekker hoogstpersoonlijk op zijn 28ste naar Ajax. Dertien maanden eerder voetbalde de centrale verdediger nog voor Hoofdklasser EDO en werkte hij als timmerman. Door een uitstekend debuutseizoen bij Willem II stonden clubs voor hem in de rij en wilde bondscoach Rinus Michels hem meenemen naar het EK 1988. Nadat hij zijn carrière bij RKC Waalwijk afsloot, werd Werdekker succesvol American footballer en nadien zaakwaarnemer. Zeven jaar geleden pakte hij zijn oude beroep als timmerman weer op. "Ik ben goed in twee dingen: voetballen en timmeren."

lees verder
Overzicht: de trainingskampen van de Eredivisieclubs in de winterstop

Nog één speeldag in de Eredivisie en de tweede ronde van de KNVB Beker. Dan breekt de winterstop aan voor de achttien clubs op het hoogste niveau in Nederland. Diverse clubs gaan erop uit. Spanje is begin januari veruit de populairste bestemming om een trainingskamp te beleggen als voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Wie verblijft waar? Hieronder een overzicht:

lees verder
Opofferingen waren het Igor Paixao waard: "Bij Feyenoord leef ik mijn droom"

De ouders en andere familieleden van Igor Paixao namen in het verleden beslissingen ten gunste van hun zoon. Hun eigen levens namen daarbij een bepalende afslag. Met de kennis van nu waren het de juiste beslissingen. De trots dat hun zoon de stap naar Europa zette, bij Feyenoord is doorgebroken en in de kampioenswedstrijd van de Rotterdammers beslissend was, maakten het alle opofferingen in één klap waard. "Ik leef nu de droom die ik had als jonge jongen."

lees verder
Onder de loep: Championship-uitblinker Crysencio Summerville

Zaterdagavond haalde Crysencio Summerville weer eens de Engelse krantenkoppen. Na afloop van het duel tussen Leeds United en Coventry City, dat in een 1-1 gelijkspel eindigde, weigerde Summerville de hand te schudden van zijn tegenstander Bobby Thomas. Daarop ontstond een flink opstootje en Summerville kreeg het daarna flink te verduren op social media. 

lees verder
VACATURE: Marketing/communicatie stagiair gezocht voor ELF Voetbal en PANNA! Magazine

Ben jij een marketingspecialist in de dop en wil je deze skills combineren met je grote passie voor voetbal? Dat kan! Voor de magazines ELF Voetbal en PANNA! Magazine zijn we op zoek naar een enthousiaste marketing stagiair(e).

lees verder