ELF Voetbal nieuwsbrief van 30-08-2023
Deze Georgiërs gingen Georges Mikautadze voor in de Eredivisie

Georges Mikautadze is nu officieel speler van Ajax. De Amsterdammers bereikten vrij snel een akkoord met FC Metz over de aanvaller die 16 miljoen euro kost. Dat bedrag kan door bonussen oplopen tot 19 miljoen euro. De Georgiër tekent voor vijf seizoenen en voegt zich daardoor in een kort rijtje met Georgiërs in de Eredivisiegeschiedenis.


lees verder
Marko Vejinovic: "Peter Bosz is een van de besten in het overbrengen van zijn speelwijze"

Eigenwijs, maar glashelder. De kracht van Peter Bosz kan tegelijkertijd zijn zwakte zijn. De nieuwe PSV-trainer laat zijn teams altijd beter voetballen, maar vaak volgt dat ene zinnetje: zijn speelwijze levert geen prijzen op. Toch lopen voetballers met hem weg. "Door hem dachten we: we gaan vandaag met 6-0 van Ajax winnen."

lees verder
Transfervrije Joshua Sanches: "Laat geïnteresseerde clubs zich maar melden"

Hij speelde in de jeugd van Ajax, in die van AFC en sc Heerenveen. Bij Sparta Rotterdam stond hij twee jaar onder contract en de afgelopen drie seizoenen bekleedde Joshua Sanches een basisplaats bij TOP Oss. Nu is de 25-jarige middenvelder transfervrij. "Ik ben beschikbaar. Een mooie nieuwe club. Binnen- of buitenland, dat maakt niet uit. Laat clubs zich maar melden."

lees verder
Hoe hoog staan de Eredivisie-verkopen in het lijstje van duurste transfers?

Arsenal en Chelsea gaven deze zomer (tot nu toe) het meeste geld uit voor een speler. Arsenal haalde Declan Rice voor 116,6 miljoen euro op bij West Ham United, Chelsea legde 116 miljoen euro neer bij Brighton & Hove Albion voor Moises Caicedo. Sommige spelers uit de Eredivisie vertrokken ook voor veel geld naar het buitenland. Maar hoe hoog waren die transfersommen eigenlijk ten opzichte van de grote bedragen van deze zomer? 

lees verder
De Nationale Voetbalgids 2023/24 voor 9,99 euro! Zes competities, 104 clubs

Hij is er weer: de Nationale Voetbalgids van ELF Voetbal, editie 2023/24. Tweehonderd pagina's, 104 clubs, de zes hoogste divisies van ons land, teamfoto's en ontzettend veel informatie. Oftewel alles wat een voetballiefhebber moet weten nu het nieuwe seizoen weer van start gaat. Daarnaast alle programma's van zowel binnen- en buitenland, overzichten van de Eredivisietopscorers, alle landskampioenen, de volledige arbitrage en nog veel meer.

lees verder
Op een rijtje: Lionel Messi heeft de meeste prijzen van alle voetballers ooit

Lionel Messi pakte de Leagues Cup met Inter Miami, wat zijn 44e prijs in zijn carrière betekende. Daarmee heeft hij het record van Dani Alves overgenomen, die in totaal 43 prijzen pakte in zijn loopbaan. We zetten alle prijzen van Messi op een rijtje. Heeft de Argentijnse superster alles gewonnen wat er te winnen valt?

lees verder
ELF Voetbal nummer 9, 2023: met Frenkie, Quilindschy, Branco, Erik Falkenburg en Bruno Varela

De nieuwe leider van FC Barcelona. Die status heeft Frenkie de Jong dit seizoen afgedwongen bij de landskampioen van Spanje. Te lezen in de nieuwe editie van ELF Voetbal. In nummer 9 zijn ook interviews te lezen met Quilindschy Hartman, Bruno Varela, Erik Falkenburg, Marco Boogers en Raymond Atteveld.

lees verder
Hoe de soap van Romelu Lukaku nu dan toch een einde lijkt te krijgen

Romelu Lukaku hield de gemoederen deze zomer flink bezig. De ene na de andere club wilde niks meer te maken hebben met de Belgische topschutter. Toch blijkt Romelu Lukaku niet overal persona non grata. Vlak voor het verstrijken van de transferdeadline komt er een einde aan de Big Rom-soap. Een hereniging met José Mourinho bij AS Roma is in de maak.

lees verder
PANNA! Magazine 78: alles over de Eredivisie, Vrouwen Eredivisie, de hete transferzomer en meer!

Kom alles te weten over de Eredivisie 2023/24 en de Vrouwen Eredivisie 2023/24! Maak kennis met de topaankopen, sterspelers en talenten van elke club. Alles wat je moet en wil weten over de clubs in de Eredivisie! Van het aantal plaatsen in Het Kasteel tot de volledige prijzenkast van Feyenoord! Verder behandelen we de heetste transfers van deze zomer, brengen we de grootste voetbalstadions ter wereld in kaart en onthullen we de muzikale talenten van een aantal topvoetballers! Natuurlijk ontbreken de acht superposters niet en sluiten we af met een nieuwe Sicky-strip!

lees verder