ELF Voetbal nieuwsbrief van 29-03-2022
Deze Keuken Kampioen Divisie-spelers spelen deze week interlands

Van Afrika tot aan Zuid-Amerika, verscillende clubs uit de Keuken Kampioen Divisie moeten deze week spelers missen die op interlandavontuur zijn. Deze acht spelers zetten de clubbelangen even opzij en dragen nu trots de kleur van hun land.


lees verder
Deze spelers zullen niet blij zijn met de keuzes van Van Gaal

Voor Georginio WIjnaldum moet het afgelopen zaterdag even slikken zijn geweest toen hij tegen Denemarken op de bank moest plaatsnemen. Onder Ronald Koeman en Frank de Boer was hij immers nog één van de sterkhouders. Hij is niet de enige speler die niet blij zal zijn met de keuzes die Louis van Gaal bij het Nederlands elftal maakt. 

lees verder
Crysencio Summerville: "We gaan met Jong Oranje voor twee keer winst"

Bulgarije-uit en Zwitserland-thuis. Jong Oranje staat de komende dagen voor twee grote uitdagingen. Om het EK van volgend jaar in Roemenië en Georgië te bereiken, zijn zes punten wenselijk. Vier punten noodzakelijk. Crysencio Summerville kijkt uit naar de twee confrontaties. "Ik heb echt zin om me weer te laten zien."

lees verder
Eredivisie nog altijd talentenfabriek van Europa: geen competitie levert zoveel Onder 21-internationals

Dinsdagavond staan er een hoop duels op het programma in de strijd om kwalificatie voor het EK onder 21. Jong Oranje treft Jong Zwitserland, maar bijna elk ander Europees land komt ook in actie. Daarbij gaan we opvallend veel Eredivisiespelers in actie zien. Sterker nog, geen competitie levert zoveel jeugdinternationals in Europa.

lees verder
Interview Dani de Wit, AZ nummer 10: "Ik moest zorgen dat de bollen in een kist vielen"

Een blauwdruk voor de nummer 10 nieuwe stijl. Actief, trefzeker, vastberaden, gezegend met een onversneden winnaarsmentaliteit. En dat is in het geval van Dani de Wit geen toeval. De nummer 10 van AZ groeide als zoon van een bollenboer in Bovenkarspel op en zat zomers op de rooimachine. "Dan zat mijn vader op de trekker en stond ik achterop. Krachttraining kan ik je vertellen."

lees verder
Dit waren de mooiste interlands van het voetbalweekend

Het voetbalweekend zit er weer op en daarom is het weer tijd om terug te blikken. Het is momenteel de interlandperiode en dat leverde een aantal mooie wedstrijden op. In dit artikel kijken we via een aantal samenvattingen naar de mooiste wedstrijden van het afgelopen weekend. 

lees verder
Gerrit Nauber, Go Ahead Eagles-verdediger: "Uiteindelijk kozen we de dikste, haha"

Ze delen een kwaliteit: hun balgevoel. Waar Gerrit Nauber wekelijks de verdediging van Go Ahead Eagles gesloten probeert te houden, passes en voorzetten tracht te onderscheppen en medespelers aan het werk zet, daar haalt hond Cooper veel plezier uit het zo snel mogelijk terugbrengen van tennisballen. "Hij is lief en makkelijk. Al is hij nu in de publiciteit."

lees verder
Gouden generaties: Hoe gaat het met de landen die de afgelopen jaren uitblonken op het WK onder 20?

Deze week valt een groot deel van de beslissingen voor het WK in Qatar. Het deelnemersveld ziet er nu al een stuk anders uit dan vier jaar geleden. Grote landen gaan het WK missen, terwijl andere landen terugkeren met gouden generaties. ELF Voetbal zocht uit of de landen die het de voorbije jaren goed deden op het WK onder 20 zich nu ook plaatsen voor het WK in Qatar.

lees verder
Eredivisie behoort tot de geduldigste competities van Europa wat betreft trainers

De voetbalcultuur verschilt per land in Europa enorm. Zo ook het beleid van de clubs. In het ene land wordt de trainer na een paar slechte wedstrijden de laan uit gestuurd, terwijl het andere land een competitie heeft waar de clubs meer geduld met hun oefenmeesters hebben. Hoe doet de Eredivisie het. Statistiekenbureau CIES zocht het uit.

lees verder

Aankomende voetbalreizen

Atlético Madrid - Granada CF20-04-2022
Voetbaltrips.com
WWW.VOETBALTIX.NL
P1 Travel
Number 1 Voetbalreizen
  
Arsenal FC - Manchester United23-04-2022
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
  
Crystal Palace - Leeds United23-04-2022
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
P1 Travel
Chelsea FC - West Ham United23-04-2022
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
P1 Travel
 
Liverpool FC - Everton FC23-04-2022
Number 1 Voetbalreizen
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
  
Bekijk alle voetbalreizen