Kennisbanken E-installatie
Online versie
Deze lasdop in EX-e-kast is niet toegestaan
Elektrische installaties in situaties met gasontploffingsgevaar moeten aan speciale eisen voldoen. Veel monteurs weten dat niet. Met de beste bedoelingen maken ze er dan een onveilig geheel van. Inspecteur Richard Groenewegen laat in zien welke fouten makkelijk worden gemaakt.
Lees verder >
‘Meterkast staat al sinds de invoering van de meterkastnorm ter discussie’
De meterruimte staat ter discussie. Steeds meer stemmen gaan op om het beheerdersgedeelte en bewonersgedeelte uit elkaar te halen. In dit artikel de visie van Jan Willem van de Groep.
Lees verder >
Hybride warmtepompen in bestaande bouw: installateurs kunnen belangrijke rol spelen
Op het gebied van hybride warmtepompen in de bestaande bouw kunnen installateurs een zeer belangrijke rol spelen, denkt Erik Caelen, directeur innovatie bij Itho Daalderop.
Lees verder >
(advertorial)
alt
Hafonorm–veilig PV-installatie
De markt van zonnepanelen blijft groeien. Des te belangrijker om te kiezen voor kwaliteit en daarmee een optimaal veilige en energie efficiënte PV-installatie neer te zetten. ABB biedt een breed en compleet assortiment. Hafonorm-installatiekasten dat daar optimaal op inspeelt. 
Is inspectie van de elektrische installatie verplicht?
Op de vraag of de inspectie van de elektrische installatie al dan niet verplicht is, is geen eenduidig antwoord te geven.
Lees verder >
‘Digitalisering ten onrechte gezien als secundair bedrijfsproces’
Te veel sectoren digitaliseren ad hoc in plaats van procesmatig, stelt Bart Verhees van Spie. Veiligheidsrisico’s en onnodig hoge bedrijfskosten zijn de onvermijdelijke gevolgen.
Lees verder >
Meer artikelen
Partnernieuws
Het geheim voor gereedschapsvrij elektrisch verbinden
Installatieruimtes worden steeds kleiner, waardoor gereedschapsvrije installatietoepassingen meer dan welkom zijn. 
Lees verder >
(advertorial)
alt
Veiligheid voor smart homes
Nu steeds meer van onze apparaten ‘smart’ zijn, groeit de behoefte voor noodstroomvoorziening door middel van een Uninterrupted Power Supply (UPS). We bedienen via wifi onze thermostaat, verlichting, deurbel en andere slimme apparatuur. Een USP is een onmisbare schakel geworden.
Blog
De risico’s van vlambogen beperken: een praktische én morele noodzaak
Vlambogen vormen een risico voor iedereen die werkt aan elektrische installaties. Bedrijven besteden helaas lang niet altijd voldoende aandacht aan het verkleinen van deze risico's en het vergroten van de veiligheid. 
Lees verder >
Whitepaper
Keukeninstallaties
Wat zegt NEN 1010 over het aansluiten van keukenapparatuur? En hoe zorg je als installateur in nieuwbouwwoningen voor een goede kookafzuiging? Lees het in onze whitepaper.
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright