ELF Voetbal nieuwsbrief van 16-07-2022
Deze mooie wedstrijden bezorgen je een heerlijke zaterdag

Het is weer weekend en dat belooft voor de voetballiefhebber weer eens ouderwets genieten. Vooral op de zaterdag staan er heerlijke voetbalwedstrijden op het programma. Drie Nederlandse topclubs komen in actie en ook de Europese topclubs spelen mooie wedstrijden. Een overzicht:


lees verder
Samenvatting Ajax - KAS Eupen (1-1)

Ajax heeft de oefenwedstrijd met KAS Eupen met 1-1 gelijkgespeeld. In het duel maakten de nieuwe aankopen Owen Wijndal en Steven Bergwijn hun debuut, daarnaast waren vrijwel alle internationals weer terug. Toch maakten de Amsterdammers een onwennige indruk. 

lees verder
Beachsoccer-international Chelly Drost: "Tijdens onze toernooien is iedereen superrelaxed"

De zomer is aangebroken. Veel voetballers houden hun conditie op peil met beach soccer. Maar hoe werkt dat? En wat zijn handige tips? We vroegen het aan Chelly Drost, niet alleen speelster van Telstar Vrouwen en zaalvoetbalbekerwinnaar Os Lusitanos. Ook beachsoccer-international. "Probeer de bal altijd door de lucht te spelen."

lees verder
VVV-Venlo hengelt een talentvolle goalgetter binnen

VVV-Venlo heeft zich opnieuw versterkt. Deze keer met een talentvolle goalgetter. Özcan Yasar sluit per direct aan bij de Noord-Limburgse club. De voormalige Turkse jeugdinternational maakt de overstap van NAC Breda.

lees verder
Interview beleidsbepalers NEO over de Wout Weghorst-bijdragen: "Ineens zag ik: een ton overgemaakt"

Er zijn weinig amateurclubs die zo'n goed gevulde spaarrekening hebben als R.K.S.V. NEO uit Borne. Verantwoordelijke daarvoor: Wout Weghorst. Via de zogeheten solidariteitsvergoeding zijn er diverse mooie projecten gerealiseerd bij de Twentse tweedeklasser. "Op het FA-kantoor hadden ze vast nog nooit gehoord van NEO uit Borne."

lees verder
Martinez staat voor toptransfer: dit zijn de duurste verkopen ooit van Ajax

Als we De Telegraaf mogen geloven vertrekt Lisandro Martinez één dezer dagen naar Manchester United. Met die transfer is een enorm bedrag gemoeid en zo wordt de Argentijn één van de duurste Ajacieden aller tijden. Vanwege dat nieuws kijken we in dit artikel naar de verkopen die Ajax het meeste geld opleverden.

lees verder
Bestel de Nationale Voetbalgids nu tijdelijk met gratis verzending

Op 5 augustus is het weer zover: dan verschijnt de extra dikke ELF Voetbal Nationale Voetbalgids 2022/23. Speciaal voor voetballiefhebbers die niet kunnen wachten op de start van het nieuwe seizoen is er nu de mogelijkheid om de seizoensgids te pre-orderen. Nu tijdelijk met gratis verzending.

lees verder
Even voorstellen: duo Francisco Conceição en Mykola Matvienko op weg naar Ajax

Het duurde even, maar Ajax is inmiddels op stoom op de transfermarkt. Na de recordbrekende transfer van Steven Bergwijn pakten de Amsterdammers deze week door met het contracteren van Owen Wijndal. Daar houdt het niet bij op. Ajax heeft opnieuw een duo in het vizier die de selectie moet versterken. We stellen de Portugees Francisco en de Oekraïner Mykola Matvienko kort voor. 

lees verder
PANNA! 67 met de nieuwe golf talenten, de OranjeLeeuwinnen, Brobbey, Aké en Touzaniiii

De zomervakantie is nog niet begonnen of er ligt alweer een nieuwe PANNA! Naast ons Vakantie Doeboek is nu ook nummer 67 verschenen! Natuurlijk blikken we vooruit op het EK Vrouwen. Waar groeiden ze op? Welke generatie staat bij de mannen te trappelen om de fakkel van Cristiano Ronaldo en Lionel Messi over te nemen? We spraken met Soufiane Touzaniiiii, met Brian Brobbey en met Nathan Aké. En nog veel meer!

lees verder