ELF Voetbal nieuwsbrief van 26-08-2024
Deze namen gaan er een week voor de deadline rond bij PSV

Over exact zeven dagen is het over en sluiten wat betreft de transferwindow in Nederland. De laatste week van de markt is altijd hectisch, maar dit jaar misschien nog wat hectischer. Zeker in Eindhoven, waar technisch directeur Earnest Stewart vandaag is begonnen aan de drukste week uit zijn carrière als technisch directeur. PSV-clubwatcher Rik Elfrink liet zondagavond in Studio Voetbal weten dat er nog minstens drie 'kanonnen' bij moeten.


lees verder
PSV blijft winnen en vernedert Almere City

Regerend kampioen PSV wist gisteravond zeer overtuigend te winnen bij Almere City FC. Met maar liefst zeven verschillende doelpuntenmakers werd met 1-7 gewonnen van de gedesillusioneerde Almeerders. Aanvoerder Luuk de Jong wist onder meer zijn eerste doelpunt van het seizoen te maken. Terwijl PSV voor de derde keer op rij won, betekende het voor Almere City de derde nederlaag op rij.

lees verder
Nando Rafael is op niemand boos in Nederland: "Bij Ajax was tweede worden geen optie"

Volle stadions, veel goals en prijzen: de dromen van Nando Rafael waren als die van ieder andere jonge voetballiefhebber. De reis ernaartoe niet. Nadat zijn ouders, broer en zus zijn vermoord en hij naar Nederland vlucht, hoopt Nando Rafael zijn droom waar te maken in de shirts van Ajax en Oranje. De nu veertigjarige oud-spits schittert echter in de Bundesliga en draagt de nationale tenues van Duitsland en later Angola. "Op niemand in Nederland ben ik boos. Alles in het leven gebeurt met een reden."

lees verder
Is het afscheid van Justin Bijlow definitief?

Een afscheid met gemixte gevoelens. Niet alleen omdat het Feyenoord van Justin Bijlow zondagmiddag niet won op Spangen, maar ook omdat hij de laatste wedstrijd van zijn club vanaf de bank bekeek. Bijlow verlaat Rotterdam als tweede doelman. Nu begint de jacht op de positie van eerste goalie bij Southampton FC. 

lees verder
PANNA! Magazine 88 is uit! Alles over de Eredivisie en Vrouwen Eredivisie 2024/25!

Kom alles te weten over de Eredivisie 2024/25 en de Vrouwen Eredivisie 2024/25! Maak kennis met de topaankopen, sterspelers en talenten van elke club. Alles wat je moet en wil weten over de clubs in de Eredivisie! Van het aantal plaatsen in Het Kasteel tot de volledige prijzenkast van Feyenoord! Verder behandelen we de heetste transfers van deze zomer en nieuw deze editie: de buitenlandgids! Hierdoor ben je volledig op de hoogte van al het topvoetbal in de Premier League, LaLiga, Serie A en Bundesliga! Natuurlijk ontbreken de acht superposters niet en voorspellen een aantal bekende Nederlanders het komende Eredivisie-seizoen!

lees verder
Nieuwe Nederlandse trainers in Premier League en Turkije: zo vergaat het hen

Met een nieuw seizoen zijn er ook weer een hoop nieuwe Nederlandse trainers in het buitenland. Veel bekende namen in Nederland gaan nu naam maken in grote Europese competities. Van Engeland tot Turkije, Nederland is door heel Europa vertegenwoordigd. Daarom nemen we de belangrijkste Nederlandse trainers in het buitenland door.

lees verder
Win het boek Bellen met Baggio, 45 ontmoetingen met voetbalhelden

Romario,  Diego Maradona, Junior, Zico, Hansi Müller en natuurlijk Roberto Baggio. Het is slechts een greep uit de namen van de wereldsterren die Roberto Pennino heeft geïnterviewd. De gesprekken zijn allemaal terug te lezen in zijn nieuwste boek: Bellen met Baggio, ontmoetingen met voetbalhelden van weleer. Het boek is vanaf vandaag te winnen via onze website.

lees verder
Naast PSV en Feyenoord veel verrassende namen in de Champions League

Komende week worden de laatste tickets voor de UEFA Champions League verdeeld. Nog zeven plekken zijn beschikbaar voor het grootste Europese toernooi. Met dit jaar 36 deelnemers betekent dat ook dat 29 clubs al een ticket hebben veroverd. Namens Nederland doen natuurlijk PSV en Feyenoord mee. Veel grote namen hebben zich gekwalificeerd, maar ook wat verrassende nieuwelingen zien we terug in het hoofdtoernooi.

lees verder
Arouna Koné: "Nadat ik bij Roda kwam, richtte ik me op een transfer naar PSV of Ajax"

Als jonge jongen droomde Arouna Koné (40) ervan om ooit op Old Trafford te schitteren. Mede dankzij vier seizoenen in de Eredivisie bereikte hij The Theatre of Dreams, alleen niet in het shirt van Manchester United. De nu gepensioneerde Ivoriaan blikt gelukkig terug op zijn carrière, die hem naar Roda JC en PSV bracht en hem tussendoor bijna naar Ajax leidde. "Ik zag mezelf al in het Ajax-shirt spelen."

lees verder
Transferoverzicht Eredivisie en Eerste Divisie zomer 2024

Nog ruim een week. Dan gaat de transfermarkt weer op slot in Nederland. In de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie zijn al vele spelers van club gewisseld. We zetten ze allemaal voor je op een rij.

lees verder
Deze clubs gaven tot nu toe het meeste geld uit tijdens de transferperiode

In Nederland hebben de topclubs deze zomer nog niet echt diep in de buidel getast. In het buitenland is dat wel het geval. Welke clubs gaven tot nu toe het meeste geld uit? ELF Voetbal zet ze voor je op een rij.

lees verder