ELF Voetbal nieuwsbrief van 05-09-2022
Deze Nederlanders in het buitenland zijn geweldig uit de startblokken geschoten

De eerste vijf speelrondes zitten er in de meeste Europese competities alweer op. Daarin blonken al aardig wat Nederlanders uit. Deze zes Nederlanders in het buitenland drukten hun stempel op de seizoensopening.


lees verder
Samenvatting: Manchester United - Arsenal (3-1)

Na een stroeve start begint het Manchester United van Erik ten Hag op stoom te komen. Zondagavond probeerde de oefenmeester een serie van drie overwinningen een gevolg te geven tegen koploper Arsenal. De kraker werd beslist in het voordeel van Manchester United. De openingstreffer kwam op naam van een veelbesproken man. Antony liet zich direct gelden in de Premier League. Ook Tyrell Malacia en Lisandro Martinez begonnen in de basis.

lees verder
ELF Voetbal nr 9, het seizoen van thuiskomen plus interviews met Kenneth Taylor, Jens Toornstra, Milan van Ewijk en Myron Boadu

Jasper Cillessen, Steven Bergwijn, Brian Brobbey, Henk Veerman, Quinten Timber en de broers Luuk en Siem de Jong. De persruimtes in de Eredivisie konden deze zomer volop gevuld worden met kleffe leuzen over thuiskomen. Stuk voor stuk keerden de genoemde spelers terug naar de plek die zij hun thuis noemen. De nieuwe editie van ELF Voetbal, nummer 9 van 2022 alweer, besteedt daar volop aandacht aan. Tevens interviews met onder andere Kenneth Taylor, Jens Toornstra, Michel Vorm, Joshua Zirkzee en Myron Boadu.

lees verder
Zo verliep de voorbereiding voor de Europese tegenstanders van Ajax, AZ, Feyenoord & PSV

Woensdag en donderdag is het eindelijk weer zo ver: Europees voetbal voor de Nederlandse ploegen. Ajax speelt in de Champions League op woensdag. Terwijl AZ, Feyenoord en PSV donderdag in actie zullen komen. De Europese tegenstanders hebben dit weekeinde allemaal al gespeeld. Hoe verliep de voorbereiding?

lees verder
Interview Peet Bijen: "Ik heb nu een stuk of twintig tatoeages. Veel gaan over de hond"

Een lieve gezelschapshond. Daar hoopten Peet Bijen en zijn vriendin Jolien op toen ze besloten om Freddy in huis te nemen. En dat kregen ze. De tweejarige Golden Retriever zit boordevol energie, kwispelt voortdurend en volgt niet-aangelijnd zijn baasjes probleemloos. Voor de centrale verdediger, die begin augustus bekendmaakte te moeten stoppen met betaald voetbal, vormt de viervoeter een ideaal maatje in een zware periode. "Als ik na een dag revalideren of in onzekerheid thuiskwam, rende ze direct op me af om te spelen. Dan vergeet je alles snel."

lees verder
Feyenoord moet Szymanski definitief inlijven: 7 keer dat een optie tot koop gelicht werd in de Eredivisie

Bij Feyenoord zijn ze nu al in de wolken met Sebastian Szymanski. De Poolse middenvelder die gehuurd wordt van Dinamo Moskou blinkt uit op het middenveld en ontpopt zich razendsnel tot publiekslieveling in Rotterdam. Zaterdagavond bracht de Pool het publiek op de banken met een heerlijke afstandstreffer tegen Go Ahead Eagles. De Feyenoord-fans zien nu al graag dat Szymanski definiteif wordt overgenomen. De prijs zou naar verluidt rond de tien miljoen euro liggen. Deze spelers gingen hem voor.

lees verder
Interview Michel Vorm: "Die Welshmen zijn niet te verstaan. Dat was echt wennen"

Zijn collectie medailles en individuele prijzen heeft sinds zijn verhuizing van Londen naar Schaijk geen daglicht meer gezien. Ze zitten nog in een verhuisdoos. Michel Vorm kan gelukkig ook zonder geheugensteun de mooiste verhalen uit zijn loopbaan opborrelen. "Ik werd gewaardeerd om wie ik was."

lees verder
Geen Mertens, Koulibaly & Insigne meer tegen Ajax: Dit zijn de opvallende talenten bij het vernieuwde Napoli

Jarenlang had Napoli dezelfde uithangborden. Kalidou Koulibaly ontwikkelde zich bij Napoli in vijf jaar tijd tot één van de beste centrale verdedigers ter wereld en Lorenzo Insigne en Dries Mertens vormden over een nog langere periode de aanval van Napoli. De drie sterkhouders vertrokken, met daarnaast nog een handjevol spelers dat Napels verliet.

lees verder
Dit zijn de grootste verrassingen in de voorselectie van het Nederlands Elftal

Hoewel de competities nog maar net begonnen zijn, worden deze binnenkort onderbroken vanwege interlandvoetbal. Vrijdag werd de voorselectie voor de Nations League-wedstrijden met Polen en België bekend en daarin zaten flink wat verrassingen. Wij nemen de meest opvallende namen in dit artikel met je door. 

lees verder