ELF Voetbal nieuwsbrief van 28-05-2020
Deze Nederlanders moeten vrezen voor degradatie uit de Bundesliga

Joshua Zirkzee stevent met zijn werkgever Bayern München af op het kampioenschap in de Bundesliga. Er is echter ook een flink aantal Nederlanders dat zich steeds meer zorgen zal maken. In de kelder van de Duitse competitie moeten onze landgenoten namelijk aan de bak om degradatie te voorkomen.


Lees verder
Stuttgart vs HSV; cruciaal onderonsje in de jacht op de Bundesliga

Terwijl Bayern München de strijd om de titel in de Bundesliga dinsdagavond zo goed als zeker op slot gooide, wordt er op het tweede niveau nog volop gestreden om promotie. Grootmachten VfB Stuttgart en Hamburger SV azen allebei op een plekje in de Bundesliga en treffen elkaar donderdagavond in de Mercedes-Benz Arena.

Lees verder
Interview Bruno Silva: "Ik heb geen spijt van mijn keuze voor Ajax"

Hij kwam in de zomer van 2005 als onbekende Uruguayaan naar FC Groningen, maar maakte al snel naam in de Eredivisie: Bruno Silva. In januari 2008 forceerde de rechtsback een transfer naar Ajax, maar zijn tijd in Amsterdam duurde niet lang. "Ik was goed op mijn plek tot Marco van Basten kwam."

Lees verder
Deze spelers maakten sc Heerenveen ELF jaar geleden bekerwinnaar

Elf jaar geleden zorgde sc Heerenveen voor groot feest in verschillende delen van Friesland. Op 17 mei 2009 wonnen Trond Sollied en zijn spelers de KNVB Beker door FC Twente na strafschoppen te verslaan. Wie waren de sleutelspelers van de memorabele bekercampagne?

Lees verder
PANNA! 49 met alle transfertoppers van nu en veel meer!

Alles wordt weer een beetje normaler. De scholen zijn weer open, je mag weer voetballen en straks ook naar de bioscoop. Om het feest compleet te maken, is de nieuwe PANNA! uit. Nummer 49 staat vol met leuke interviews, overzichtjes, tips, strips en deze keer vooral veel transfertoppers!

Lees verder
Interview Istvan Bakx: "Zuid-Afrika is een land vol contrasten"

Normaalgesproken had Istvan Bakx (34) dit seizoen voor Spakenburg gevoetbald, maar de ervaren Zeeuw kreeg afgelopen zomer de kans om zijn profloopbaan te verlengen. En wat voor een kans, want Bakx trok naar Zuid-Afrika om te voetballen voor Ajax Cape Town. Over walvissen spotten, de grote contrasten in het land en de knollentuinen richting de grens met Mozambique.

Lees verder
Interview Igor Gluscevic: "Jan Smit is een geweldige man!"

Geen spits meer, maar ondernemer. Toch vertoont het nieuwe leven van Igor Gluscevic veel gelijkenissen met zijn oude. "Een bedrijf is net als een voetbalcarrière: je begint met niks en moet alles in het werk stellen om te groeien."

Lees verder