ELF Voetbal nieuwsbrief van 13-03-2023
Deze negen spelers uit de voorselectie van Oranje maken zich op voor De Klassieker

19 maart staat bij veel Feyenoord- en Ajax-supporters dik onderstreept in de agenda. Op die dag staat namelijk De Klassieker op het programma, die héél belangrijk kan zijn in de titelrace. Een paar dagen later wordt een deel van de spelers die op het veld staat, samen bij het Nederlands elftal verwacht. In totaal maken negen spelers uit de voorselectie van Oranje zich op voor De Klassieker. Welke spelers zijn dat? En is de kans groot dat ze bij de definitieve selectie zitten?


lees verder
Het ELFtal van het weekeinde: Week 10

Derby's, verrassingen en monsteruitslagen: dit weekeinde was het allemaal te zien op de Europese velden. Deze ELF spelers verdienen volgens ons een plaatsje in het beste elftal van het weekend.

lees verder
ELF Voetbal nr 3: Trauner, Frimpong, Esajas, voetbal in het Noordpoolgebied en de groenste club van de wereld

Gernot Trauner, Jeremie Frimpong en Harvey Esajas. Alle drie komen ze uitgebreid aan het woord in de nieuwe ELF Voetbal. In nummer 3 van dit kalenderjaar sowieso unieke verhalen. Over een voetbalclub die klimaatneutraal wil zijn, voetbal in het noordpoolgebied, een voormalig hoofdtrainer die nu dagelijks de ferry naar Breskens ziet vertrekken en een circusmedewerker van 130 kilo die een contract tekende bij AC Milan.

lees verder
Cupfighters: PEC stunt bijna in De Meer

Na ‘De Kortste Weg naar Europa’ met bekerverhalen uit de jaren zestig, verschijnt binnenkort ‘Cupfighters’ over de KNVB Beker in de periode 1970-80. Schrijver Ernst Bouwes blikt terug op de mooiste verhalen uit onze cuphistorie en Europese belevenissen van de bekerwinnaars in die jaren. De website van ELF Voetbal biedt in de komende weken een voorproefje.

lees verder
Interview Jeremie Frimpong: "Louis van Gaal zei dat ik mijn geduld moest bewaren"

Hij zag het levenslicht in Amsterdam en verhuisde op zijn zevende naar Manchester. Voor een Nederlandse club speelde Jeremie Frimpong nooit. Wel voor Manchester City, Celtic en sinds twee jaar Bayer Leverkusen. Tijdens het WK in Qatar was de 22-jarige rechtsback de onbekendste speler in de Oranje-selectie. "Louis van Gaal zei dat ik mijn geduld moest bewaren."

lees verder
De 18-jarige zoon van Mark van Bommel scoorde dit seizoen al tien keer in de KKD

Mark van Bommel kende een fenomenale carrière, waarin hij voor grote clubs als FC Barcelona, Bayern München en AC Milan speelde. Op jonge leeftijd was hij gewoon nog 'maar' speler van Fortuna Sittard. Inmiddels is Van Bommel 45 jaar, trainer van Royal Antwerp en staan zijn zoons aan het begin van hun carrière. De 18-jarige Ruben van Bommel maakt dit seizoen furore bij MVV Maastricht, de club waar zijn 20-jarige broer Thomas van Bommel ook speelt.

lees verder
PANNA! Kampioenen Doeboek: extra dik met tips & tricks, quizzen, kleurplaten en puzzels

Het nieuwe PANNA! Doeboek is weer beschikbaar! Ditmaal een extra dikke editie over Kampioenen! Langzaam maar zeker komen de clubs in de laatste fase van de competitie terecht en wordt duidelijk wie kampioen wordt. Alle grote clubs en beslissende spelers zijn opgenomen in het Doeboek. Wederom biedt het Kampioenen Doeboek uren speelplezier!

lees verder
Hoe doet Georginio Wijnaldum het na zijn blessure bij AS Roma?

Georginio Wijnaldum debuteerde op 14 augustus 2022 voor AS Roma. Een week later liep hij een scheenbeenbreuk op, die hem liefst 163 dagen aan de kant hield. De middenvelder miste daardoor het WK 2022 in Qatar. Maar sinds een paar weken is Gini weer terug. Op 1 februari 2023 is Wijnaldum weer fit verklaard en sindsdien hobbelt hij weer mee in het team van José Mourinho. Hoe gaat dat? Hoe doet Wijnaldum het na zijn blessure in Rome?

lees verder
Drie bekende voetbalpresentatoren onder vuur: wat is er gebeurd?

De voetballiefhebber zal het dit weekend moeten doen met andere gezichten dan hij gewend is. Bekende voetbalpresentatoren liggen namelijk onder vuur en zullen daarom (waarschijnlijk) niet op tv verschijnen. Wat hebben Gary Lineker, Tom Egbers en Jack van Gelder gedaan? 

lees verder
Interview Samuel Brobbey: "Ik strijd en vecht bij Austria Wien elke training keihard"

Young Violets Austria Wien. Sinds ruim een maand is de Oostenrijkse club de werkgever van Samuel Brobbey. De 24-jarige linksback hoopt in Wenen weer het vertrouwen te winnen, veel aan spelen toe te komen en met zijn strijd- en vechtlust een steentje bij te dragen aan de doelstelling handhaving. "Het voetbal is hier meer fysiek dan in Nederland. Ook als linksback is mijn rol anders."

lees verder
Nederlands freestyle jeugdkampioen Yves Moors: "Vaak komen mensen uit de buurt kijken"

Een rondje om de wereld voelt voor Yves Moors hetzelfde als tandenpoetsen, veters strikken of haren kammen. Appeltje eitje. De net vijftienjarige Limburger is de beste freestyle jeugdvoetballer van Nederland. Het begin van iets moois, hoopt hij. "Later wil ik een eigen freestyleschool beginnen."

lees verder