Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Nieuwsbrief 27 augustus 2020   Ga naar de Twitterpagina  Ga naar de Facebookpagina  Ga naar de Instagram feed

Volgende week in de winkels! Het nieuwste nummer van Dans Magazine!

SAMIR CALIXTO (KORZO) MAAKT INTIEME AFSCHEIDSVOORSTELLING 
SEEKER※SOLO wordt misschien wel de meest intieme en persoonlijke voorstelling van Samir Calixto tot nu toe. In deze solovoorstelling, waarmee hij na tien jaar afscheid neemt van Korzo als zijn thuisbasis, graaft hij diep naar de essentie in onszelf. Dans Magazine sprak met hem.


REGINA VAN BERKEL (INTRODANS): CORONAPROOF IN DE EUSEBIUSKERK
De afgelopen maanden heeft Introdans niet stil gezeten. Vanuit huis repeteerden de dansers via videobellen, een nieuw stuk, op maat gemaakt door choreograaf Regina van Berkel. In september gaat de voorstelling in première in de Eusebiuskerk in Arnhem, een inspirerende maar vooral ook praktische locatie, één die de dansers én het publiek veel ruimte geeft. 


DE DIGITALISERING VAN DE DANSOPLEIDINGEN
Versneld door corona, gaan de dansopleidingen steeds meer digitaal. Dans Magazine sprak met Jan Linkens, dirceteur van de dansvakopleiding van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Rubriek Rafelranden
MOVING FORWARD: ONE-WOMAN PUNKBAND STINA FORS
Stina Fors is een one-woman punkband. Soms doodt ze met een krachtige stem, soms verleidt tot ze uitputting. Ze gebruikt haar live act om een poëtische sfeer te creëren waarin haar centrale vraag is: wat kan het klinkende lichaam mogelijk openbaren?  Als onderdeel van Moving Forward werkt Stina Fors sinds mei in de studio van Dansmakers Amsterdam.

En nog veel meer! Volgende keer Dans Magazine thuis ontvangen? Profiteer dan van de aanbieding.


Ook leuk als cadeau!


Top-3 dansnieuws

Een verplicht minimumtafief voor zzp'ers uit de dans- en theatersector
Een grote verandering voor de sector: zzp'ers krijgen een minimumtarief dat vergelijkbaar moet zijn met mensen in loondienst. 

Krachten worden gebundeld tijdens NACHTRAVEN: hiphop, breakdance en klassieke muziek in één
Een samenwerking tussen ISH Dance Collective, Het Balletorkest en Westergas zorgt voor een nieuwe voorstelling: NACHTRAVEN. In Transformatorhuis Westergas in Amsterdam zal een combinatie van hiphop, breakdance en klassieke muziek te zien zijn in de intieme setting van een nachtclub.

'Icon of the century', Martha Graham, blijft nog steeds inspireren 
Martha Graham wordt naast Picasso, James Joyce en Stravinski geplaatst als artistieke grootheid van de 20e eeuw. Nog steeds is ze een inspiratie voor vele!

Het laatste dansnieuws? Ga dan naar onze website


Deze nieuwe voorstellingen kun je in september allemaal zien

Het nieuwe dansseizoen gaat van start en daar horen nieuwe voorstellingen bij!  


ingezonden mededeling

SEEKER※SOLO 

SEEKER※SOLO wordt een van de meest persoonlijke voorstelling van Samir Calixto tot nu toe. In deze solovoorstelling, waarin hij na tien jaar afscheid neemt van Korzo als zijn thuisbasis, danst hij deze reis zelf. Een reis die door velen voor hem is ondernomen: de zoektocht naar de waarheid als een tegengif tegen het valse gevoel van realiteit dat continu wordt gecreëerd door de mensheid.


Veilig aan het nieuwe dansseizoen beginnen? Onthoud deze 6 zaken

Nu dat het nieuwe dansseizoen weer van start gaat, is het belangrijk dat we niet vergeten dat we nog steeds een bepaalde zaken in ons achterhoofd moeten houden in verband met Corona. Dit zijn een aantal dingen waar je als dansdocent op moet letten.


ingezonden mededeling

25 jaar de Stilte!

De Stilte brengt sinds 1995 dans voor kinderen. Dit vieren we op 12 september 2020 om 15:00 en 19:00 uur in het Chassé Theater in Breda. U bent van harte welkom om samen met uw (klein)kinderen vanaf 4 jaar te komen genieten van de familievoorstelling de Ontspoking. De voorstelling is gratis toegankelijk. Reserveren is verplicht.


Met deze 7 tips gaan jouw danskleren langer mee!

Heb je net een nieuw dansshirt gekocht en zit er nu al een gat in? Of kun jij ook niet tegen het feit dat jouw balletpanty zo snel verkleurt in de was? Deze tips zullen je helpen om dit in de toekomst te voorkomen! 


ingezonden mededeling

Aphrodisiac II

Robin Nimanong (Thais-Nederlandse afkomst, jonge maker, gedanst bij Batsheva) maakt een nieuwe dansfilm! De LGBTQ+ gemeenschap worstelt met acceptatie. Aphrodisiac II wilt zich daartegen zetten door helemaal zichzelf te zijn en het breken van genderhokjes. Voor Amsterdam Fringe Festival (LAB111 en online) maakt Robin samen met Rebecca Collins, Wolf Govaerts (dansers) en Bo Bolderink (camera) een queer dansfilm genaamd Aphrodisiac II.

Première: 3 september in Amsterdam Cinema LAB111
Daarna nog online te zien via de Fringe website tot en met 14 september!


Within Time tijdens Grachtenfestival Amsterdam weerspiegelt huidige tijd

WITHIN TIME van House of Makers opent het coronaproof Grachtenfestival Amsterdam in de Zuiderkerk. Een mooie, theatrale muziek- en dansvoorstelling van jonge makers over de huidige tijd. Futloos zitten wat musici en Italiaanse danser Carlo Camagni op hun stoel of op de grond. Maar niet voor lang.

 


Van klassiek ballet tot postmoderne dans met deze 4 choreografen

In de dansgeschiedenis zijn er bekende dansers en componisten geweest die hebben gezorgd voor een grote verandering. Ook verschillende choreografen hebben een stem gehad in de verandering van de danstaal en hoe we nu naar dans kijken. 


Word ambassadeur van Dans Magazine

Heb jij een dansschool óf geef je dansles en wil je graag ambassadeur worden van Dans Magazine? Dat kan! Hier vind je meer informatie over het ambassadeurschap.


 

Op Dansmagazine.nl vind je onder andere:

Choreografen en dansers Dansgezelschappen Voorstellingen
Dansopleidingen Dansscholen Abonnement nemen

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2020. Alle rechten voorbehouden.