De natuur in met Roots - 23 mei
KLEURENFEEST

KLEURENFEEST

De mooiste nachtvlinder van Nederland is nu te zien: de glasvleugelpijlstaart.
Roots
Buiten gebeurt het
HET IS MEI, DUS ZE VLIEGEN WEER

De meikever is een van onze bekendste en grootste inheemse kevers. In sommige jaren vliegen ze massaal rond, vooral in het midden en oosten van het land. Meer over de meikever in 4 weetjes.
Foto: Christa Mulder

Roots
Inspiratie
MOOIE VERHALEN GEZOCHT

Heb jij een mooie natuurervaring die je wilt delen met Roots? Schrijf dan je verhaal op en stuur het naar de redactie. Alle verhalen zijn welkom: van een natuurbelevenis tijdens de vakantie tot een indrukwekkend natuurmoment in je achtertuin.
Foto: Natasja Jansen

Roots
Tentoonstelling
OERWALVIS ZIEN

In een vitrine in het Natuurhistorisch Museum Maastricht ligt al jarenlang een goed bewaard geheim: een aantal gebroken walviswervels en -ribben van een oerwalvis van minimaal 33 miljoen jaar oud. In Walvis – Vindplaats: Maastricht vormen ze het middelpunt van een nieuwe tentoonstelling. Te zien vanaf zondag 26 mei.
Illustratie: Carlos Peredo

Roots
Weggeefactie
WAANZINNIGE WIND

De wind is onzichtbaar, maar toch oefenen de mistral, de bora en al die andere krachtige Europese luchtstromen duidelijk hun invloed uit op landschap én mens. Nick Hunt beschrijft het wervelend in zijn reiswandelboek Waar de wind waait. Je kunt een exemplaar van dit boek winnen, want Roots geeft er 5 weg.

IN DE NIEUWE ROOTS VAN JUNI VIND JE:

 

  • Wandelen bij het Lauwersmeer
  • Op bezoek bij de zandhagedis
  • Waarom leven dieren op de kop?
  • De mooiste canyons van Amerika
  • Hommels herken je aan de 'billen'
  • Kleurrijke grasparkieten
  • Natuurommetje: door het Bunderbos
Roots
Roots
Roots-lezersreis naar Noord-Spanje
WOLVEN, BEREN & WILDE KATTEN

Wolf, bruine beer en wilde kat: welke natuurliefhebber heeft ze niet op zijn of haar bucketlist staan? In Noord-Spanje maak je aan het eind van de zomer een goede kans deze dieren te zien. Zeker wanneer je meegaat met de speciale lezersreis van Roots van 28 augustus t/m 4 september 2019.
Foto: iStock

Roots
Natuurkamperen
7 MINI-FIETSVAKANTIES

Zoek je nog naar inspiratie voor een natuurbelevenis, dan is dit misschien een mooi idee: een mini-fietsvakantie in Nederland langs natuurkampeerterreinen. Nederland Fietsland en stichting De Groene Koepel hebben zeven routes ontwikkeld waarbij je onderweg kampeert op een natuurkampeerterrein.
Foto: Daniël Mulder

Roots
Advertorial
INNSBRUCK TREK

De nieuwe Innsbruck Trek is een zevendaagse wandeltocht hoog boven de hoofdstad van Tirol. Onderweg geniet je optimaal van het Oostenrijkse landschap en de schitterende natuur, want het vervoer van je bagage is geregeld.
Het comfortabele bagagetransport is bij de prijs inbegrepen en je overnacht in geselecteerde hotels met halfpension. Wandelen kan met een bergwandelgids of je loopt in je eigen tempo, dan bepaal je zelf de data van je reis.
Foto: Innsbruck Toerisme 

Vind je deze nieuwsbrief leuk?
Ja Positief Negatief Kan beter
Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest
Copyright © 2019 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer