Mini-pinguïns | Wat zijn de oudste dieren? | Hier kun je naar bruinvissen luisteren
Foto van de week

Foto van de week

Een ransuil in de boom: wie kijkt naar wie? Foto: Ingrid van Gulick.
Roots
Wist je dat?
PADDENSTOEL WANDELT DOOR HET BOS

In het bos kun je nu hier en daar een klodder gele smurrie op een tak of boomstam zien liggen. Vroeger dacht men dat dit snot was van heksen, die tijdens een nachtelijke cirkeldans hun neus ophaalden en het snot dan van zich af spuwden. Het is echter heksenboter, een slimme slijmzwam die kan ‘wandelen’.
Foto: Theo Noot

Roots
Gespot
MINI-PINGUÏNS IN IJMUIDEN

De laatste weken duikt er geregeld een bijzonder vogeltje op langs de Noordzeekust: de kleine alk. Dat is een kleine zeevogel, ter grootte van spreeuw. Deze mini-pinguïn kan soms dagenlang ronddobberen in een haven, zoals in IJmuiden.
Foto: Paul Böhre

Roots
Agenda
LOWLAND PHOTO FESTIVAL

Wie liefhebber is van natuur en fotografie, kent ongetwijfeld Lowland Photo Festival. Op 7 en 8 december vindt de zesde editie van het internationale natuurfotofestival van de Lage Landen plaats in Kinepolis in Antwerpen. Roots-lezers krijgen korting!

Roots
Bijna winter
NAALDBOOM VERLIEST BLADEREN

Gekleurde bladeren die van de bomen vallen, voor veel mensen is dat hét teken dat de herfst is begonnen. Loofbomen schudden in het najaar massaal het blad van zich af, maar zijn er ook naaldbomen die hun ‘bladeren’ verliezen?
Foto: Rene Vos

Roots
Herken het geluid
ZO KLINKT EEN BRUINVIS

Mensen zijn dol op walvissen en dolfijnen en reizen de hele wereld over om bultruggen en orka’s te bewonderen. Maar ook in onze wateren kun je walvisachtigen tegenkomen, zoals de bruinvis. Behalve dat je ze zelf kunt zien, is er nu ook een plek waar je naar bruinvissen kunt luisteren met een unieke installatie.

Roots
Op een rij
DE 10 OUDSTE DIEREN

Het haalde de wereldpers: een Groenlandse haai van liefst 392 jaar. Die haai is dus geboren tijdens de Tachtigjarige Oorlog, was net volwassen toen Alaska werd ontdekt, maakte de Amerikaanse revolutie mee en overleefde twee wereldoorlogen. Bizar. Toch zijn er dieren die nog ouder worden. Roots zet de 10 oudste dieren op een rij.
Foto: Pixabay

Roots
5x waarom ze zo goed zijn
VAUDE FIETSTASSEN AQUA BLACK

Fiets je graag en veel? Dan doe je dat het liefst op een fiets met goede onderdelen én accessoires. Zo heb je daar geen omkijken naar en geniet je volop van de fietsroutes en de omgeving. Een voorbeeld van mooi materiaal zijn Vaude-fietstassen, zoals deze Aqua Back-set voor achterop. Onze collega’s van FietsActief hebben nu een mooie aanbieding: ontvang de Vaude-tassenset (t.w.v. € 130) nu bij een jaar FietsActief, samen voor maar € 120. Lees hier de 5 redenen waarom FietsActief de tassen zo goed vindt.

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest
Copyright © 2019 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer