ELF Voetbal nieuwsbrief van 13-04-2023
Deze pittige opdrachten staan Sven Mislintat te wachten bij Ajax

Sven Mislintat is de nieuwe technisch directeur van Ajax. Vermoedelijk een onbekende naam voor velen en daarom stelde ELF hem al even voor in dit artikel. En er is direct véél werk aan de winkel voor de Duitser, die na een dik jaar de schoenen van Marc Overmars gaat aantrekken. ELF Voetbal zet op een rijtje wat de belangrijkste kopzorgen voor Mislintat gaan worden in de komende maanden.


lees verder
King Karim! Benzema scoort er op zijn 35e nog flink op los

Een prachtige bal van Dani Carvajal over de Chelsea-verdediging heen, een klein, maar noodzakelijk tikje van Vinicius Junior en uiteindelijk het simpele afmaken van Karim Benzema. De 35-jarige spits van Real Madrid liep uitstekend met de aanval mee, leek precies te weten waar de bal ging komen en hoefde alleen nog maar binnen te tikken, nadat Chelsea-keeper Kepa Arrizabalaga nog met zijn vingertoppen aan de poging van Vinicius zat. Het betekende voor Benzema zijn veertiende doelpunt in zijn laatste negen knock-outwedstrijden in de Champions League.

lees verder
Stunt Special ELF Voetbal: de grootste stunts, surprises en verrassingen in het voetbal

Gestuurde lotingen door potindelingen, ruimer opgezette WK's en EK's en extra bekertoernooien. De FIFA, UEFA en KNVB pakken vele mogelijkheden aan om het verrassingseffect in de voetbalwereld zoveel mogelijk uit te sluiten. Gelukkig is het onmogelijk om alles honderd procent in de hand te houden. De nieuwe editie van ELF Voetbal, omgedoopt tot Stunt Special, is een ode aan de voetbalverrassing. Een extra dik overzicht van de grootste stunts en verrassingen op het gebied van de KNVB Beker, Europa Cup, Champions League en op transfergebied.

lees verder
Deze geinige 'cadeaus' liet Bram van Polen in zijn contract bij PEC opnemen

Bram van Polen en contractverlengingen: het is een gouden combinatie. De afgelopen drie seizoenen liet hij telkens een iconisch en ludiek 'cadeautje' in zijn contract opnemen. Afgelopen dinsdag won hij - voor de zoveelste keer - de harten van de PEC Zwolle-fans. De 37-jarige verdediger, die al zijn wedstrijden op het hoogste niveau voor de Zwollenaren speelde, liet in zijn nieuwste contract een rondje bier opnemen 'voor het hele stadion van PEC'.

lees verder
PANNA! 74: Kudus on fire, strijder Quilindschy Hartman, Jeremie Frimpong en Daniëlle van de Donk

Hoppa! De nieuwe PANNA! is uit. Ook nummer 74 staat weer vol met leuke verhalen. PANNA!-lezer Luca heeft een interview met Feyenoord-talent Quilindschy Hartman, het prachtige verhaal van Ajax-ster Mohammed Kudus, eSporter Greenhopper streed met Brian Brobbey, Chanté-Mary Dompig vertelt hoe ze bij AC Milan terecht is gekomen en Bundesliga-held Jeremie Frimpong wil graag in Oranje vlammen. En uiteraard weer acht gratis superposters.

lees verder
Zowel AZ als Anderlecht beleeft slechte generale voor Conference League-duel

De dag nadat AZ in eigen huis pijnlijk onderuit ging tegen Sparta (0-1), wist aankomend tegenstander RSC Anderlecht ook geen potten te breken in de thuiswedstrijd tegen Westerlo (0-0). Wat kunnen we verwachten van de wedstrijd van donderdagavond?

lees verder
Drietal spelers over historisch UEFA Cup-avontuur FC Groningen: "We hadden Italië nooit levend verlaten"

Achter de uitschakeling van grootmacht Atlético Madrid kwam een groen vinkje. Bijna volbracht FC Groningen ook een tweede stunt, maar tegen Internazionale ging het in de laatste acht minuten alsnog mis. Rob McDonald, Walter Waalderbos en Karel Hiddink maakten deel uit van de ploeg die in het seizoen 1983/84 geschiedenis schreef. "We lieten de mensen in Groningen weer met de borst vooruit lopen, maar o, wat waren we dichtbij. We hadden Inter uit de UEFA Cup kunnen kegelen."

lees verder
Remko Bicentini blikt vooruit op loting Gold Cup met Curaçao: "We zijn tegen iedereen de favoriet"

Aanstaande vrijdag vindt de loting van de Gold Cup plaats. Het Curaçao van bondscoach Remko Bicentini zit in de koker om de laatste voorrondes te spelen. De Nijmegenaar reist vol goede moed af naar Los Angeles. "Ik ga er vanuit dat we gewoon meedoen."

lees verder
Dale Vince, voorzitter Forest Green Rovers: "Nooit plan geweest om groenste club ter wereld te worden"

FC Volendams ambitie om de meest duurzame club te worden en de oprichting van actiegroep Fossil Free Football geven een duidelijke wens aan; voetbal moet de strijd aangaan met de klimaatcrisis. Hoe verduurzaam je een conservatieve sport als het profvoetbal? Het antwoord ligt in Engeland, in de League One. Bij Forest Green Rovers om precies te zijn, de groenste voetbalclub ter wereld. "Het is een van onze ambities om van voetbalsupporters fans van het milieu te maken."

lees verder