ELF Voetbal nieuwsbrief van 13-11-2019
Deze route legt Oranje Onder 17 af op weg naar de finale van het WK

Oranje Onder 17 is na een dramatische start uitstekend bezig op het WK in Brazilië. Na de overwinning op de leeftijdsgenoten van Paraguay staat de ploeg van bondscoach Peter van der Veen in de halve finale. ELF Voetbal zet de gespeelde wedstrijden en geplande duels voor je op een rijtje.


Lees verder
De zeven voorgaande ontmoetingen van Oranje met Noord-Ierland

Het Nederlands elftal speelt zaterdagavond de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Ierland. Het is zeker niet de eerste keer dat Oranje aan moet treden tegen de Noord-Ieren. Liefst zeven keer eerder werd er een interland tussen beide landen afgewerkt.

Lees verder
Voor deze Eredivisie-clubs is de interlandbreak een geschenk uit de hemel

Iedere interlandbreak kent voor- en tegenstanders. Zo worden clubs in topvorm in hun flow geremd door de onderbreking van de reguliere competitie. Voor de volgende Eredivisionisten komt de interlandperiode echter op een uitstekend moment. 

Lees verder
Berghuis onder vuur als kaartenpakker, maar deze teamgenoot maakte het bonter

Als Steven Berghuis er niet stevig ingaat bij zijn tegenstanders, is hij ziek. Althans, die gedachte heerst in Nederland. Na een aantal incidenten staat hij bekend als een kaartenpakker. Gezien vorig seizoen, waarin hij zes keer tegen geel aanliep, is dat misschien niet raar. Maar er is een ploeggenoot die het nog bonter maakte.

Lees verder
De rentree van Malen en Bergwijn roept allerlei hosanna-filmpjes op op Twitter

Het besef dat Donyell Malen en Steven Bergwijn een einde aan de malaise bij PSV kunnen maken, is groot. Zo ook op Twitter. De ene na de andere Twitteraar prijst zich gelukkig met de terugkeer van het belangrijke duo op het trainingsveld bij PSV.

Lees verder
Dit staat er op het spel in de EK-kwalificatiepoules

Gong! De laatste speelrondes op weg naar Euro 2020 staan voor de komende tien dagen op het programma. Oranje weet: een puntje in Belfast is genoeg voor de eerste eindronde sinds 2014. En anders volstaat een thuiszege op Estland ook. Plaatsing is dus een formaliteit, maar hoe zit het voor de andere landen? Wat staat er op het spel in alle poules? Een overzicht!

Lees verder
Hoe Kelvin Leerdam een hoofdrol opeiste in de MLS Cup Final

Seattle Sounders FC heeft zondagavond beslag gelegd op de MLS Cup 2019. Voor eigen publiek rekende de ploeg van Kelvin Leerdam af met Toronto FC: 3-1. De Nederlandse rechtervleugelverdediger speelde een belangrijke rol in de finale om de landstitel van de Verenigde Staten.

Lees verder
Onder de loep: Gyrano Kerk

FC Utrecht draait weer prima mee in de subtop van de Eredivisie. Na een valse start aan het seizoen met uitschakeling in de voorrondes van de Europa League hebben de Domstedelingen zich prima herpakt. Na twaalf wedstrijden staat de ploeg van John van den Brom op een vierde plek, terwijl de tweede plaats binnen handbereik ligt.

Lees verder
Robert Lewandowski ESM Speler van de Maand Oktober

Robert Lewandowski is door de ESM verkozen tot Speler van de Maand Oktober. De spits van FC Bayern München vergaarde met grote voorsprong de meeste stemmen in het klassement dat wordt opgesteld op basis van de elftallen van de maand van de veertien leden.

Lees verder
Bayer Leverkusen - FC Schalke 0407-12-2019
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
 
Bayern München - Werder Bremen07-12-2019
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
Manchester City - Manchester United07-12-2019
VoetbalreizenXL
Sparenti Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
Everton FC - Chelsea07-12-2019
VoetbalreizenXL
Sparenti Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
Newcastle United - Southampton FC07-12-2019
VoetbalreizenXL
Sparenti Voetbalreizen