ELF Voetbal nieuwsbrief van 08-08-2022
Deze spannende wedstrijden helpen je door je werkweek heen

Het weekend zit er weer op en dat betekent voor een grote groep voetballiefhebbers dat zij weer aan het werk moeten. Om een beetje licht te brengen kijken wij vooruit naar de mooie wedstrijden die er de komende dagen op het programma staan. Vooral de strijd om de Europese tickets voor de Nederlandse clubs moet afleiding bieden. 


lees verder
Samenvatting Manchester United - Brighton (1-2)

Erik ten Hag is dramatisch begonnen aan zijn nieuwe avontuur. De voormalig Ajax-trainer ging met Manchester United verrassend onderuit tegen Brighton. Daar konden debutanten Lisandro Martinez, Christian Eriksen en de ingevallen Cristiano Ronaldo niks aan veranderen.

lees verder
Vanaf nu verkrijgbaar: de Nationale Voetbalgids 2022/23

Hij is er weer: de Nationale Voetbalgids 2022/23. De seizoenspecial van ELF Voetbal waarin alle 103 clubs uit de zes hoogste divisies van Nederland aan bod komen. De Eredivisie, de Keuken Kampioen Divisie, de Jack's League, de Derde Divisie Zaterdag, Derde Divisie Zondag en de Azerion Vrouwen Eredivisie. Clubgegevens, statistieken, de transfers, de selecties, portretten van de sterspelers en trainers en de teamfoto's. Alles komt voorbij over tweehonderd pagina's.

lees verder
Dit zijn de mogelijke vervangers van Marcos Senesi bij Feyenoord

Het is een chaotische transferzomer in Rotterdam. Ook Marcos Senesi is nu op weg naar de uitgang. De Argentijn is zo goed als rond met Bournemouth. Daardoor moet Feyenoord nu opnieuw op zoek naar een nieuwe speler. Dit zijn de kandidaten.

lees verder
Deze vier Eredivisiespelers richten hun pijlen dit seizoen op een aantal bijzondere mijlpalen

Sommige spelers kunnen geen genoeg van de Eredivisie krijgen. Een buitenlands avontuur laten zij links liggen en lopen zodoende al een decennia rond op de Nederlandse velden. Zo komen vanzelfsprekend mijlpalen in zicht. Deze vier Eredivisiespelers richten hun pijlen dit seizoen op een aantal bijzondere mijlpalen.

lees verder
Waarom de contractverlenging van Ibrahim Sangaré zo belangrijk is voor PSV

Lang vreesden de PSV-supporters deze zomer voor een vertrek van middenvelder Ibrahim Sangaré. Zondagochtend maakte de Ivoriaan aan alle onzekerheid plots een einde. Met een contractverlenging tot aan 2027 geeft Sangaré een duidelijk signaal af. De middenvelder blijft bij PSV. Dat terwijl de interesse vanuit het buitenland groot was.

lees verder
Superelf Victor Sikora, vleugelflitser Down Under

Hij was rap, behendig en onvoorspelbaar. In het shirt van Go Ahead Eagles, Vitesse, Ajax, sc Heerenveen en NAC Breda flitste Victor Sikora (43) voorbij menig back. De rechts- annex linksbuiten toonde zijn kwaliteiten ook in de Verenigde Staten en Australië en speelde zes interlands voor het Nederlands elftal. Tegenwoordig woont de geboren Deventenaar in Australië en werkt hij als senior vastgoedmanager in Subiaco nabij Perth.

lees verder
Samenvatting Fortuna Sittard - Ajax (2-3)

Ajax heeft de eerste wedstrijd van het seizoen ternauwernood in winst om weten te zetten. Op bezoek bij Fortuna Sittard hadden de Amsterdammers het in de eerste helft lastig en kwam het uiteindelijk zelfs op achterstand. Omzettingen in de rust zorgden ervoor dat Ajax het daarna pijlsnel wist om te draaien. 

lees verder
Interview Soufiane Touzani: "Ze hebben mijn rug bijna van onder tot boven opengehaald"

Een flink rijtje. Wat is hij allemaal? Balgoochelaar, YouTuber, presentator, influencer en rapper. En nu mag Soufiane Touzani zich ook acteur noemen! De Rotterdammer speelt in de film Strijder, die sinds 21 juli in de bioscoop draait. Eigenlijk is de bekendste Nederlandse freestylevoetballer de grootste strijder van allemaal. Op zijn vijftiende zei de dokter dat hij moest stoppen met voetbal. "Ik heb geleerd om nooit op te geven!"

lees verder