ELF Voetbal nieuwsbrief van 04-07-2022
Deze spelers maakten indruk tijdens het eerste trainingskamp van Ajax

Het trainingskamp van Ajax in De Lutte zit er weer op. Het eerste trainingskamp van de ploeg van Alfred Schreuder verliep nog zonder de internationals en dus was het vooral de beurt aan de talenten van de Nederlandse recordkampioen. Deze jongelingen lieten zich van hun beeste kant zien. 


lees verder
Dit Griekenland flikte het onmogelijke en werd in 2004 Europees kampioen

Vandaag is het precies 18 jaar geleden dat Otto Rehhagel met Griekenland het schier onmogelijke presteerde. De ervaren Duitse oefenmeester werd met het Zuid-Europese land Europees kampioen door op 4 juli Portugal in de finale te verslaan. Welke spelers stonden er bij de Grieken in het veld in 2004?

lees verder
Het dikke PANNA! Vakantie Doeboek is uit: tips, tricks, puzzels, quizjes en meer!

Het is (bijna) zomervakantie. De tijd van relaxen, zonnen, leuke dingen doen en veel voetballen. Natuurlijk mag het lezen van het PANNA! Zomerdoeboek daarbij niet ontbreken. Lekker op de achterbank moppen voorlezen, aan het zwembad puzzels invullen en op het veld tips opvolgen of truckjes nadoen. Op het veld? Op het zand natuurlijk, want we geven je ook tips hoe jij de koning of koningin van het strand kunt worden! Waar wacht je op!

lees verder
Samenvatting Ajax - Paderborn (2-5)

Ajax heeeft een dikke nederlaag geleden in de oefenwedstrijd tegen Paderborn. De basis van dee Amsterdammers maakte in het eerste bedrijf een prima indruk en stond door een geweldige Mohamed Ihattaren met 2-1 voor. De jonkies kwamen na de pauze het veld in en hadden het een stuk lastiger. 

lees verder
Familie Flekken en hun liefde voor WDZ: "Tijdens carnaval hoopte ik vaak dat Mark zich afmeldde"

Op zijn tiende belandde Mark Flekken onder de lat bij WDZ. "Omdat het overbuurjongetje stopte." Achttien jaar later heeft de Limburgse sluitpost al vier interlands voor het Nederlands elftal achter zijn naam staan en lonkt een transfer naar de Premier League. Bij WDZ in Bocholtzerheide zijn ze trots op het kind van de club. Als telg uit een hechte WDZ-familie. "Als het mogelijk is, komt hij hier langs. Dan maakt hij een praatje en loopt hij een rondje door de kantine."

lees verder
Van De Jong tot Wijndal: Ajax, PSV en Feyenoord pakken door op de transfermarkt

De transfermarkt is alweer even open en dus gonst het in de voetbalwereld van de geruchten. Ook in de Eredivisie komen er steeds meer interessante transfernieuwtjes naar buiten en vooral in de traditionele topdrie staat steeds meer te gebeuren. Een overzicht van een een erg interessante week. 

lees verder
ELF Voetbal 6/7 over de wortels van Oranje: de zoektocht naar de roots van onze internationals

Op het hoofdveld van de KNVB Campus in Zeist was het afgelopen maand een bijzonder en bont gezicht. Alle 24 aanwezige Oranje-internationals betraden de grasmat in de shirts van hun eerste amateurclubs. Dat sloot perfect aan op het thema van ons nieuwe nummer: de roots van Oranje. Lees in ELF Voetbal 6/7 alles over de wortels van onze internationals. De conclusie: de wortels zijn veelkleurig.

lees verder
Dit Nederlands elftal werd in 1988 Europees kampioen!

Het is vandaag op de dag af 34 jaar geleden dat het Nederlands Elftal de enige prijs in de historie wist te winnen. De ploeg van Rinus Michels wist zich op het EK van 1988 in Duitsland namelijk tot Europees kampioen te kronen. Op 25 juni werd de Sovjet-Unie in de finale met 2-0 verslagen. Welke spelers stonden er toen in het veld? 

lees verder
VACATURE: Op zoek naar een stageplek op een voetbalredactie?

Altijd al gedroomd van een kans in de voetbaljournalistiek? Dat kan! Voor magazines ELF Voetbal en PANNA! zijn wij op zoek naar redactiestagiairs. 

lees verder