ELF Voetbal nieuwsbrief van 04-01-2021
Deze spelers zijn dicht bij een debuut in het Nederlands elftal

Een nieuw jaar betekent nieuwe kansen. Ook Frank de Boer hanteert dat principe. De bondscoach van Oranje liet zich afgelopen week onder andere uit over een paar spelers die op een debuut mogen hopen. In dit artikel kijken we welke talentvolle voetballers nog meer op een debuut mogen hopen in het Nederlands elftal. Van Jerdy Schouten tot Ryan Gravenberch.


Lees verder
Samenvatting: SD Huesca-Barcelona (0-1)

Een heerlijke avond voor Frenkie de Jong, die er met zijn beslissende treffer voor zorgt dat de druk op Ronald Koeman weer even is afgenomen. Bekijk hier de samenvatting van SD Huesca en Barcelona. 

Lees verder
De kortste weg naar Europa: De mislukte stunts van SC Gooiland

Voorpublicatie uit het boek ‘De kortste weg naar Europa’, dat in het voorjaar van 2021 verschijnt. Schrijver Ernst Bouwes blikt terug op mooie verhalen uit de geschiedenis van de KNVB Beker en de belevenissen van de Europa Cup II-deelnemers in de periode 1960-70. Op de website van ELF Voetbal alvast een voorproefje, met een serie voorpublicaties. Deel 11: De verloren tijd en een vermist horloge.

Lees verder
Hoe is het nu met de spelers die in de zomer uit de Eredivisie vertrokken? {4}

In de zomerse transferperiode kozen tientallen spelers weer voor een vertrek uit Nederland. De een was het niveau van de Eredivisie ontgroeid en vertrok naar een topcompetitie, terwijl de ander zijn geluk in een wat kleinere competitie ging beproeven. Maar hoe verging het deze Eredivisie-verlaters bij hun nieuwe clubs? Scoren ze aan de lopende band of zitten ze geregeld op de bank? Het vierde deel van een vijfdelige serie.

Lees verder
Hoe is het nu met de spelers die in de zomer uit de Eredivisie vertrokken? {5}

In de zomerse transferperiode kozen tientallen spelers weer voor een vertrek uit Nederland. De een was het niveau van de Eredivisie ontgroeid en vertrok naar een topcompetitie, terwijl de ander zijn geluk in een wat kleinere competitie ging beproeven. Maar hoe verging het deze Eredivisie-verlaters bij hun nieuwe clubs? Scoren ze aan de lopende band of zitten ze geregeld op de bank? Het laatste deel van een vijfdelige serie.

Lees verder
'Fortuna Sittard toont interesse in Duitse linksback'

Fortuna Sittard heeft haar interesse kenbaar gemaakt in Anton Donkor. De 22-jarige Duitser is dit seizoen de vaste linksback van Waldhof Mannheim, uitkomend in de Derde Liga.

Lees verder
Interview Rúben Rodrigues: 'Notts County bleef maar voor me aankloppen'

Rúben Rodrigues maakte afgelopen zomer de overstap van FC Den Bosch naar Notts County. ELF Voetbal besloot de 24-jarige middenvelder te bellen. Over het bizarre voetbaljaar 2020, verschillende periodes bij FC Den Bosch, mooie herinneringen aan Wilhelmina Boys, VV Gemert en De Treffers, een bijzondere transfer naar de oudste profclub ter wereld, zijn eerste maanden in Nottingham, de jacht op promotie naar de League Two, het Engelse voetbal en dromen over Portugal en Amerika.

Lees verder
Hoe een Amsterdamse jongen aan werk bij Real Madrid kwam

Zeg je Real Madrid, dan zeg je de succesvolste Europese voetbalclub. Sinds de uitvinding van een Europees clubkampioenschap kon de Koninklijke die dertien keer bijschrijven. Er zijn niet eens twee clubs die samen aan dat aantal komen. De aandacht voor de Madrilenen is dit seizoen wat verstomd, omdat er geen Nederlanders bij de club zitten.. of dat dachten we. ELF Voetbal vond er toch eentje en belde hem!

Lees verder
Interview Elber Evora: 'Ik voelde me erg snel thuis bij AZ'

Elber Evora maakte afgelopen zomer de overstap van Feyenoord naar AZ. ELF Voetbal besloot de 21-jarige doelman te bellen. Over het bijzondere voetbaljaar 2020, zijn tijd in de jeugd van de Rotterdamse grootmacht, trainen met grote spelers als Robin van Persie, een transfer naar Alkmaar, bijzondere avonturen met de nationale ploeg van Kaapverdië, de jacht op een ticket voor de Afrika Cup, zijn doelstellingen voor de tweede seizoenshelft en toekomstplannen.

Lees verder