ELF Voetbal nieuwsbrief van 20-08-2024
Deze sterspelers kunnen de Eredivisie nog verlaten in de laatste weken van de transfermarkt

Met de start van de Eredivisie net achter ons, hopen de clubs nu op vastigheid zodat ze kunnen verder bouwen met de selectie. Maar die vastigheid is er allerminst. Zo vertrok Jordan Teze vandaag officieel naar AS Monaco. De rechtsback van PSV is niet de enige sterkhouder die deze weken nog de Eredivisie kan verlaten. Er staat namelijk een flink aantal spelers aardig in de belangstelling. 


lees verder
Coëfficiëntenrace weer van start: Moet Nederland zich zorgen maken?

Met de seizoensstart achter de rug kijken we vol smacht uit naar het begin van de Europese competities. Ajax en Go Ahead hebben namens Nederland al de nodige Europese wedstrijden erop zitten, met wisselend succes. Voor het tweede jaar op rij zijn er twee Nederlandse clubs direct gekwalificeerd voor de Champions League. Hoe staat het er eigenlijk voor qua Europese coëfficiëntenpunten? 

lees verder
PANNA! Magazine 88 is uit! Alles over de Eredivisie en Vrouwen Eredivisie 2024/25!

Kom alles te weten over de Eredivisie 2024/25 en de Vrouwen Eredivisie 2024/25! Maak kennis met de topaankopen, sterspelers en talenten van elke club. Alles wat je moet en wil weten over de clubs in de Eredivisie! Van het aantal plaatsen in Het Kasteel tot de volledige prijzenkast van Feyenoord! Verder behandelen we de heetste transfers van deze zomer en nieuw deze editie: de buitenlandgids! Hierdoor ben je volledig op de hoogte van al het topvoetbal in de Premier League, LaLiga, Serie A en Bundesliga! Natuurlijk ontbreken de acht superposters niet en voorspellen een aantal bekende Nederlanders het komende Eredivisie-seizoen!

lees verder
Joshua Zirkzee scoort bij Manchester United-debuut: deze spelers gingen hem voor

Scoren bij je debuut voor je nieuwe club is de droom van iedere voetballer. De winnende treffer maken zorgt er al helemaal voor dat je in de geschiedenisboeken van de club terecht komt. Precies dít is het geval bij Joshua Zirkzee. De nieuwe spits van Manchester United knalde de 1-0 erin tegen Fulham, wat de beslissing was van de wedstrijd. Zirkzee komt terecht in een mooi rijtje voetballers die scoorden bij hun debuut voor The Red Devils.

lees verder
Dit is de nieuwste trend onder voetballers

Het is een trend van de laatste jaren onder voetballers: weigeren om te spelen en/of trainen om op die manier een transfer te kunnen forceren. De één meldt zich ziek, de ander laat de trainer weten om niet meer in actie te komen voor de club. Iedere transferperiode komt deze vorm van werkweigering voor. Welke spelers gingen tijdelijk in staking om te verkassen van club?

lees verder
Bayer Leverkusen begint jacht op titelprolongatie met nieuwe late comeback

Bayer 04 Leverkusen is gisteravond verdergegaan waarmee het vorig seizoen eindigde: ternauwernood ontsnappen aan een nederlaag. In de strijd om de Duitse supercup moest de Duitse kampioen het opnemen tegen VfB Stuttgart. Bij winst zou Bayer Leverkusen alle Duitse prijzen in handen krijgen en zo oppermachtig beginnen aan een nieuw seizoen in de Bundesliga. Een seizoen waarin de ploeg van Xabi Alonso zal proberen de landstitel te prolongeren.

lees verder
Wie is de nieuwe aanwinst van Feyenoord: Ibrahim Osman?

Calvin Stengs lijkt Feyenoord te gaan verlaten voor het Amerikaanse Charlotte FC. In de zoektocht naar een nieuwe buitenspeler zijn de Rotterdammers uitgekomen bij de Ghanees Ibrahim Osman. Wie is deze vleugelspeler van Brighton & Hove Albion? ELF Voetbal licht hem voor je uit.

lees verder
Managers United is hét forum voor iedereen met een voorliefde voor Football Manager

Managers United is de grootste en leukste Football Manager community van de Benelux. Onze website en ons forum zijn dé plek voor alles wat met Football Manager te maken heeft. Op manutd.nl vind je de beste hulpgidsen en artikelen, het laatste nieuws over FM25 én op ons forum kun je terecht om met andere fanatieke gamers ervaringen te delen.

lees verder
Ajax voegt zich in dit rijtje van langste strafschoppenseries ooit

Ajax en Panathinaikos slaagden er afgelopen donderdag in om de penaltyreeks in de derde voorronde Europa League bijna net zo lang te laten duren als de gehele verlenging. Exact 24 minuten zaten er tussen de redding van Remko Pasveer op de eerste strafschop en de beslissing van de voet van Anton Gaaei. Dit strafschoppen-spektakel was de langste serie ooit van een Nederlandse club. Dit zijn de andere penalty-shoot-outs die nog langer duurde dan die van de Amsterdammers.

lees verder