ELF Voetbal nieuwsbrief van 02-08-2021
Deze talenten hopen op een doorbraak bij Ajax

De voorbereiding op het nieuwe seizoen is in volle gang en daarin krijgen bij de Nederlandse topclubs talenten de kans om zich te bewijzen. Welke jongens zitten dicht tegen het eerste aan en mogen dromen van een doorbraak? Bij Ajax maken de volgende vijf talenten indruk.


lees verder
Samenvatting RB Leipzig - Ajax (1-1)

Het nieuwe seizoen komt steeds dichterbij voor Ajax en dus raakt de ploeg steeds meer compleet. Tegen RB Leipzig waren vrijwel alle internationals er weer bij en zij hielpen de Amsterdammers al snel aan de voorsprong dankzij Dusan Tadic. Uiteindelijk werd de voorsprong echter nog uit handen gegeven.

lees verder
Deze zes Nederlanders maakten een prachtige transfer naar de Ligue 1

De voorbereidingen lopen op het einde en dat betekent dat we bijna weer kunnen gaan genieten van het nieuwe seizoen. In Frankrijk wordt het extra interessant, want in de Ligue 1 zijn er liefst zes nieuwe Nederlanders te bewonderen. Bij welke clubs zijn zij te bewonderen en wat is hun perspectief?

lees verder
Samenvatting VfB Stuttgart - FC Barcelona (0-3)

Ronald Koeman zal tevreden terugkijken op de oefenwedstrijd tegen VfB Stuttgart. FC Barcelona speelde onder aanvoering van veel talenten en Nederlanders Frenkie de Jong en Memphis Depay een prima pot. Er werd, mede door een prachtig doelpunt van Memphis, met 0-3 gewonnen.

lees verder
Deze talenten hopen op een doorbraak bij Feyenoord

De voorbereiding op het nieuwe seizoen is in volle gang en daarin krijgen bij de Nederlandse topclubs talenten de kans om zich te bewijzen. Welke jongens zitten dicht tegen het eerste aan en mogen dromen van een doorbraak? Bij Feyenoord maken de volgende vijf talenten indruk.

lees verder
Patrik Schick maakt mooiste goal EURO 2020; winnares Lola Flohr mag prijs overhandigen

De namen zijn bekend. Patrik Schick heeft het mooiste doelpunt van EURO 2020 gemaakt. De international van Tsjechië ontvangt daarvoor een unieke trofee, die beschikbaar is gesteld door Gazprom. De winnaar werd gekozen door een internationale sportjury bestaande uit jonge journalisten uit de elf landen, die als gastheer dienden van het afgelopen EK. De deelnemende kinderen tussen twaalf en veertien jaar volbrachten diverse journalistieke activiteiten. De winnaar van elk land mag naar Zwitserland om de trofee persoonlijk aan Schick te overhandigen. Ook de Nederlandse winnaar dus: Lola Flohr.

lees verder
Interview Tim Gilissen: "Ik dacht niet meteen: ik word technisch directeur"

Enigszins gechargeerd was het beeld van het technisch directeurschap er een van oudere mannen in maatpakken. Tegenwoordig wordt het technisch beleid bij Eredivisie-clubs veelal bepaald door eind dertigers en begin veertigers. Zoals Tim Gilissen bij Heracles Almelo. "Vroeger dacht ik: wat doet een technisch directeur nou eigenlijk?"

lees verder
Na Ajax ook PSV tegen FC Midtjylland: Wat is er bij de Denen veranderd?

PSV heeft Galatasaray over twee duels compleet overklast. De weg naar de Champions League is echter nog lang. In de volgende ronde wacht volgende week al het Deense FC Midtjylland. Nog geen jaar geleden trof Ajax de Deens kampioen ook al. Destijds wonnen de Amsterdammers twee keer van de Denen: 2-1 en 3-1. Wat is er sindsdien veranderd bij FC Midtjylland.

lees verder
Interview Mark-Jan Fledderus: "Je begint met de belangrijkste bouwstenen"

Enigszins gechargeerd was het beeld van het technisch directeurschap er een van oudere mannen in maatpakken. Tegenwoordig wordt het technisch beleid bij Eredivisie-clubs veelal bepaald door eind dertigers en begin veertigers. Zoals Mark-Jan Fledderus bij FC Groningen. "Je bent op zoveel borden tegelijk aan het schaken."

lees verder