ELF Voetbal nieuwsbrief van 27-02-2023
Deze teams zitten in 2023 nog altijd zonder overwinning

Iedere club zal met goede voornemens aan het nieuwe jaar begonnen zijn. Of dat nou degradatie voorkomen is of kampioen worden, voor geen enkele doelstelling zal het plan geweest zijn om eind februari nog geen overwinning gevierd te hebben. Voor deze ploegen met het tij snel keren.


lees verder
Samenvatting: Carabao Cup-finale Manchester United - Newcastle United (2-0)

Erik ten Hag heeft het al voor elkaar. De oefenmeester van Manchester United heeft zijn eerste prijs in Engeland te pakken. Zondagmiddag werd de eerste Wembley-finale van het seizoen gespeeld in de League Cup. Op papier zou Ten Hag met zijn mannen een enorme klus te wachten staan tegen het stugge Newcastle United, maar mede door een Marcus Rashford in bloedvorm won Manchester United vrij eenvoudig met 2-0. Wout Weghorst, die vanaf de aftrap begon, kon zijn geluk niet op na afloop. Kijk hier de samenvatting.

lees verder
Het ELFtal van het weekeinde: Week 8

Derby's, verrassende uitslagen en mooie mijlpalen: dit weekeinde was het allemaal te zien op de Europese velden. Deze ELF spelers verdienen volgens ons een plaatsje in het beste elftal van het weekend.

lees verder
Alváro Rodríguez opgehemeld in Spanje: Hoe de jeugdopleiding van Real Madrid wel een succesje kan gebruiken

Lyrisch zijn ze in Spanje en vooral Madrid na het 1-1 gelijkspel tussen Real en Atletico. Dat was niet vanwege het voetbal dat op de mat werd gelegd, maar vanwege de trefzekere achttienjarige Álvaro Rodríguez. De Uruguayaanse aanvaller wordt zondagochtend door Marca de nieuwe Raúl genoemd. Ook coach Carlo Ancelotti en clubpresident Emilio Butragueño lieten zich recent nog lovend uit over de jongeling in de media. Het laat zien dat ze bij Real weer hunkeren naar een talentvol 'kind van de club'.

lees verder
Interview Fatih Sonkaya: "Louis van Gaal zag het in me zitten en wilde me overtuigen"

Fatih Sonkaya speelde in menig heksenketel met Besiktas, in de Champions League met FC Porto, in het shirt van Turkije in de Confederations Cup en beleefde bijzondere avonturen in Azerbeidzjan en Noord-Cyprus. Het meest trots blijft de nu 41-jarige Limburger op zijn doorbraak bij Roda JC. Dit seizoen is de voormalige rechtsback teruggekeerd bij zijn oude liefde. "Gelukkig is mijn onterechte, levenslange schorsing van tafel."

lees verder
Simeone breekt stokoud record: Dit zijn de langstzittende coaches van Europa

Real Madrid - Atletico Madrid was voor Diego Simeone niet alleen een speciale wedstrijd omdat het de Madrileense derby was. Het was ook zijn 425e wedstrijd achtereenvolgend langs de zijlijn bij Atletico Madrid in LaLiga. Daarmee heeft hij een stokoud record verbroken, dat al 49 jaar stond. Diego Simeone is nu de coach met de meeste gecoachte duels voor één club in de hoogste competitie van Spanje. Daarmee verbreekt hij het record van Miguel Munoz. De clubicoon van Real Madrid stond bij de stadsgenoot van Atletico maar liefst vijftien jaar lang aan het roer.

lees verder
Interview Bruno Martins Indi: "Ik geef aspecten van de opvoeding van mijn ouders mee aan mijn kinderen"

"Ik zocht een held in de buurt. Ik kwam erachter dat ik het zelf altijd al was!" De woorden van Bruno Martins Indi. De centrale verdediger van AZ erkent het belang van voorbeelden en had in zijn jeugd ook mensen tegen wie hij opkeek. Vaak stond hij er voor zijn gevoel echter alleen voor. "Dat hoeft niet te betekenen dat je het niet kunt redden als profvoetballer. Dat heb ik laten zien."

lees verder
Memphis Depay meest invloedrijke Nederlandse voetballer op Instagram

Memphis Depay heeft zichzelf gevestigd als de meest invloedrijke Nederlandse voetballer op Instagram. Met meer dan 14 miljoen volgers heeft Depay een enorm bereik op het sociale mediaplatform, en hij gebruikt zijn populariteit op slimme en creatieve manieren om zijn fans te inspireren en te entertainen. 

lees verder
Interview Michel van de Korput: "Een paar seconden later trapte Rinus Israel me bijna doormidden"

De dubbel met Feyenoord, drie enervarende jaren met Torino in de Serie A en een mooi avontuur met 1. FC Köln in de Bundesliga. Michel van de Korput kan terugkijken op een prachtige voetbalcarrière. "Al had ik ook pech", zegt hij, doelend op een afgescheurde achillespees en het onterecht afgekeurde doelpunt op het EK van 1980 waardoor Oranje strandde in de groepsfase. Elf jaar geleden ontsnapte hij aan de dood. "Het had afgelopen kunnen zijn."

lees verder