ELF Voetbal nieuwsbrief van 21-03-2022
Deze verrassende namen bij het Nederlands elftal willen zich bewijzen

De komende week kan de voetballiefhebber niet genieten van de verrichtingen van zijn of haar favoriete club, want de competities liggen stil vanwege de interlandperiode. Het Nederlands elftal komt ook in actie en oefent tegen Denemarken en Duitsland. Er zitten enkele verrassende namen bij de selectie.


lees verder
Samenvatting Real Madrid - FC Barcelona (0-4)

FC Barcelona heeft de Clasico met Real Madrid overtuigend weten te winnen. De ploeg van Xavi heerste tegen de Koninklijke bij vlagen en wist uiteindelijk met 0-4 te winnen. Daarin was  een belangrijke rol weggelegd voor winteraanwinst Pierre-Emerick Aubameyang.

lees verder
ELF Voetbal nummer 3 is uit: met Edson Álvarez, Denzel Dumfries, Dani de Wit en de vier van OFI Kreta

Voor Nederlanders is veiligheid zo vanzelfsprekend dat ze vergeten wat een privilege het is. Daarop wees Edson Álvarez ons tijdens zijn lofzang op ons land. In de nieuwe editie van ELF Voetbal komt de middenvelder van Ajax uitgebreid aan het woord. Daarin ook interviews met Denzel Dumfries van Internazionale, AZ's nummer 10 Dani de Wit, Vitesse-aanvaller Nikolai Baden Frederiksen en oud-PSV'er DaMarcus Beasley.

lees verder
Deze winterse Eredivisie-verlaters kenden een vliegende start bij hun nieuwe werkgevers

Veel spelers die de Eredivisie deze winter voor een mooi avontuur verlieten, hebben nog moeite met het vinden van hun draai. Rodney Kongolo (Cosenza), Jayden Oosterwolde (Parma) en Oussama Tannane (Göztepe) flopten bijvoorbeeld bij hun nieuwe werkgevers. Toch wisten enkele Eredivisie-verlaters meteen sterkhouders te worden bij hun nieuwe teams.

lees verder
Interview Georgios Samaras: "Ik had bij sc Heerenveen een goede klik met Klaas-Jan Huntelaar"

Hij kwam voor een stage van tien dagen. Maar na één training had sc Heerenveen genoeg gezien en lag een contract op tafel. Georgios Samaras groeide in het Abe Lenstra Stadion uit tot een trefzekere en populaire aanvaller. Een cultheld. Het leverde hem een transfer op naar Manchester City. "Ik had een goede klik met Klaas-Jan Huntelaar. Het succes zat 'm in onze totaal verschillende karakters."

lees verder
Is de Eredivisie volgens de statistieken de aantrekkelijkste competitie voor de kijker?

Het Nederlandse voetbal kan vaak op complimenten vanuit het buitenland rekenen. Het is verzorgd, maar niet altijd even effectief. Hoe aantrekkelijk is het Nederlandse voetbal nou eigenlijk? Hoe verhoudt de Eredivisie zich tegenover de andere competities volgens de statistieken?

lees verder
Interview OFI Kreta-kwartet: "De organisatie hier is een wereld van verschil"

Ze waren met twee. En zijn sinds vorig jaar met vier. Het Nederlandse contingent bij OFI Kreta bestaande uit doelman Boy Waterman en Jonathan de Guzman kreeg eerst versterking van Luc Castaignos. Mike van Duinen trok enkele maanden later ook naar het grootste Griekse eiland. De Hollandse school moet de Kretenzers succes brengen en trots maken. "We hebben het echt getroffen hier."

lees verder
Deze jeugdopleidingen leverden sinds 2015 het meeste geld op: Ajax in de top 5

Vanaf 2015 heeft CIES bijgehouden hoeveel alle clubs ter wereld verdiend hebben aan de verkoop van spelers opgeleid bij de club. Het gaat hierbij om spelers die tussen hun vijftiende en twintigste verjaardag minstens drie jaar bij de club hebben gespeeld. Welke jeugdopleidingen scoren het best? En hoe doen de Nederlanders het?

lees verder
Ruslan Valeev, oud-speler De Graafschap en FC Emmen start hulpactie voor Oekraïne

De oorlog in Oekraïne gaat helaas nog steeds in alle hevigheid door. Dagelijks worden gebouwen gebombardeerd, komen onschuldige burgers om het leven en ontvluchten honderdduizenden inwoners het land. Ook de voetbalwereld ontkomt niet aan de verschrikkelijke gebeurtenissen. Oud-Eredivisiespeler Ruslan Valeev is druk bezig met een initiatief om zijn landgenoten te helpen.

lees verder

Aankomende voetbalreizen

Everton FC - Crystal Palace16-04-2022
WWW.VOETBALTIX.NL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
Manchester United - Norwich City16-04-2022
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
  
Newcastle United - Leicester City16-04-2022
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
Tottenham Hotspur - Brighton & Hove Albion16-04-2022
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
  
West Ham United - Burnley FC16-04-2022
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
P1 Travel
 
Bekijk alle voetbalreizen