ELF Voetbal nieuwsbrief van 29-11-2022
Deze vijf Ajax-talenten gaan voor het eerst mee op een trainingskamp

Ajax gaat met een sterk verjongde selectie op trainingskamp naar Marbella. Door de vele WK-afwezigen heeft Alfred Schreuder voor een aantal opvallende talenten gekozen. Deze vijf spelers zaten nog nooit in een trainingskampselectie van Schreuder. 


lees verder
Hoe is het nu met de spelers die in de zomer vertrokken uit de Eredivisie? (4)

In de zomerse transferperiode kozen tientallen spelers weer voor een vertrek uit Nederland. De een was het niveau van de Eredivisie ontgroeid en vertrok naar een topcompetitie, terwijl de ander zijn geluk in een wat kleinere competitie ging beproeven. Maar hoe verging het deze Eredivisie-verlaters bij hun nieuwe clubs? Scoren ze aan de lopende band of zitten ze geregeld op de bank? Het vierde deel van een vijfdelige serie.

lees verder
PANNA! Toptalenten Doeboek: extra dik met tips & tricks, strips, quizzen, kleurplaten en puzzels

Hij is er weer! Het nieuwe PANNA! Doeboek. Deze keer een extra dikke editie over Toptalenten! De youngstars van dit moment regeren en komen terug in de vele tips & tricks, strips, quizzen, kleurplaten en puzzels. Het Toptalenten Doeboek biedt weer gegarandeerd uren speelplezier!

lees verder
36 Fransen en 5 Nederlanders: Deze spelers representeren op het WK een ander land dan hun geboorteland

Niet elke speler op het WK is geboren in het land waarvoor hij uit komt. Dat kan liggen aan het land waar de ouders van die speler op dat moment woonden, Marcus Thuram van Frankrijk werd bijvoorbeeld in Italië geboren omdat zijn vader daar destijds speelde, maar sommige spelers hebben ook voor een ander land gekozen om de kans op WK-deelname te vergroten. Welk team heeft de meeste spelers die eigenlijk in een ander land werden geboren?

lees verder
Tips om optimaal te genieten van het WK

Iedereen maakt zich op voor het grootste sportevenement van het jaar; dat klopt, het is de FIFA World Cup! Met zoveel opwinding in de aanloop naar dit moment is het tijd om je speelplan voor thuis op orde te brengen en je klaar te maken voor het voetbal. Er zijn tal van manieren waarop naar de wedstrijden kunt kijken, maar wij vinden een WK-kijkfeest een van de beste. Waarom? Omdat er niets boven het samenkomen met vrienden en familie om je favoriete team te steunen terwijl ze het opnemen tegen een ander land. Een WK-kijkfeest voorbereiden hoeft niet stressvol te zijn, er zijn immers genoeg dingen die je vooraf kunt doen zodat iedereen het naar zijn zin heeft als de actie begint! Lees dus verder voor enkele handige tips en ideeën om het perfecte kijk feest te organiseren.

lees verder
Deze talenten moeten Oranje de broodnodige creativiteit brengen

Het Nederlands elftal mocht in de tweede groepswedstrijd van geluk spreken dat het gelijkspeelde tegen Ecuador. Oranje kwam slechts tot twee doelpogingen, waarvan maar één schot op doel. Louis van Gaal was kritisch na afloop en gaf aan dat hij verder moet zoeken. Hij heeft een aantal interessante opties in de selectie zitten.

lees verder
Route naar het WK: gastland Qatar deed mee aan WK-kwalificatie

Qatar is een bijzonder voetballandje. Sinds 2019 deed het aan 5 verschillende toernooien mee in 3 verschillende continenten. We nemen je mee in de enorme aanloop van Qatar op het WK 2022 in eigen land. Van de gewonnen Azië Cup tot uitstapjes naar Noord- én Zuid-Amerika. Dit is de voorbereiding van gastland Qatar op het WK 2022.

lees verder
Dit zijn de meest succesvolle Nederlanders bij het jarige Barcelona

Het is een feestdag voor de supporters van FC Barcelona, hun club is vandaag namelijk jarig en viert alweer haar 123e verjaardag. Om dat te vieren kijken we terug naar de beste Nederlanders die ooit bij de topclub uit de Primera Division hebben gespeeld.

lees verder
Interview Brett Holman: "Onder Louis van Gaal kent iedereen zijn plek"

Hij speelde met Australië op het WK van 2010 en 2014, werd in het shirt van AZ landskampioen in 2009, dwong een jaar eerder met NEC Europees voetbal af en speelde in de Engelse Premier League. Drie jaar geleden nam Brett Holman afscheid als voetballer en sinds vier maanden woont hij in Marbella. Vanuit de Spaanse badplaats probeert hij tussen de Spaanse taallessen door het WK in Qatar te volgen. "Australië kan zich zomaar plaatsen voor de knock-out fase. Ze hebben alles nog in eigen hand."

lees verder