ELF Voetbal nieuwsbrief van 14-09-2023
Deze 5 spelers uit de Keuken Kampioen Divisie zijn het meeste waard

Dat ook de topclubs in de Keuken Kampioen Divisie rondkijken, bewees Feyenoord de laatste jaren. Mats Wieffer kwam uit de Keuken Kampioen Divisie, net als Thomas Beelen en Thomas van de Belt dit jaar. Dit zijn volgens Transfermarkt.nl de vijf spelers met de hoogste marktwaarde in de KKD. 


lees verder
Rondje langs de jeugdvelden: Aymen Sliti

In de jeugdjaren van Robin van Persie, Wesley Sneijder en Arjen Robben was de Shell Jeugdcompetitie in samenvatting te volgen op televisie. Nu gaat het vooral via eigen kanalen, maar is lang niet alles te zien. Iedere week behandelen we een uitblinker uit de landelijke A-jeugd. Deze keer: Aymen Sliti.

lees verder
Bruno Varela: "Bij Ajax heb ik op het veld niet de ware Bruno laten zien"

Hij werd na Daniel da Cruz Carvalho de tweede Portugese speler in de clubhistorie van Ajax. Maar zo'n impact als Dani had Bruno Varela niet in Amsterdam. Zijn rol bleef beperkt tot die van stand-in van André Onana. Toch was de 28-jarige sluitpost een opvallende verschijning tussen januari 2019 en de zomer van 2020 en danste en feestte hij volop mee in de succesperiode met Erik ten Hag. "Bij Ajax heb ik op het veld niet de ware Bruno laten zien."

lees verder
Deze Eredivisie-keepers maakten de meeste reddingen tot nu toe

Speelronde vijf van de Eredivisie staat alweer bijna voor de deur. Na de eerste wedstrijden hebben de clubs een idee waar hun ploeg staat, of het scoren lekker loopt en of de verdediging zijn werk doet. In dit artikel worden de vijf beste keepers op een rijtje gezet, op basis van aantal reddingen. 

lees verder
AZ-talenten Schouten en Owusu-Oduro staan te trappelen: "Je groeit vanzelf mee met die jongens"

Generatiegenoten Wouter Goes, Ernest Poku en Mexx Meerdink maakten afgelopen seizoen hun debuut in het eerste elftal van AZ. Het zal niet lang duren voordat nieuwe talenten vanuit de Alkmaarse jeugdopleiding hetzelfde ervaren. Zoals middenvelder Lewis Schouten en keeper Rome-Jayden Owusu-Oduro. Ze maken sinds dit seizoen officieel deel uit van de selectie van trainer Pascal Jansen. "Achter alles zit een plan in de AZ-jeugd en dat betaalt zich uit."

lees verder
Dit zijn de 24 beste voetballers (en hun rating) op EA FC24

EA Sports heeft de 24 beste voetballers bekendgemaakt op FC24. Het gaat om twaalf mannen en twaalf vrouwen. In totaal hebben vier spelers de hoogste rating van 91 gekregen. En sinds jaar en dag heeft Cristiano Ronaldo en/of Lionel Messi niet die hoogste rating. De eer gaat naar Kylian Mbappé, Kevin De Bruyne, Erling Haaland en Alexia Putellas. Check hier de 24 beste voetballers en hun rating op EA FC24. 

lees verder
Vader Harry van den Boomen: "Voetballen onder Klopp bij Liverpool zou Branco fysiek niet kunnen"

Drie jaar geleden degradeerde Toulouse FC roemloos naar de Ligue 2. De Franse club trok Branco van den Boomen aan, werd kampioen en won in april de Franse beker. Voor aanvang van dit seizoen keerde de 28-jarige middenvelder terug bij Ajax, de club waar hij zijn profdebuut maakte. "Hij heeft nog wat recht te zetten in Nederland."

lees verder
Ajax en Feyenoord kennen een loodzwaar programma, met De Klassieker als afsluiter

De interlands van Oranje zitten erop en de spelers keren weer terug naar hun clubs. Vooral Ajax-trainer Maurice Steijn zal blij zijn dat zijn spelers terugkeren, aangezien een groot deel van de nieuwe aanwinsten pas enkele dagen bij de club was. En dat terwijl Ajax een loodzwaar programma wacht, de komende week. Feyenoord heeft ook een zwaar speelschema, maar heeft op papier wel ietsje meer ademruimte dan Ajax. ELF neemt de programma's van Ajax en Feyenoord eens onder de loep. 

lees verder
Marko Vejinovic: "Peter Bosz is een van de besten in het overbrengen van zijn speelwijze"

Eigenwijs, maar glashelder. De kracht van Peter Bosz kan tegelijkertijd zijn zwakte zijn. De nieuwe PSV-trainer laat zijn teams altijd beter voetballen, maar vaak volgt dat ene zinnetje: zijn speelwijze levert geen prijzen op. Toch lopen voetballers met hem weg. "Door hem dachten we: we gaan vandaag met 6-0 van Ajax winnen."

lees verder