Hoe is het om te leven in de wolvenzone?
FRIS & VERS

FRIS & VERS

Bestel zonder verzendkosten (code 'Gratis') de extra dikke Roots van mei & juni.
Roots
Nieuwe natuurroute
WANDELEN DOOR DE KOP VAN SCHOUWEN

De Kop van Schouwen bestaat uit twee werelden. De weidsheid van de stuivende duinen en de beslotenheid van het grootste bos van Zeeland. Ontdek zelf hoe afwisselend dit gebied is met de nieuwe natuurwandeling van Roots.
Beeld: Ernst Kremers

Roots
Vogelzang
ZINGEN ALS EEN NAAIMACHINE

Van niets word je zo vrolijk als van de zang van de ultieme voorjaarszanger: de fluitende fluiter. Zijn geluid klinkt als een snel draaiende ouderwetse naaimachine. Het geluid van de fluiter in een frisgroen voorjaarsbos geeft je dan ook een heerlijk lentegevoel.
Foto: iStock

Roots
Natuurkennis
GIFTIGE VIS?

Maakt één zwaluw geen zomer? Leggen spinnen eitjes onder je huid? En kunnen vleermuizen verstrikt raken in je haar? Roots ontrafelt broodjeaapverhalen. Deze keer: in Nederland leven giftige vissen.
Illustratie: Wikipedia

Roots
Nieuwe podcast
IN DE WOLVENZONE

De 10e en laatste aflevering van de Roots-podcast Het Jaar van de Wolf is nu te luisteren. Roelke Posthumus, bioloog en schrijver van het boek Wolf, de terugkeer van een jager, woonde jarenlang in de ‘wolvenzone’ in Noorwegen. Zij vertelt over haar ervaringen en blikt daarbij ook naar Nederland.

Roots
Vanaf 2 juni in de winkel, nu al te bestellen
FOTOGRAFEER DE NATUUR VAN DICHTBIJ

In het nieuwe Roots-boek Macrofotografie, de kunst van close-ups neemt de gerenommeerde natuurfotograaf Edwin Giesbers je mee in de wereld van het kleine en vaak verborgene. Hij bespreekt de basistechnieken, maar neemt ook meer specialistische apparatuur onder de loep. Tevens zoemt hij in op de benadering van tal van verschillende planten en dieren en hoe ze te fotograferen.

Het boek kost slechts € 27,99 (gratis verzending), bevat 208 pagina’s en is voorzien van een harde kaft.

Roots
Natuurfotografie in de praktijk
ZO FOTOGRAFEER JE EEN VERSTILD LANDSCHAP

Misschien ken je het gevoel: je staat op een prachtige plek en het licht is perfect, hoe maak je nu een perfecte sfeeropname? Een goede kennis van techniek helpt, maar er komt meer bij kijken, vertelt Roots-fotoblogger Bert Kok.
Foto: Bert Kok

Roots
Lente-aanbieding
STAP OP MET FIETSACTIEF

Ga je een stukje fietsen in de buurt, of misschien wat verder weg? Ga lekker voorbereid op pad met de Falk Fietsatlas Nederland. Die geeft je het meest complete en actuele overzicht van alle fietsknooppunten en het fietsnetwerk in Nederland. De kaarten zijn gebundeld tot een boek met spiraal. Ideaal voor onderweg, of om thuis tochten mee uit te zetten!

Onze collega’s van FietsActief hebben een mooie aanbieding: 1 jaar FietsActief + Fietsatlas (t.w.v. € 29,99) samen voor maar € 40. Dat is bijna 50% korting!

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest
Copyright © 2020 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer