ELF Voetbal nieuwsbrief van 22-12-2022
Deze WK-finalisten staan deze week alweer op het voetbalveld

Twee keer knipperen en het was voorbij. Het grote toernooi waar we vier jaar naar uitkeken, is alweer achter de rug. Afgelopen zondag leverde Frankrijk en Argentinië ons het laatste kunststukje. Deze week melden de vedettes zich alweer bij de club en gaat het normale leven door. Wie moeten er zo snel alweer aan de bak? 


lees verder
Niklas Tarvajärvi: "Hij was niet technisch, niet snel, niet heel sterk, maar schoot wel alles erin"

In de rubriek SuperElf spreken we (ex-)profvoetballers over de beste elf waar ze ooit in clubverband mee hebben samengespeeld. Vandaag is het de beurt aan Niklas Tarvajärvi. Voormalig speler van Vitesse, Go Ahead Eagles, sc Heerenveen, De Graafschap en Karlsruher SC. "Büttner had vaak een grote mond."

lees verder
Top tien goals op het WK 2022

Tegen Ecuador scoorde Cody Gakpo vroeg de openingstreffer. Zijn goal was niet alleen van groot belang, maar ook van grote klasse. Niet voor niets is het doelpunt genomineerd als kanshebber voor de mooiste goal van het WK. Hieronder alle genomineerden volgens de FIFA.

lees verder
3 opvallende WK-feitjes

De WK-finale van zondagmiddag blijft bij de Argentijnen voor altijd in het collectieve geheugen. De prestatie van Messi en zijn teamgenoten is er een voor de geschiedenisboeken. Toch gebeurde er meer dit WK. Onze eigen Louis van Gaal zette een record neer en Luka Modric houdt van dribbelen. Hieronder drie opvallende feitjes.

lees verder
PANNA! 71 met het PANNA! Prijzengala, hoe word je gescout door Ajax, voetbalstad Londen en onze nieuwe mascotte Sicky!

Ja! Eindelijk. PANNA! heeft zijn eigen mascotte. En wat voor één. Vanaf nu is Sicky the Goat overal te zien. In de nieuwe editie van PANNA!, nummer 71, stelt hij zich voor. Daarnaast reiken we de jaarlijkse PANNA! Awards uit, gingen we bij Ajax op bezoek om te vragen hoe je daar als jeugdspeler terechtkomt, maakten we een overzicht van alle merken van Cristiano Ronaldo en maakten we een overzicht van alle voetbalclubs in Londen.

lees verder
Ricardo Kip op avontuur in buitenland: "In Griekenland werden we ons hotel uitgestuurd omdat de club niet meer betaalde"

In Nederland speelde Ricardo Kip (30) lang in de jeugd van Ajax, maar de ArenA haalde hij nooit. Na meer dan tweehonderd duels in de Keuken Kampioen Divisie ging de Rijswijker het avontuur in het buitenland aan. De middenvelder vertelt over Griekse wantoestanden, Engelse voetbalsferen en Roemeense onzekerheid.

lees verder
Interview Norbert Alblas: "Het stoute idee ontstond om een polsbrace te ontwikkelen"

Op de eerste plaats is hij voetballer. Beter gezegd keeper, van Excelsior Rotterdam. Norbert Alblas bekleedt daarnaast de functie van assistent-trainer bij Amstelveen Heemraad, is druk met de ontwikkeling van een polsbrace voor keepers en mede-eigenaar van een onderneming in gezonde bakpakketten. En de 27-jarige Amsterdammer is het baasje van Balou, een enthousiaste labradoodle. "Het klinkt druk, maar dankzij een goede planning voelt dat niet zo."

lees verder
10 WK-revelaties die in januari grote transfers kunnen maken

Nieuwe helden stonden op tijdens het afgelopen WK. Vanzelfsprekend zullen een aantal van deze spelers er een droomtransfer aan overhouden. Deze tien WK-revelaties staan opeens in de belangstelling van de Europese top.

lees verder
Interview Radjin de Haan: "Vijftig tot zeventig meter verderop zag ik het vliegtuig liggen. Of wat daarvan over was"

Voor altijd blijft hij een van de elf overlevenden van de SLM-ramp in Suriname. Het vliegtuig, met aan boord het Kleurrijk elftal, dat tijdens de landing crashte. Radjin de Haan maakte als enige zijn comeback in het betaald voetbal. Een jaar geleden vulde zijn naam plotseling menig kop van een nieuwsbericht. Hij was opgepakt op verdenking van drugsdelicten. "Ik reken op vrijspraak. Ze hebben niets gevonden en zullen niets vinden."

lees verder