Nieuwsbrief juni 2017   Read this newsletter in your browser.
Nieuwsbrief
29 juni 2017
Minecraft Mondriaan Bouwwedstrijd
Deze zomervakantie organiseren we de allereerste Minecraft Mondriaan Bouwwedstrijd in Amersfoort! Op donderdag 17 augustus 2017 worden jongens en meiden tussen de 8 en 15 jaar uitgedaagd om een wereld te bouwen in de kleuren van Mondriaan: rood, blauw, geel, wit en zwart!
 
Filmvertoning in het Eemhuis
Na de vertoning van de eerste twee delen van de qatsi-trilogie (“Koyaanisqatsi” en “Powaqqatsi”) vertoont de Bibliotheek Eemland deze zomer het derde deel: “Naqoyqatsi”. Liefhebbers van deze trilogie zijn op maandagavond 3 juli van harte welkom in de Keizaal van het Eemhuis!
 
Zomer in de Bibliotheek
Het is bijna zomervakantie en daarom hebben we de uitleentermijn weer verlengd van drie naar zes weken. Hebt u uw slag al geslagen? Veel leesplezier! Let op: diverse vestigingen hebben gewijzigde openingstijden tijdens de zomervakantie. Houd deze in de gaten.
Tablet- en iPad-cursussen
Binnenkort starten er weer twee cursussen in samenwerking met Seniorweb. Op vrijdag 7 juli start er een iPad-cursus voor beginners en op dinsdag 1 augustus start er een tabletcursus (Android). Beide cursussen worden gegeven in Het Eemhuis.
 
Voorlezen tijdens de zomervakantie
Het (twee)wekelijkse voorlezen aan kinderen gaat tijdens de zomervakantie gewoon door. Alleen in ABC Rustenburg en ABC Kruiskamp wordt pas weer na de vakantie voorgelezen. Graag tot ziens tijdens de voorleesuurtjes!

Zondag 15.00 uur in het Eemhuis
Woensdag 14.00 uur in Woudenberg (tweewekelijks)
Woensdag 14.15 uur in ABC Rustenburg
Woensdag 14.15 uur in ABC Kruiskamp
Woensdag 15.00 uur in Bunschoten
Woensdag 15.00 uur in Leusden
Woensdag 15.30 uur in Baarn
Zaterdag 11.00 uur in Hoogland
Zaterdag 11.30 uur in Vathorst
 
Beter leren schrijven
Wilt u oefenen met het schrijven van een kaartje, een boodschappenlijst, een brief, het invullen van een formulier, het schrijven van een mail of een WhatsApp-bericht? Dan is de cursus 'Beter leren schrijven' zeker iets voor u! De cursus start woensdag 5 juli en bestaat uit tien lessen. We proberen zoveel mogelijk aan te sluiten bij wat u zou willen leren met schrijven.
 
Eemlandse kinderen lazen 2151 boeken!
In de maanden maart, april en mei is er druk gelezen door de Eemlandse jeugd. In alle vestigingen van de Bibliotheek Eemland en in de schoolbibliotheken lazen kinderen mee met de Kinderjury. In totaal deden 925 kinderen mee en samen beoordeelden zij 2151 boeken! In iedere vestiging en schoolbibliotheek was de uitslag anders, maar een aantal boeken kwam wel opvallend vaak voor in de top 3.
 
VoorleesExpress Amersfoort werkt!
De vrijwilligers van de VoorleesExpress Amersfoort lazen dit seizoen bij maar liefst 120 gezinnen voor. Dat dit de taalontwikkeling van het hele gezin ten goede komt, blijkt steeds weer uit de gezinsverslagen die de voorlezers opstellen. Een citaat:

"Vader meldt dat zowel school als logopedie vooruitgang ziet. Hij vertelt dat z'n vrouw nu ook wel zo ver is dat ze de meerwaarde van het leren van de Nederlandse taal inziet. Ik heb voorgesteld om nog een keer samen met haar het Taalcafé te bezoeken."
 
Wat vindt u van de nieuwsbrief?
Bibliotheek Eemland - Eemplein 71 - 3800 BC / 3812 EA - Amersfoort
Manage profile - Unsubscribe