Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 31 mei 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Dga accountantskantoor trok ten onrechte btw over bouw en inrichting privéwoning af
De dga van een accountants- en belastingadvieskantoor vond dat zijn kantoor wel recht heeft op aftrek van voorbelasting met betrekking tot de bouw en inrichting van zijn privéwoning. De Belastingdienst en de rechtbank denken daar echter anders over en ook het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden oordeelt nu dat de fiscus terecht naheffingsaanslagen en vergrijpboetes oplegde aan het […]
Lees verder »
Melding door accountant bij FIU leidt tot onderzoek naar omkoping
De FIOD heeft afgelopen donderdag doorzoekingen gedaan in een onderzoek naar niet-ambtelijke corruptie en valsheid in geschrifte. Het onderzoek is gestart na een melding van een accountant bij de Financial Intelligence Unit (FIU), meldt de fiscale opsporingsdienst.
Lees verder »
ADVERTORIAL
7 concrete tips om de online samenwerking met cliënten te optimaliseren

Het is belangrijker dan ooit dat de administratie van uw cliënten helemaal bij is, zodat u snel inzicht hebt in hun financiële situatie. Nu elkaar fysiek treffen niet aan de orde is, bewijst cloudsoftware zijn waarde des te meer. Download direct de 7 tips.

Lees verder »
ING verwacht 1,5% groei in accountancysector, benadrukt belang van investeren in technologie
Ook de accountancysector is niet aan de coronacrisis ontkomen, constateert ING. Hoewel de samenstel- en controlewerkzaamheden grotendeels intact bleven, nam vorig jaar vooral de vraag naar adviesdiensten af.
Lees verder »
Toch geen BIK-regeling, in plaats daarvan verlaging werkgeverspremie
De omstreden BIK-regeling wordt met terugwerkende kracht tot 1 januari 2021 ingetrokken, meldt het kabinet vrijdag. Uit informeel overleg met de Europese Commissie over de in de BIK opgenomen regeling voor fiscale eenheden blijkt namelijk dat er een kans is dat de gehele regeling als ongeoorloofde staatssteun wordt beschouwd, motiveert het kabinet het besluit.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Kun jij de ondernemer met continuïteitsvragen optimaal bijstaan?

Ondanks alle noodsteunregelingen is de impact van corona groot en zitten veel ondernemers in zwaar weer. Specialisten praten je op 30 juni bij tijdens het online congres Continuïteit. Zij gaan in op technologie, toekomstperspectief, (non-bancaire) financiering en WHOA. 4 PE-uren voor het verplichte leerdoel continuïteit van de NBA.

Lees verder »
TVL vanaf 31 mei geopend voor startende ondernemers
Ondernemers die tussen 1 oktober 2019 en 30 juni 2020 zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel kunnen vanaf 31 mei een aanvraag indienen voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten, meldt het ministerie van Economische Zaken.
Lees verder »
Voormalige eigenaren D-reizen moeten meewerken aan doorstart
De voormalige eigenaren van het D-reizenconcern moeten meewerken aan de doorstart van de reisorganisatie door Prijsvrij, heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Holland vrijdag bepaald. Selten B.V., een vennootschap van de oud-eigenaren, moet haar pandrecht op de Intellectuele Eigendomsrechten (IE-rechten), waaronder de merknaam van D-reizen, vrijgeven.
Lees verder »
Digitale ontwikkelingen in het M&A proces
Om ons heen zien we branches, markten en verdienmodellen in een snel tempo veranderen. Maar bij de markt van fusies en overnames en de wijze waarop overnameprocessen verlopen lijkt niet veel veranderd in de loop der jaren. Toch is in deze van oorsprong conservatieve markt zeker ook het een en ander gaande.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Digitaliseren kul? 8 redenen om hier wel aan te beginnen

Ondernemers van nu willen en moeten snel schakelen om bij te blijven en te overleven, zeker in deze tijd. SnelStart geeft 8 redenen om aan digitalisering te beginnen. Dit heeft voordelen voor je klant, maar ook voor jou: jij verdient er namelijk zelf ook aan.

Lees verder »
De belastingmaatregelen vanwege corona na 1 juli
Veel van de fiscale maatregelen die sinds de uitbraak van het coronavirus zijn ingevoerd om bedrijven en burgers te ondersteunen worden verlengd tot en met 30 september 2021. De Belastingdienst heeft op een rij gezet welke precies wel en niet.
Lees verder »
De steunmaatregelen op een rij: wat verandert er?
Het kabinet kondigde donderdag aan dat de bestaande steunmaatregelen ook in het derde kwartaal van dit jaar van kracht blijven. Daarnaast wordt ook een aantal – deels nieuwe – maatregelen genomen om de schuldenlast van bedrijven te verlichten en hun financiële positie te verbeteren. Welke maatregelen zijn dit?
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Datum verantwoording zorgbonus aangepast
Hoekstra: verlenging dilemma voor kabinet, hopelijk is steun in vierde kwartaal niet meer nodig
Auto- en motorbranche herstelt zich nog niet
Hoogste ziekteverzuim in 17 jaar, verzuim in financiële dienstverlening het laagst
OPLEIDINGEN
Webinar De transformatie van de accountant
Comandi
3 juni 2021
Online lunchsessie: Thuiswerken; rechten en plichten 10 juni 2021
The Legal Company
10 juni 2021
De werkruimte van de ondernemer
Register Belastingadviseurs
1 juli 2021
VACATURES
Assistent Accountant
Schuiteman
Barneveld
Accountant, Amstelveen
Stolwijk Registeraccountants en Belastingadviseurs
Fiscount zoekt accountants (AA/RA)
Fiscount
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN