Bekijk deze nieuwsbrief online
maandag 2 oktober 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
DGA-cliënt toe aan bedrijfsopvolging? Doe eerst de vijf basischecks!
Nu het weer voor de wind gaat met de economie, durven steeds meer ondernemers in het midden- en kleinbedrijf hun zaak over te dragen aan de volgende generatie. U heeft ongetwijfeld ook succesvolle DGA’s in uw klantenbestand die hun bedrijf het liefst volledig willen schenken aan hun kinderen.
Lees meer
 
 
Marco Rooks en Margriet Zonneveld van EY naar BDO
Marco Rooks en Margriet Zonneveld-Hoogland zijn vanaf 1 september benoemd tot respectievelijk partner-aandeelhouder en partner bij BDO Audit & Assurance. Beiden hebben meer dan 15 jaar ervaring opgedaan bij EY en zijn gespecialiseerd in de sector bouw en vastgoed.
Lees meer
 
Slimmer automatiseren? Samen het beste resultaat! Advertorial

Meer toegevoegde waarde bieden? Twinfield en Basecone faciliteren een slimme samenwerking tussen accountants én ondernemers.
Door:
• Real-time inzicht
• Honderden software koppelingen
• Gegarandeerd veilige data
Lees meer! =>

 
VVD’er Linschoten cel in voor belastingfraude
Ex-staatssecretaris een VVD-prominent Robin Linschoten moet twee maanden de cel in voor belastingfraude. De rechter veroordeelde hem vrijdag tot vijf maanden gevangenisstraf, waarvan drie voorwaardelijk.
Lees meer
 
 
Uitfasering pensioen in eigen beheer en echtscheiding?
De uitfasering van pensioen in eigen beheer (PEB) heeft al heel wat pennen in beweging gebracht in relatie tot de echtscheiding van de DGA. Hierna ga ik in op een aantal aandachtspunten.
Lees meer
 
 
Omzet EY stijgt met 9%
EY heeft in het boekjaar 2016/2017 -dat afliep op 30 juni- de winst en omzet zien stijgen. Toch kijkt de raad van bestuur met gemengde gevoelens terug op het afgelopen boekjaar.
Lees meer
 
 
RB tegen openbaarmaking vergrijpboetes
Het RB is geen voorstander van het openbaar maken van boetes aan juridische beroepsbeoefenaren/adviseurs. De organisatie vindt dat er genoeg andere maatregelen kunnen worden genomen om adviseurs te treffen die een vergrijpboete krijgen.
Lees meer
 
 
NOB: ‘Publiceren van opgelegde vergrijpboete adviseurs is zware sanctie’
De Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) vindt het publiceren van een opgelegde vergrijpboete aan een adviseur een zware sanctie met vergaande (potentieel blijvende) impact op de privacy van de betrokkene. ‘Het is van belang dat nut en noodzaak van een maatregel in goede balans zijn, het middel zou niet zwaarder mogen zijn dan noodzakelijk is […]
Lees meer
 
NIEUW: het AV-belastingcongres: 29 november Postillion Bunnik Advertorial

Bespaar uw klant Vpb door winst uit te stellen tot 2018; de eerste tariefschijf van de Vpb wordt in 2018 namelijk verlengd met € 50.000. Dit is een van de vele tips die u ontvangt tijdens ons AV-belastingcongres. Veel praktijkvoorbeelden toegespitst per branche (Horeca, Transport, Online Business en Retail). Hoe beperkt u risico’s van een naheffingsaanslag, welke gunstige regelingen zijn er voor uw MKB-klanten, fiscale regels bij fooien, wanneer is iemand ondernemer en nog veel meer.

Bekijk het hele programma en meld u aan. =>

 
RB: ‘Voorgestelde maatregelen belastingontduiking raken ook MKB-ondernemers’
Het Register Belastingadviseurs (RB) vraagt zich in een reactie af wat de noodzaak is om te komen tot een conceptwetsvoorstel aanpak belastingontduiking. ‘Door de wetgeving aan te passen zoals nu wordt beoogd, ontstaan ook nadelige gevolgen in binnenlandse situaties die het MKB raken. Lastenverzwaringen liggen weer op de loer.’
Lees meer
 
 
Phil Robinson nieuwe CEO Exact
Exact heeft in de 51-jarige Phill Robinson de opvolger gevonden van Erik van der Meijden als Chief Executive Officer (CEO). Voorheen was Robinson CEO en voorzitter van IRIS Software.
Lees meer
 
 
PNO: Verscherpte regels SDE+ maken regeling complex
Er is geld over uit de voorjaarsronde van SDE+, de stimuleringsregeling voor duurzame energie. In het hoogste SDE+-budget van de afgelopen jaren – 6 miljard euro – bleef maar liefst 200 miljoen euro liggen. Dat kwam voornamelijk doordat aanvragen niet voldeden aan de voorwaarden van de regeling.  
Lees meer
 
 
Informer zet nog meer gamification in bij boekhoudprogramma
Software-ontwikkelaar Informer heeft voor haar online boekhoudprogramma InformerOnline de principes van ‘gamification’ verder uitgerold. De nieuwe principes moeten leiden tot een efficiënter ingerichte boekhouding voor ZZP’ers en ondernemers uit het kleinbedrijf.
Lees meer
 
 
Twee mannen aangehouden voor belastingfraude
De FIOD heeft donderdag bij doorzoekingen twee mannen aangehouden die worden verdacht van het opmaken van valse facturen en het doen van onjuiste BTW-aangiften.
Lees meer
 
PKISigning mogelijk vanuit Client Online PinkWeb Contentpartner
PinkWeb en PKISigning hebben samen een koppeling gerealiseerd tussen Client Online en de tool PKISigning. Met deze tool kunnen auditpraktijken makkelijk en snel digitaal ondertekenen en publiceren.
 
MUIS realiseert automatische koppeling met Knab Contentpartner
MUIS Software heeft een automatische koppeling met online bank Knab gerealiseerd. iMUIS Online gebruikers met een zakelijke rekening bij Knab kunnen gebruik maken van deze koppeling.
 
Training Frauderisicofactoren Opleiding
Een van de maatregelen om de kwaliteit van controlewerkzaamheden te vergroten is om frauderisico’s tijdig te onderkennen en ernaar te handelen. Uit praktijkonderzoek blijkt dat mogelijke frauderisicofactoren nog onvoldoende gesignaleerd, besproken en gemeld worden. Het Algemeen Bestuur van de NBA heeft om die reden besloten de training ‘Frauderisicofactoren’ als verplichte PE-training vast te stellen voor […]
 
PE -meerdaagse november 2017 Opleiding
Elk jaar organiseert Full•Finance pe-meerdaagsen voor accountants, fiscalisten en adviseurs die in de mkb-praktijk werkzaam zijn en hun kennis op peil willen houden. Ook in november 2017 vindt er weer een pe-meerdaagse plaats. In een informele sfeer neemt u intensief en interactief deel aan een cursusprogramma dat u zelf kunt samenstellen. Zoals u van ons gewend bent, […]
 
Gevorderd assistent accountant Vacature
Functie omschrijving Als gevorderd assistent accountant kom je te werken in een vast team waarbij werkplezier een belangrijk uitgangspunt is. Je komt bij een variëteit aan bedrijven en hebt veel contact met onze cliënten. Je werkzaamheden richten zich voornamelijk op het verlenen van administratieve diensten, het samenstellen van jaarrekeningen, het uitvoeren van controlewerkzaamheden en het […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn