Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 22 augustus 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Column | Wapengekletter
Nou, nou, wat een reuring weer. In de Oorlog Om Het Accountancytalent presenteert Moore DRV een nieuw wapen: de tekenbonus. De eerste slag is geslagen, want de reuring is groot. Het maakt niet uit of er goed of kwaad over je wordt gesproken, zolang ze maar over je spreken.
Lees verder »
Dga failliet zorgbedrijf privé aansprakelijk voor lening accountant
Een accountant die de administratie van een zorgverlener op zich nam leende het bedrijf 30 mille, maar het zorgbedrijf ging kort daarna alsnog failliet. De dga probeerde daarna onder terugbetaling uit te komen, maar het gerechtshof ’s-Hertogenbosch oordeelt net als de rechtbank dat de accountant heeft bewezen dat er met de dga is overeengekomen dat […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Fiscale boetes: voorkomen is beter dan genezen

Pieter Kok gaat in de cursus op 21 september uitgebreid in op een groot aantal aspecten van fiscale boeten. Denk aan verzuim- en vergrijpboetes, de mogelijkheid van de Belastingdienst om aan de adviseur een (hoge) boete op te leggen, mogelijkheden om in verweer te gaan en de verschillen tussen opzet en grove schuld. Tevens komt de actuele jurisprudentie aan bod.

Lees verder »
Exclusieve Ferrari met 510 kilometer op de teller geldt voor bpm toch als nieuw
Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft de Belastingdienst in het gelijk gesteld in een geschil met de eigenaar van een Ferrari F12 6.3 Berlinetta. Het exclusieve en kostbare voertuig geldt voor de BPM als nieuw en daarmee komt het hof tot een ander oordeel dan de rechtbank.
Lees verder »
Feuilleton | Sanne Kierstra, mkb-accountant in 2026 (13):  De man die tegenover hem zit is te serieus met zijn onderneming bezig, dat is geen oplichter …
“Wat vind je ervan?” vraagt Karl aan Johan. Karl heeft zojuist het dashboard dat hij heeft ontwikkeld aan Johan laten zien. “Ik denk dat ik hier wel wat mee kan. Ik zie nu in ieder geval welke zaken om aandacht vragen.”
Lees verder »
ADVERTORIAL
De do’s en don’ts bij samenwerken zonder btw

Zowel in de profit als non-profit gaan organisaties steeds meer samenwerken. Hierbij is btw een belangrijk aandachtspunt. Joep Swinkels bespreekt op 22 september de btw-aspecten van verschillende vormen van samenwerking. Hij vertelt hoe het doorbelasten van kosten werkt, wat wordt verstaan onder een kostenverdelingsovereenkomst, btw-koepelvrijstelling etc.

Lees verder »
Limburgse boekhouder runde twee spookbedrijven
De rechtbank Limburg heeft een boekhouder veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 maanden. Als boekhouder van twee eenmanszaken die de rechtbank als spookbedrijven aanmerkt, maakte de man valse arbeidsovereenkomsten, salarisspecificaties en werkgeversverklaringen op.
Lees verder »
Jarenlang patroon van onjuiste opgaven gewerkte uren, kantonrechter ontbindt arbeidsovereenkomst 
Bij een werknemer was sprake van een jarenlang patroon van onjuiste opgaven om een hoger salaris uitbetaald te krijgen, oordeelt de kantonrechter. Dat moet worden gekwalificeerd als ernstig verwijtbaar handelen van de werknemer, zodanig dat van de werkgever in redelijkheid niet kan worden gevergd de arbeidsovereenkomst te laten voortduren.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
‘Ik laat de digitalisering voor mij werken’

Nog voordat het woord digitalisering bestond, besloot boekhouder Anne ten Donkelaar het boekhouden rigoureus anders aan te pakken dan zijn concullega’s. Voor hem geen losse bonnetjes, rondslingerend papierwerk of eindeloze uitpluisklussen meer.  Lees hier hoe hij dit met behulp van SnelStart heeft aangepakt en hoe makkelijk het is.

Lees verder »
Al meer dan 600 opleidingen uit STAP-subsidieregeling verwijderd
Sinds de start van de STAP-subsidieregeling in maart zijn al meer dan 600 opleidingen uit het register verwijderd omdat ze bijvoorbeeld niet arbeidsmarktgericht zijn, meldt uitkeringsinstantie UWV. Ook lopen er nog diverse onderzoeken naar misbruik van de regeling.
Lees verder »
Duitsland verlaagt btw op gas om consument te ontlasten
De Duitse regering gaat de btw op aardgas tijdelijk verlagen om consumenten financieel te ontlasten. Het tarief gaat van 19 naar 7 procent, maakte de Duitse bondskanselier Olaf Scholz bekend.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
CPB: inflatie raakt steeds meer mensen, economische groei valt terug
Discussie op LinkedIn over ‘tekengeld’ Moore DRV
Personalia | Petra van der Voorde RA nieuwe CFO van LUMC
Opa van accountant (en ex-wielerprof) Daan Luijkx reed in Vuelta
OPLEIDINGEN
Summercourse NBA Opleidingen
NBA Opleidingen
Masterclass Werken met flexibele arbeidskrachten en ZZP’ers – 22 september 2022
The Legal Company
22 september 2022
Interactieve masterclass Btw jurisprudentie HvJ EU
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
26 september 2022
VACATURES
Gevorderd assistent Accountant Samenstelpraktijk (min. 24 uur per week)
CROP
Amersfoort, Ede, Hoofddorp en Nieuwegein
Adviseur mkb / Accountant (Wezep)
KRC Van Elderen
Wezep
Assistent Accountant (32-40 uur per week in Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk)
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN