Bekijk deze nieuwsbrief online
maandag 14 november 2016
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
DGA’s krijgen 3 maanden extra voor aanpassing PEB
Drie maanden extra de tijd. Dat krijgen DGA’s om de laatste stappen te kunnen zetten die nodig zijn om het PEB aan te passen aan de wijzigingen per 1 januari 2017.
Lees meer
 
 
Tjako Streefland: Ik vertrek
De Belastingdienst is in beweging. En beweging betekent verandering! Deze energieke teksten komen niet uit de pen van uw columnist. U treft deze aan – voorzien van dat ferme uitroepteken – op de url van de Belastingdienst.
Lees meer
 
Minder kosten en meer omzet in 4 stappen Advertorial

Hoe maakt u uw kantoor efficiënter zodat u kosten kunt besparen én kunt focussen op zaken die ondernemers niet zelf kunnen?
Leer in vier stappen hoe u dit concreet aanpakt:

• Inventariseren
• Optimaliseren
• Standaardiseren
• Automatiseren

Download gratis whitepaper =>

 
Tip BDO: Controleer nu de premiebeschikking Werkhervattingskas 2017
Werkgevers gaan vanaf hun beschikkingen Werkhervattingskas (Whk) 2017 van de Belastingdienst ontvangen. Deze hebben ze nodig bij hun aangiften Loonheffingen 2017. BDO wil werkgevers graag wijzen op het belang van tijdige inhoudelijke controle. Nu kan er immers nog eventueel bezwaar worden gemaakt.
Lees meer
 
 
SRA publiceert praktijkhandreiking BTW over de grens
De SRA heeft een praktijkhandleiding gepubliceerd over de BTW-problematiek die speelt bij diensten in het buitenland. Vrijwel elke ondernemer heeft daar weleens mee te maken. Vaak verricht een ondernemer zelf diensten buiten de grenzen. Maar zelfs als dat niet het geval is, dan zal hij deze weleens afnemen van ondernemers buiten Nederland.
Lees meer
 
Workshop Probleemloos adviseren over pensioenvraagstukken – NIEUW! | 14 december 2016 – Bunnik Advertorial

Bent u fiscalist, accountant of HR-professional en heeft u regelmatig te maken met (complexe) pensioenvraagstukken? Tijdens deze workshop wordt u in één dag bijgepraat over de belangrijkste pensioenwijzigingen én over de gevolgen hiervan. Uiteraard komt daarbij alle belangrijke nieuwe wetgeving aan de orde, zoals Apf, Instemmingsrecht OR, PEB en Wet Werk & Zekerheid. Ook fiscale feiten en cijfers van 2016 en praktische onderwerpen als de verwerking van pensioen in de jaarrekening en financiële administratie komen aan bod.

Meer informatie en/of inschrijven =>

 
Rijssen-Holten en Apeldoorn beste ondernemersklimaat voor MKB
De gemeente Rijssen-Holten heeft het beste ondernemersklimaat voor MKB’ers en van de 36 grootste steden komt Apeldoorn daarvoor als beste uit de bus. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek van MKB-Nederland.
Lees meer
 
 
Delta Lloyd’s Sjerlok speurt verder: ook voor andere verzekeraars
De virtuele rechercheur Sjerlok van Delta Lloyd komt op eigen benen te staan. Vanaf nu kunnen andere verzekeraars dus ook Sjerloks diensten gebruiken. De ontwikkelaars gaan verder onder de naam Brightmaven.
Lees meer
 
AV-dag 2016. De accountant als tijdreiziger Advertorial

Kom naar de AV-dag op 14 december in Spant! te Bussum. Met topsprekers als Peter Kavelaars, Fou-Khan Tsang, Peter Heerschop en Jeroen Smit als dagvoorzitter. Laat u bijpraten over onderwerpen als auto van de zaak, Belastingplan, vaktechniek, tuchtrecht, financiering, pensioenen, rumoer in de maatschap en nog veel meer. PE-punten: 6 NBA punten, 4 NOAB punten en RB-punten in aanvraag.

Aanmelden en meer informatie =>

 
Ondernemers durven niet volledig te vertrouwen op Data & Analytics
Veel ondernemers erkennen het belang van Data & Analytics (D&A). Het levert heel wat informatie en dus strategisch inzicht. Toch zijn bestuurders wereldwijd nog lang niet altijd overtuigd van de waarde van de analyses. Het klinkt tegenstrijdig, maar toch is het zo. Uit internationaal onderzoek van KPMG blijkt dat bijna de helft van de bestuurders […]
Lees meer
 
 
CPB: Rentegevoeligheid van ons pensioen
Door de rentedaling van de afgelopen jaren staat ons pensioen onder druk. Veel Nederlandse pensioenregelingen keren hun deelnemers minder uit dan beoogd. Ook buitenlandse pensioenregelingen met kapitaaldekking lijden onder de wereldwijde daling van de rente. Hoe kunnen we daar het best mee omgaan?
Lees meer
 
 
ABN Amro stuurt 15.000 klanten weg
Is de klant koning? Blijkbaar niet altijd. ABN Amro stuurt namelijk een grote groep klanten de deur uit. Het gaat om zo’n 15.000 particulieren die permanent buiten Europa wonen. De groep maakt zo’n 10% uit van alle buitenlandse, particuliere klanten van ABN Amro. Volgens de bank passen deze particulieren niet meer in het eigen risicoprofiel.
Lees meer
 
Hans Wijnveen: Klaar voor SBR per 1 januari 2017? Contentpartner
‘Klaar voor SBR per 1 januari 2017?’ Dat is de laatste tijd misschien wel de meest gestelde vraag onder accountants en hun softwareleveranciers.
 
Agro-fiscaal overleg dinsdag 15 November 2016 Opleiding
Dinsdag 15 november bent u weer van harte welkom in Apeldoorn voor het periodieke agro-fiscaal overleg. Het overleg is bedoeld voor adviseurs (accountants, relatiebeheerders, fisca-listen, etc.) die werkzaam zijn in de agro-praktijk en periodiek willen overleggen en ervaringen uitwisselen met collega’s onder leiding van drs. Aart Klumpenaar RB. Omdat wij hierbij werken met een kleine […]
 
Ervaren assistent/beginnend opdrachtleider controlepraktijk Goes Vacature
Ben jij al een aantal jaar werkzaam in de accountancy en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Wij zoeken voor onze controlepraktijk in Goes een opdrachtleider! Over de functie Baker Tilly Berk is een ambitieuze organisatie die hard aan de weg timmert. Wij zijn de ondernemer naast de ondernemer. Als ervaren assistent accountant/opdrachtleider bij […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn