NWD2104_DiP_Socials_02_Nieuwsbrief
De voorbereiding was spannend en intensief, maar uiteindelijk hebben we een prachtig weekend gehad. Enthousiast publiek, tevreden dichters, mooi weer en geen grote tegenslagen. Wat was het een mooi festival! Hieronder kijken we terug. Met foto's, mediapublicaties, het publieksonderzoek en wat gegevens over bezoekersaantallen. Voor de mensen die in de provincie Groningen wonen of vakantie vieren: vergeet de Poëzieknooppunten niet!
IMG-20210711-WA0003

Foto's

Onze fotograaf voor het hele weekend was Reyer Boxem. Zijn foto's staan op onze website: Foto's Dichters in de Prinsentuin - vrijdagavond 9 juli - NOORDWOORD In het menu links op deze pagina vind je ook de andere twee dagen.

Bezoekersaantallen

Zondagmiddag 13 juli rond vijf uur hebben we de (eerste) balans opgemaakt van de bezoekersaantallen. Na heel wat getel en gereken was het resultaat dat we over het hele weekend zo'n 1250 bezoekers hebben gehad, waarvan meer dan 1000 betalende bezoekers.
IMG-20210711-WA0045
IMG-20210710-WA0009

Publieksonderzoek

Voor het eerst hebben we onder de bezoekers van Dichters in de Prinsentuin een publieksonderzoek gedaan. Een korte versie bij binnenkomst en wie wilde kreeg een vragenlijst per email toegestuurd. Een greep uit de bevindingen: onze bezoekers komen uit het hele land (en uit Vlaanderen), maar de meeste komen uit de stad Groningen. de locatie Hortus is heel goed bevallen, het papieren magazine werd erg op prijs gesteld en er was grote tevredenheid over het programma. De belangrijkste kritiekpunten hadden te maken met de grote (loop)afstand tussen de verschillende locaties en (het gebrek aan) de bewegwijzering.

In de media

Zowel voor als na het festival (en zelfs tijdens het festival) was er de nodige aandacht voor ons festival. Zowel in de lokale pers, zoals het Dagblad van het Noorden als bij online media als Tzum en GIC. Radiobelangstelling was er oa. van radio Westerwolde, OOG-radio (Haren Doet) en NPO Radio 5 (Thuis op 5).
RBF05253
knooppuntmobiel1

Poëzieknooppunten

Poëzieknooppunten is de voortzetting van wat vorig jaar "Festival op de fiets" heette: gedichten die je met de app VERS kunt beluisteren en lezen op je telefoon bij de fietsknooppuntborden in de provincie Groningen. Download de app, spring op de fiets en ga er lekker op uit. Je kunt gebruik maken van de routes die wij voor je maakten. Eentje staat er op de website van het Routebureau.
NWD_NOORDWOORD_blauw
facebook twitter instagram 
SLG1901_Nieuwsbrief_Divider_DiP_01