PROGRAMMA DICHTERS IN DE PRINSENTUIN

Over een paar weken is het alweer zover: Dichters in de Prinsentuin. Dit jaar is het festival weer in de Prinsentuin (e.o.) van Groningen. De dagprogramma's op zaterdag en zondag zijn gratis toegankelijk. Op vrijdag- en zaterdagavond hebben we speciale programma's waarvoor je een ticket kunt kopen.

POËZIE EN DE MYSTIEKE ERVARING

Vrijdagavond 12 juli in de Lutherse Kerk

Al eeuwenlang zoeken mensen naar de mystieke ervaring, of dat nu door middel van meditatie, gebed of muziek is. Dichters in de Prinsentuin 2024 start op de vrijdagavond met inhoudelijke gesprekken en performances rond mystiek en hoe zo’n ervaring invloed heeft op je leven, maar ook op poëzie. Met o.a. Lieke Marsman en Roelof ten Napel.

POETRY PROCESSING PARTY & AFTERPARTY

Zaterdagavond 13 juli

Tijdens Poetry Processing Party staan twee dingen centraal: in gesprek gaan met je medemens en het vieren van de poëzie; met woordkunst, muziek vol poëzie, spoken word en literatuur. Met o.a. Stage on Tour, Relate Radio en Plastic Psyche maken we er een inspirerende avond én nacht van!

YOGA & POËZIE

Zondag 14 juli om 9.30 uur

Dit jaar hebben we voor het eerst een vroege-ochtendprogramma! Doe mee met een yogales wanneer de dauw net van het gras is verdwenen en nog voordat er reuring komt in de Prinsentuin. Onder leiding van ervaren yoga-instructeur Esther van der Hoef en stadsdichter Esmé van den Boom ontstaat een optimale verbinding tussen lichaam en geest: een uitstekende start van een festivaldag. Wees er snel bij, het aantal plekken is beperkt.

OP DE HOOGTE BLIJVEN EN POËZIEPOST

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom Dichters in de Prinsentuin en alle andere activiteiten die we organiseren? Abonneer je dan op onze algemene nieuwsbrief. Je ontvangt dan ook onze Poëzie Post: elke nieuwsbrief plaatsen we namelijk twee gedichten van dichters die in 2024 bij Dichters van de Prinsentuin komen optreden.
NWD2109_Logo_02_liggend_verandert
facebook twitter instagram linkedin