Bekijk deze nieuwsbrief online
dinsdag 20 december 2016
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
‘Spaarzame belastingbetaler dupe van nieuwe vermogensrendementsheffing’
Belastingbetalers die altijd spaarzaam hebben geleefd of werken aan een aanvullend pensioen worden de dupe van nieuwe regels voor de vermogensrendementsheffing. Daarvoor waarschuwen de Vereniging van Effectenbezitters en de Bond voor Belastingbetalers in een brief aan de Eerste Kamer.
Lees meer
 
 
NBA: Digipoort-wijzigingen vereisen actie van intermediairs
Digipoort, het centrale kanaal van de overheid voor digitale aangiftes, jaarrekeningen en statistiek uitvragen, wijzigt in het voorjaar haar  beveiligingscertificaat en verhoogt het beveiligingsniveau. Indien niet de juiste acties worden uitgevoerd, wordt communicatie met de overheid onmogelijk. De NBA heeft inzichtelijk gemaakt welke acties voor intermediairs vereist zijn.
Lees meer
 
Klaar voor 2017? Advertorial

SBR is een hot item. Vanaf 1 januari 2017 bent u namelijk verplicht om jaarrekeningen voor micro- en kleinbedrijven elektronisch te deponeren én moet u kredietrapportages digitaal gaan aanleveren bij de bank. Deze digitalisering maakt uw werk makkelijker, maar het vergt voorbereiding. En daar helpt PinkWeb u bij.

Ga naar www.pinkweb.nl/1januari voor een goede start van het jaar =>

 
Van de regen in de drup? Of toch niet (incidentmelding aan AFM)
Kleeft aan een incidentmelding bij de AFM het risico om van de regen in de drup terecht te komen? Eén van de boetes uit maart 2016 is (mede) gebaseerd op een onderzoek naar aanleiding van twee incidentmeldingen.[1] Incidentmeldingen kunnen ook aan de wieg staan van een tuchtzaak. Dat u niet staat te springen om (ruimhartig) […]
Lees meer
 
 
RJ-Uiting 2016-16: ‘Verduidelijking stelselwijziging foutherstel’ gepubliceerd
De Raad voor de Jaarverslaggeving (RJ) heeft Uiting 2016-16: ‘Verduidelijking stelselwijziging foutherstel’ uitgebracht. In de Uiting is een overgangsbepaling opgenomen voor het op prospectieve wijze herstellen van een materiële fout in verslagjaren die aanvingen voor 1 januari 2016.
Lees meer
 
Digitaal PDF en SBR stukken ondertekenen: de standaard Advertorial

De digitalisering zorgt ervoor dat papieren rapportages, zoals de jaarrekening of kredietrapportage, verdwijnen. Ditzelfde geldt voor de ‘natte’ handtekening op deze stukken. Hoe gaat u in de toekomst de jaarrekening en kredietrapportages ondertekenen? Het NBA voert een nieuw SBR-beleid en biedt daarbij een SBR Assurance oplossing. In deze Whitepaper leest u hoe u als accountant kunt voldoen aan dit nieuwe SBR-beleid.

Lees meer =>

 
Corporaties krijgen 6 maanden langer voor vaststellen jaarrekening 2016
Woningcorporaties krijgen zes maanden langer de tijd voor het vaststellen van de jaarrekening over 2016. Dat meldt de vereniging van woningcorporaties, Aedes.
Lees meer
 
 
2e nieuwsbrief Loonheffingen 2017 gepubliceerd
De Belastingdienst heeft tweede uitgave van de ‘Nieuwsbrief Loonheffingen 2017’ gepubliceerd. Nieuw in deze uitgave is het onderwerp Tarieven, bedragen en percentages vanaf 1 januari 2017.
Lees meer
 
 
Woningbezitter is gemiddeld 1.286 euro kwijt aan lokale belastingen
Huishoudens met een eigen woning betalen in 2016 gemiddeld 1286 euro aan lokale belastingen. Het grootste deel hiervan gaat naar de gemeente. Huurders betalen gemiddeld 856 euro aan gemeente, provincie en waterschap. Dit blijkt uit onderzoek door het Centrum voor onderzoek van de economie van de lagere overheden (COELO).
Lees meer
 
 
Belastingdienst wijzigt bezwaar privégebruik auto voor BTW
De Belastingdienst gaat de behandeling van het bezwaar tegen het privégebruik van de auto voor de BTW over het jaar 2016 wijzigen. Zo meldt de dienst.
Lees meer
 
 
Herstelkader rentederivaten definitief vastgesteld
Het herstelkader rentederivaten is definitief vastgesteld. De zes betrokken banken – ABN AMRO, Deutsche Bank, ING, Rabobank, SNS Bank en Van Lanschot – hebben ingestemd met dit definitieve kader. Zij starten begin 2017 met de uitvoering van dit kader.
Lees meer
 
Jelmer Nieuwenweg: De fantastische toekomst van accountancy Contentpartner
We staan aan de vooravond van een nieuw jaar. Een mooi moment om vooruit te kijken. De toekomst van accountancy is onlosmakelijk verbonden met de snelle ontwikkelingen in ICT. We zien steeds meer toepassingen naar de cloud gaan, ook in meer traditionele sectoren. De meest bekende voordelen hiervan zijn natuurlijk het 24/7 overal vandaan inloggen […]
 
Masterclasses De uitfasering van het pensioen in eigen beheer Opleiding
Onmisbaar voor accountant, fiscalist, financieel planner en pensioenadviseur; Altijd gebaseerd op de meest recente ontwikkelingen op het gebied van het uitfaseren pensioen in eigen beheer; Prakijkgericht met tips en tools die u in uw eigen adviespraktijk kunt gebruiken; Docenten met uitgebreide praktijkervaring. Inhoud In deze masterclasses behandelen ervaren docenten de fiscale en juridische aspecten van […]
 
Medewerker financiële administratie – Deventer Vacature
Wij zijn op zoek naar een: Medewerker financiële administratie 24 – 32 uur Functieomschrijving Als Medewerker financiële administratie assisteer je de Financieel manager bij het voeren van de financiële administratie. Daarnaast red jij je ook prima wanneer hij niet aanwezig is. Soms word je ingezet bij een van onze buitenlandse vestigingen. Als Medewerker financiële administratie: ben […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn