Digital sækkemærkat/Mere tid/Upcyclingworkshop

3 years ago


Text only:


Ekstra restaffald? Nu kan du købe sækkemærkater i Renosyds App eller på renosyd.dk


Hvis tilfældet byder, at du har mere restaffald, end der kan være i din beholder, så har du muligheden for at få taget ekstra sække med restaffald med, hvis de er påsat et sækkemærkat. Denne service har Renosyd hidtil tilbudt via salg af sækkemærkater fra udvalgte forhandlere. Nu gøres denne service digital og fysisk tilgængelig i en form, der minder om køb af porto via Post Danmarks Post App.
 
I den nyeste version af Renosyds App er det nemlig muligt at købe et sækkemærkat i form af en kode, der påsættes en sæk med ekstra restaffald. Sækken med kode placeres ved siden af din beholder, så tager skraldemanden den med ved næste ordinære tømning af dit restaffald. Så husk at opdatere din Renosyd App eller hent den her til Android eller iOS.
 
Det er i samme omgang også blevet muligt at købe en kode via renosyd.dk
 
Ekstra sæk med kode – Køb en kode i Renosyds App
 
 
Det fysiske sækkemærkat kan stadig købes hos udvalgte forhandlere. Se en liste over forhandlere her
 

Stop for beholdervask


 
Vi har besluttet at indstille den obligatoriske vask af beholderne til restaffald. Den vask, vi kunne tilbyde indenfor de økonomiske rammer, opfyldte ikke de forventninger, som vi havde til kvaliteten af ydelsen. Meget snavsede beholdere blev ikke ordentligt rene, og jer, der er rigtigt gode til at pakke affaldet ind, fik en våd beholder ud af anstrengelserne. Vi fandt ud af, at maddiker stortrives i et fugtigt miljø, så ved at efterlade en beholder, der ikke blev tørret ordentligt, inden den blev taget i brug igen, forværrede vi måske flueproblemet. Derfor stopper vi med obligatorisk beholdervask. Til gengæld vil vi reducere gebyret for restaffald med 20,- kr. om året. Du kan læse mere om beslutningen om at indstille beholdervasken på vores hjemmeside. Hvis du stadig gerne vil have vasket din beholder, er der flere private firmaer, der udfører beholdervask. Søg f.eks. på nettet efter ”vask af skraldespand”.

Foringssække


Hvis man – på trods af alle anstrengelser med at pakke affaldet godt ind – alligevel godt vil undgå at beholderen til restaffald bliver snavset indvendig, kan man benytte en såkaldt foringssæk. Sækken er lavet af tynd plastfolie og sættes i beholderen, så den beskytter beholderen mod snavs indvendigt. Foringssække kan købes hos Renosyd i Værdicentralen på Danmarksvej 11 eller i Vognmandsservice ved kraftvarmeanlægget på Norgesvej 13, begge i Skanderborg.
Senere vil foringssækkene også kunne købes via genbrugspladserne. Prisen for en rulle med 10 stk. til en tohjulet beholder er 40,- kr. hos Renosyd. Nogle byggemarkeder fører også foringssække. Foringssække må ikke anvendes i beholderen til emballage.

Rejsen fortsatte i 2014


2014 blev endnu et år, hvor Renosyd fortsatte på sin mission om at gå fra affald til værdi. Åbningen af verdens første værdipark – Værdiparken i Skanderborg – står som et af årets højdepunkter, men der er sket meget mere.
 
Vi har samlet en række historier i vores årsberetning, der kan læses online på aarsberetning2014.renosyd.dk.

Du skal ikke fucke med grundvandet!


 
Foreningen elretur kører i øjeblikket en kampagne omkring indsamling af batterier. Se f.eks. videoen med Bodil Jørgensen her over.
 
I Renosyds område kommer du lettest af med dine batterier ved at placere dem i en klar pose på låget af din restaffaldsbeholder i forbindelse med tømning. På låget kan du også placere småelektronik i en klar pose. Batterier og småelektronik tager skraldemanden så med videre til miljørigtig behandling. Læs mere om lågordningen her

Upcyclingworkshop i Værdicentralen: Belysning


Lørdag d. 3. oktober afholder Renosyds genbrugsbutik Værdicentralen upcyclingworkshop. Denne gang omhandler det belysning. Der skal bygges lamper ud af genbrugsmaterialer. Læs mere om workshoppen og tilmeld dig på Værdicentralens Facebook-side.

Mere tid til værdierne


Renosyds genbrugsbutik udvider åbningstiderne. Det betyder to ekstra åbningsdage om ugen, hvor du kan gå på jagt efter genbrugsguld, og være med til at sikre at gode genstande og materialer får ny værdi i stedet for at ende som affald.
 
Pr. 1. september 2015 er åbningstiderne: 
Tirsdag, onsdag og torsdag: 13 – 17.      
Lørdag: 10 – 14.
Klik her for at framelde dig

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019