ELFORSK: Søg om støtte til effektiv energianvendelse og digitalisering
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Se nyhedsbrevet i webversion
2775 header dagens energi 1280x300
Digital ulighed rammer stadig tusindvis i landdistrikterne
IMG 1124 0
Det bør være en politisk topprioritet, at alle kan tilgå den digitale infrastruktur. Selvom hovedstaden har den dårligste dækning med fremtidssikkert fibernet, vil markedskræfter løse sitationen. I landdistrikterne er det anderledes. Fibernet er derfor den bedste løsning til at sikre adgang for alle, skriver Fiberalliancen.
Læs indlæg i Altinget

 

Applynow
Søg om støtte til effektiv brug og digitalisering
Nu kan der igen søges om midler fra ELFORSK, der støtter innovative projekter inden for effektiv energianvendelse, fleksibilitetsløsninger og digitalisering. Indkaldelsens økonomiske ramme er 24,25 millioner kroner. Deadline for ansøgninger er 11. marts.
Læs mere hos ELFORSK

 

2603 citat
Det er tid til at fokusere på hvad vindenergi kan levere, hvis den får mindre fjendtlige forretningsbetingelser, og ikke bare hvad den koster. Hvis regeringer virkelig vil have lavere elpriser og robuste energisystemer, er det tid til at handle, og det er ensbetydende med en ny æra af reformerede auktioner.
Henrik Andersen OurManagement
Henrik Andersen, CEO i Vestas, i indlæg på World Economic Forum, der lige nu mødes i Davos i Schweiz.
Kilde: World Economic Forum

 

 

 

Dagens tal
3
Vestas indtager tredjepladsen på Corporate Knights’ nye liste over verdens 100 mest bæredygtige virksomheder. Ørsted er nummer 17 på listen, der også rummer en række øvrige danske virksomheder som Chr. Hansen (8), Novo Nordisk (53), Novozymes (58) og Coloplast (78). 
Kilde: Corporate Knights

 

3168 paragraftegn png
Høringssvar
Tilskud til 20-årig fastholdelse af vådområder, naturlige vandstandsforhold og lavbundsområder 2024: Green Power Denmark er i udgangspunktet positiv overfor tiltag, som har til hensigt at reducere kvælstof og fosforudvaskning. Branchen stiller sig imidlertid uforstående overfor, at man fortsat vil inddrage tilskuddet, hvis der opstilles vindmøller.
Læs høringssvaret

 

2603 citat
Det konkurrencevilkår, Danmark nu står i, er, om den teknologiudvikling, der fuldstændig uden tvivl er foregået i Danmark i mange, mange år, kan fortsætte her? Der er vi som sektor enormt positive over for, at et politisk flertal har sagt: 'Vi gerne se på, om vi kan finde et område, hvor vi kan lave denne her videre test og udvikling'.
3316 jan hylleberg 05 nyhedsbrev
Jan Hylleberg, viceadm. direktør i Green Power Denmark, i debat om et nyt dansk testcenter med plads til op til 450 meter høje vindmøller
Kilde: P1 Morgen

 

 

 

Dagens priser
2627 todays prices systemprice lightgreen
Systempris – el
544,37
DKK/MWh
2610 todays prices vestdanmark lightgreen
Vestdanmark – el
689,18
DKK/MWh
2626 todays prices oestdanmark lightgreen
Østdanmark – el
689,24
DKK/MWh
2624 todays prices gasprice lightgreen
Gaspris
2,84
DKK/m3
2625 todays prices co2price lightgreen
CO2-pris
63,90
EURO/ton
Alle elpriser er dagsgennemsnittet af spotpriser i DKK/MWh
Gas- og CO2-pris er intraday priser fra foregående handelsdag
Kilde: Nord Pool (el) | Kilde: EEX (gas) | Kilde: EEX (CO2)

 

Du modtager dette nyhedsbrev, fordi du enten har tilmeldt dig via greenpowerdenmark.dk eller direkte har bedt om at komme på listen.
Afmeld nyhedsbrevet
Se oversigt over Green Power Denmarks nyhedsbreve
Læs persondatapolitik
© Green Power Denmark 2023
2617 footer linkedin icon 2619 footer twitter icon 2618 footer mail icon