Bekijk dit bericht in je browser
 
Volg digitaal Europese avondlezingen

Informatiepunt Europa Direct (IED) organiseert op 19 en 25 november Europese avondlezingen. Kom alles te weten over de Europese levenswijze of de sociaal-economische toekomst van Europa.

Je kan de lezingen enkel online volgen via livestream. Deelnemen is gratis, maar schrijf je vooraf in. Na je inschrijving ontvang je een link waarmee je de livestream kan volgen.

Voor de jongsten onder ons wordt ook een Europese knuffelvoyage georganiseerd. Vertelster Hilde Rogge neemt je mee op haar knuffelreis en vertelt jong en oud over de Europese actualiteit. Alle vertelsessies verlopen digitaal. Schrijf je snel in via de bibliotheek in jouw buurt.
 
Ontdek nieuwe wandelnetwerken in het Waasland

Wandelen in het Waasland doe je voortaan via de twee kersverse wandelnetwerken Moervaartvallei en Grenspark Groot Saeftinghe.

De twee Wase wandelnetwerken sluiten mooi op elkaar aan en werpen je samen meer dan 420 km wandelplezier voor de voeten. Je stapt letterlijk van het ene decor in het andere: van de bossen, weiden en het water aan de Moervaart, naar een open polderlandschap in overstromingsgebied. Ideaal voor een weekendje weg!

Je kan de wandelnetwerkkaarten apart of ook samen met wandelgids bestellen via de Routen-website.
 
Bezoek de Oost-Vlaamse erfgoedsites virtueel

Wie zegt er dat je niet van erfgoed kan genieten vanuit je kot? Wij brengen erfgoed naar jou! Bezoek virtueel enkele Oost-Vlaamse erfgoedsites en ontdek deze monumenten eens op een andere manier.

Zo kan je onder meer een kijkje nemen in enkele provinciale molens of leer je alles over de geschiedenis van het Provinciehuis. Ook de beiaard van Ename bekijk je nu door heel andere ogen.

 
Het bestuur

Provincieraad
Volgende zitting: woensdag 18 november 2020 om 14 uur.
Je kan de zittingen live volgen via streaming video. Ongeveer een week voor de zitting kan je de agenda raadplegen.

Deputatie
 
UiT in Oost-Vlaanderen

Wil je weten wat er allemaal te doen is in Oost-Vlaanderen? Surf naar www.uitinoost-vlaanderen.be, waar je een overzicht krijgt van alle komende evenementen. Je kunt zoeken op plaats, datum en thema.
 

Provincie Oost-Vlaanderen | Gouvernementstraat 1 - 9000 Gent | tel. 09 267 82 65
Bevoegde beleidsverantwoordelijke: gedeputeerde Kurt Moens