Bekijk deze mail in je browser
DEN kennisinstituut cultuur & digitale transformatie
Dat digitale ontwikkeling essentieel is, staat als een paal boven water. Hoe pakken andere culturele organisaties dat aan? In deze nieuwsbrief lees je o.a. over voorbeelden die het digitale aanbod voor jongeren verrijken, tips voor een digitaal toegankelijke website, ons onderzoek 'de proeftuin' en hoe het 'Culturele Doelgroepenmodel' in de praktijk wordt gebracht.

Wil je meer specifieke kennis ontwikkelen? Bekijk het aanbod workshops en webinars in de DEN Academie. Weinig tijd en toch iets bijleren? Geef je op voor een lunch & learn, online en tijdens je lunchpauze.
Podcast sprekers Splinter Chabot, Rutger Middendorp en Jos Feijen

In de maak: nieuw seizoen Cultuurshift!


Seizoen 2 van Cultuurshift is in de maak! De eerste opnames van de podcast zitten erop. Anic van Damme gaat in gesprek met o.a. Splinter ChabotRutger Middendorp en Jos Feijen.
Kun je niet wachten tot seizoen 2 live gaat? Luister dan nu het eerste seizoen van de podcast Cultuurshift. 

 

5 X digitaal, binnen- en buitenschools cultuuraanbod

 

Speel in op de belevingswereld van jongeren en kinderen en verrijk jouw aanbod én hun ervaring met digitale technologie. Ontdek aan de hand van vijf voorbeelden hoe je met digitale technologie jongeren kunt boeien, hun eigenheid naar boven kunt halen en hun creativiteit kunt stimuleren. Laat je inspireren door deze voorbeelden van binnen-en buitenschools cultuuraanbod

8 tips voor een duurzame en inclusieve website

 

In een tijd waar digitale toegankelijkheid en duurzaamheid van cruciaal belang zijn, is het integreren van deze principes in je websitestrategie een absolute must. Zo voldoe je aan de verwachtingen van bezoekers, aan nieuwe wetgeving en draag je bij aan een inclusievere en milieubewustere online omgeving. Onze tips om zelf aan de slag te gaan met een duurzame en inclusieve website.

Vergoeding van opleidingskosten met Werktuig PPO

 

Digitale transformatie is mensenwerk. Het vraagt om nieuwe kennis en vaardigheden van medewerkers. Vraag je je af hoe je dit organiseert en bekostigt? Dan hebben we goed nieuws: Werktuig PPO helpt je met de financiering van je opleidingskosten. Gebruik deze bijvoorbeeld voor het aanbod in de DEN Academie en krijg tot 80% van de kosten vergoed.

DEN onderzoek ‘de proeftuin’: uitdagingen bij digitale transformatie

 

Digitale transformatie is vaak moeilijk grijpbaar en brengt uitdagingen met zich mee. Wat zijn nu precies die uitdagingen? DEN startte in samenwerking met TwynstraGudde een onderzoek, de proeftuin. Acht culturele organisaties namen deel. We presenteren graag de eerste uitkomsten van de proeftuin. Zijn ze herkenbaar? Uiteraard geven we ook praktische tips!

Het cultuurpubliek in kaart met het 'Culturele Doelgroepenmodel' 

Wie bezoekt kunst & cultuur? Wie juist niet, of nog weinig? Om hier meer inzicht in te krijgen en kunst- & cultuurparticipatie te stimuleren, heeft Rotterdam Festivals het Culturele Doelgroepenmodelontwikkeld. Het Maritiem Museum en De Doelen namen het model in gebruik. Lees over de toepassingen in de praktijk en vooral: wat levert het hen op?

Het Maritiem Museum: Doelgroepenmodel in de praktijk

 

In het Maritiem Museum in Rotterdam is een volgende stap gezet op het gebied van doelgroepbenadering en publieksbereik aan de hand van het Culturele Doelgroepenmodel. “Dit heeft ons een gedeelde taal en een gedeeld beeld gebracht over onze Culturele Doelgroepen. En meer bewustwording over het belang daarvan”, vertelt Layla Salamoun, Hoofd Marketing, Communicatie & Development.

De Doelen:
Doelgroepenmodel in de praktijk

 

Meer jongeren en nieuwe doelgroepen binnenhalen om het publiek te verbreden: dat is waar de Doelen in Rotterdam de pijlen de afgelopen jaren op heeft gericht. En met succes, want die transitie is inmiddels in volle gang en blijkt zijn vruchten af te werpen. Vincent Sturkenboom, Manager Marketing & Development, vertelt hoe nieuwe doelgroepen zijn bereikt door het Culturele Doelgroepenmodel te gebruiken.
Lunch & Learn
Twee vrouwen

Lunch & Learn

Ontwikkel een digitale strategie

4 juni 2024
Benieuwd hoe je een digitale strategie ontwikkelt voor jouw organisatie? Schrijf je in voor deze interactieve Lunch & Learn 'Ontwikkel een digitale strategie'.
DEN Academie

Training digitale cultuureducatie


Begeleid jij culturele instellingen bij het ontwikkelen van digitaal aanbod voor het onderwijs? Wil je jouw kennis en kunde hierover verruimen en leren hoe je de organisatie meeneemt in jouw digitale aanpak? Dan is deze culturele workshop voor jou! Deze is voor alle cultuureducatoren, of je nu veel of weinig ervaring hebt in het digitale domein. Zet in op de toekomst van jouw organisatie en meld je aan voor de training digitale cultuureducatie!

Start op 23 mei 2024

Voor wie?
Professionals die culturele instellingen ondersteunen bij de ontwikkeling van digitaal lesmateriaal. 
DEN is dé aanjager van digitale transformatie voor cultuur. Wij signaleren trends, ondersteunen innovatie, ontwikkelen kennis en bieden praktische tools om direct mee aan de slag te gaan.

Copyright© 2022 DEN,
alle rechten voorbehouden.

Iets wijzigen?
Update je voorkeuren of meld je af voor deze nieuwsbrief.