Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Klik dan hier.
 
nieuwsbrief 24 november
 

BRONS, ZILVER OF GOUD? NIEUWE TARIEVEN IN 2017

Ieder jaar kijkt de nieuwe bibliotheek opnieuw naar de behoeften en wensen van onze klanten als het gaat om de tarieven en abonnementsvormen. Zo ook dit jaar. En dit jaar voeren we veranderingen door die meer keuzevrijheid bieden, mét de mogelijkheid het abonnement te combineren met een e-reader! Meer informatie over de nieuwe tarieven is hier te vinden.

 
afbeelding
nieuwe tarieven
 
 
 

VACATURE: LEESCONSULENT

De nieuwe bibliotheek is op zoek naar een leesconsulent (19 uur). Ben jij die leuke en enthousiaste aanstaande collega die team Educatie komt versterken? Lees verder

 
afbeelding
Vacature
 
 
 

OPENINGSTIJDEN FEESTDAGEN

De feestdagen komen er weer aan: Sinterklaas, de kerstdagen en nieuwjaar! Dat betekent een aantal wijzigingen in de openingstijden:

Maandag 5 december

De bibliotheken in Stad, Buiten en Haven zijn open tot 17.00 uur. Kerst (25 en 26 december)

Alle bibliotheken zijn gesloten.

Zondag 1 januari

Alle bibliotheken zijn gesloten.

 

De actuele openingstijden zijn hier altijd terug te vinden. We wensen u fijne feestdagen en alle goeds voor het nieuwe jaar!

 
afbeelding
Feestdagen
 
 
 

SINTERKLAAS IN DE BIBLIOTHEEK (2+)

We bouwen een feestje met Sinterklaas, doe je mee? Dit is hét moment om Sinterklaas nog even te zien voor zijn verjaardag. Wanneer? Op zondag 27 november om 15.00 uur in de nieuwe zaal van bibliotheek Stad. Kaarten kosten € 1,50 en zijn hier te krijgen. 

 

Wil je weten welke activiteiten er nog meer zijn? Lees dan ons speciale Sinterklaas-blog!

 

 
afbeelding
Sinterklaas!
 
 
 

MUZIEK: EEN WARME WINTERMIDDAG

Buiten is het koud en guur. Binnen maken we het gezellig met het ontsteken van lichtjes, warme drankjes, muziek en natuurlijk een mooi versierde kerstboom.

 

Op donderdag 8 december van 17.00 tot 20.00 uur in bibliotheek Stad.

 
afbeelding
Wintermiddag
 
 
 

SPEAKER'S NIGHT: HET GEHEIM VAN SUCCESVOLLE RELATIES

Hoe ziet de ideale relatie eruit? Wat doe je als je telkens weer de verkeerde partner aantrekt? Waarom is het belangrijk om van jezelf te houden? Mireille Bruin, trainer en coach persoonlijke en spirituele ontwikkeling, vertelt hoe je de juiste mensen aantrekt en hoe je meer in verbinding kan staan met jezelf. Dit geldt voor zowel liefdesrelaties als relaties op het werk of binnen familiekringen.

Op donderdag 8 december om 20.00 uur in de nieuwe zaal van bibliotheek Stad. Kaarten: leden € 6,50, niet-leden € 8,50.

 
afbeelding
Succesvolle relaties
 
 
 

FILMHUIS: VRIJDAGAVONDSPECIAL: MILK

Voor de Vrijdagavond Special selecteren we klassiekers die binnen de filmwereld een bijzondere positie innemen. Deze avond: Milk (2008) van regisseur Gus van Sant. Filmprofessor Rudi de Boer verzorgt een korte inleiding. De film vertelt het waargebeurde verhaal van Harvey Milk (Sean Penn). Harvey Milk was het eerste homoseksuele gemeenteraadslid van San Francisco en was één van de allereerste activisten voor gelijke rechten.

Op vrijdag 25 november om 19.30 uur in de nieuwe zaal van bibliotheek Stad. Lees verder

 
afbeelding
Milk
 
 
 

FILMHUIS: FUKUSHIMA, MON AMOUR

Op de vlucht voor haar eigen misère belandt de Duitse Marie met de non-profitorganisatie Clowns For Help in het Japanse Fukushima. Na de ramp in 2011 wonen nog veel inwoners in containerwoningen aan de rand van de stad. Marie behoort hun dagelijkse zorgen te verlichten met clownerie, maar is er te ongeduldig voor. Ze gaat, voorbij de evacuatiezone, naar de oudere vrouw Satomi die zij eerder heeft afgezet bij haar verwoeste huis. Marie heeft besloten haar te helpen bij het opruimen van de rotzooi.

 

Op zaterdag 26 november 13.00 uur, dinsdag 29 november 19.30 uur en woensdag 30 november 11.00 uur. Lees verder

 
afbeelding
Film
 
 

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibiotheek zijn verkrijgbaar bij de klantenservicebalie van alle vestigingen van de bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl.

Afmelden