Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Klik dan hier.
 
nieuwsbrief 15 december
 

BRONS, ZILVER OF GOUD? NIEUWE TARIEVEN IN 2017

Ieder jaar kijkt de nieuwe bibliotheek opnieuw naar de behoeften en wensen van onze klanten als het gaat om de tarieven en abonnementsvormen. Zo ook dit jaar. En dit jaar voeren we veranderingen door die meer keuzevrijheid bieden mét de mogelijkheid het abonnement te combineren met een e-reader! Alle informatie is terug te vinden in onze tarievenfolder.

 
afbeelding
Nieuwe tarieven
 
 
 

VOORDEEL MET JE BIEBPAS: NAAR BRANDWEER LEGO CITY IN VEILIGHEIDSMUSEUM PIT

De grootste Brandweer LEGO City van Nederland is deze kerstvakantie opnieuw te zien bij Veiligheidsmuseum PIT! Bekijk 23 actuele Nederlandse incidenten die zijn nagebouwd met 100.000 LEGO steentjes. Ontdek met een nieuwe puzzeltocht wat er allemaal bij het werk van de brandweer komt kijken. Leden van de bibliotheek kunnen er met een korting van € 1,- heen: voordeel met je biebpas! Lees verder

 
afbeelding
Met korting naar PIT!
 
 
 

ONDERHOUD BIBLIOTHEEKSYSTEEM!

Dit weekend plegen we onderhoud aan ons bibliotheeksysteem. De werkzaamheden beginnen op zaterdag 17 december vanaf 20.00 uur en duren waarschijnlijk tot en met zondag 18 december 12.00 uur, enige uitloop is mogelijk. Gedurende deze tijd heb je geen toegang tot ons bibliotheeksysteem. Dat betekent dat je niet kunt: reserveren, verlengen, tickets kopen of gebruikmaken van Ideal of de WiseApp. Ook de boekenbrievenbussen en het printen via internet zijn buiten werking gedurende (een deel van) het weekend. Excuses voor eventuele overlast!

 
afbeelding
Onderhoud
 
 
 

FILM TONIO IN REPRISE!

Omdat de belangstelling voor de film Tonio erg groot was, hebben we de film in reprise genomen! Tonio is opnieuw in ons filmhuis te zien op:

- vrijdag 30 december 19.30 uur;

- zaterdag 31 december 13.00 uur;

- dinsdag 3 januari 19.30 uur en

- woensdag 4 januari 11.00 uur.

 

Meer informatie is hier te vinden.

 
afbeelding
Tonio in reprise
 
 
 

OPENINGSTIJDEN FEESTDAGEN

De feestdagen komen er weer aan: de kerstdagen en nieuwjaar! Dat betekent een aantal wijzigingen in de openingstijden:

 

Kerst, 25 en 26 december
Alle bibliotheken zijn gesloten.

 

Zondag 1 januari
Alle bibliotheken zijn gesloten.

 

De actuele openingstijden zijn hier altijd terug te vinden. We wensen u fijne feestdagen en alle goeds voor het nieuwe jaar!

 
afbeelding
Feestdagen
 
 
 

JEUGDTHEATER 3+: DE VROLIJK VERRASSENDE KERSTSHOW

Prinses Anna doet niets liever dan zingen. Zij zingt alle liedjes die ze mooi vindt: van Dikkertje Dap tot Morgen uit de musical Annie. Van Laat het los uit Frozen tot Hoofd, schouders, knie en teen. Toen zij zes jaar was, is haar vader de Koning op reis gegaan en nooit meer terug gekomen. Boze tongen beweren dat haar stiefmoeder hier meer van weet. Wil je weten hoe dit verhaal afloopt? Kom dan naar de Vrolijk Verrassende Kerstshow! Op zondag 18 december om 15.00 uur in de nieuwe zaal van bibliotheek Stad. Kaartjes kosten € 4,- voor leden en € 6,- voor niet-leden en zijn te krijgen bij de klantenservicebalies of via de website. Lees verder

 
afbeelding
Vrolijk en verrassend
 
 
 

GAMEN IN DE KERSTVAKANTIE 

Gamen in de kerstvakantie? Dat kan in de Bibliotheken in Stad, Buiten, Haven en Poort! Je kunt twee games spelen: Mario Kart Wii en Fifa 17 op de Playstation. Ben je tussen de 6 en 14 jaar oud en een echte held als het gaat om Mario Kart of Fifa 17? Koop dan gauw een kaartje! Je kunt maar aan één van de toernooien meedoen. Inschrijven kan alleen per persoon (dus niet voor groepen). Je speelt eerst een voorronde en de besten gaan door naar de finale op woensdag 4 januari van 14.00 tot 17.00 uur in bibliotheek Stad!

Wat het kost? Voor leden € 1,50, voor niet-leden € 2,50. Kaarten zijn te krijgen bij de klantenservicebalies of te kopen via Ideal. Check onze agenda voor de data van de voorrondes!

 
afbeelding
Gamen in de kerstvakantie
 
 
 

FILM: KUBO EN HET MAGISCHE ZWAARD

Een van de mooiste kinderfilms van dit jaar! De slimme en goedhartige verhalenverteller Kubo roept per ongeluk een wraakzuchtige geest uit zijn verleden op. Om zijn familie te redden moet hij het mysterie van zijn overleden vader, de beste samoerai die ooit heeft geleefd, zien op te lossen. Tijdens zijn gevaarlijke zoektocht krijgt Kubo hulp van Monkey en Beetle. Bewapend met zijn shamisen - een magisch muzikaal instrument - moet Kubo strijden tegen goden en monsters, waaronder de vijandige Moon King en de boze tweelingzussen. Alle origamipoppetjes zijn met de hand gemaakt en geanimeerd.

Op donderdag 29 december om 11.00 uur, vrijdag 30 december 11.00 uur en zaterdag 31 december 11.00 uur. Kaartjes kosten € 6,- en zijn te krijgen bij de klantenservicebalies of via de website.

 
afbeelding
Kinderfilm!
 
 
 

FILMHUIS: THE LIGHT BETWEEN OCEANS

Vuurtorenwachter Tom en zijn vrouw Isabel wonen op een eiland in West-Australië en proberen al jaren zonder succes kinderen te krijgen. Wanneer ze op een dag een aangespoelde roeiboot vinden met een klein meisje erin, besluiten ze haar uiteindelijk te adopteren. Ze zijn gelukkig en genieten met volle teugen van hun dochter Lucy, totdat ze na een aantal jaren een vrouw ontmoeten op het vaste land. Na deze ontmoeting verandert hun perfecte leven langzaam in een hartverscheurend drama …
Op vrijdag 16 december 19.30 uur, zaterdag 17 december 13.00 uur, dinsdag 20 december 19.30 uur en op woensdag 21 december 11.00 uur. Meer weten? Check onze filmagenda

 
afbeelding
The Light between Oceans
 
 

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibiotheek zijn verkrijgbaar bij de klantenservicebalie van alle vestigingen van de bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl.

Afmelden