Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Klik dan hier.
 
nieuwsbrief 16 februari
 

NIEUW IN DE ANDERS LEZEN COLLECTIE: DE DRAAGBARE DAISYROMSPELER

Ook als je een visuele handicap of beperking hebt, dyslexie of andere fysieke leesproblemen, wil je graag lezen. Maar welke mogelijkheden heeft de bibliotheek daarvoor? De nieuwe bibliotheek biedt verschillende leeshulpmiddelen die je als lid gratis kunt lenen. En nieuw in de collectie, een heel handig apparaatje, is de nieuwe draagbare Pocket Plextalk Daisyromspeler. Het is een compacte, lichtgewicht Daisy-rom speler, memorecorder en muziekspeler tegelijk. Lees verder

 
afbeelding
Handig apparaatje!
 
 
 

GRATIS OEFENEN VOOR JE THEORIE-EXAMEN RIJBEWIJS!

Ga je op voor je theorie-examen rijbewijs en zijn de boeken uitgeleend? Sinds kort kun je in de nieuwe bibliotheek op de publiekscomputers en via wifi gratis oefenen voor dit examen. En het werkt heel eenvoudig! Klik hier en oefen eindeloos! Succes!

 
afbeelding
Gratis oefenen in de nieuwe bibliotheek!
 
 
 

WIE WORDT DE BESTE VOORLEZER VAN ALMERE?

Ook in 2017 organiseert de nieuwe bibliotheek, in samenwerking met de gemeente, de Almeerse Voorleeswedstrijd voor volwassenen. Dus hierbij een oproep aan alle enthousiast voorlezende vaders en moeders, ooms en tantes, opa’s en oma’s en juffen en meesters. Meld u aan voor deze zesde editie en misschien wordt u wel de beste voorlezer van Almere! Lees verder

 
afbeelding
Doe je mee?
 
 
 

BIBLYO: BLOGS VAN DE NIEUWE BIBLIOTHEEK!

Blogs? Mischien heb je er al eens eentje langs zien komen: een blog van één van de medewerkers van de nieuwe bibliotheek. Sinds een tijdje schrijven wij met een aantal collega's blogs onder de titel Biblyo. We schrijven over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met film&muziek, literatuur en cultuur, tech en lifestyle. En uiteraard is er altijd een link met wat er bij ons te lenen, te lezen, te bekijken en te beleven valt! Meer lezen? Check deze blogsite!

 
afbeelding
Blogs van de nieuwe bibliotheek!
 
 
 

WORKSHOP: DE NIEUWE YOUTUBER 

De Almeerse YouTuber Paul Goudsmit (#KingAlert) leert je de ins & outs van YouTube. Hoe maak je een filmpje of vlog die viral kan gaan? Van het maken van jouw eigen filmplan tot de live-edit. Een workshop voor de YouTubers in spe die direct aan de slag willen. Kosten: € 3,50. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de klantenbalies in de nieuwe bibliotheek of direct te kopen via iDeal.

Er zijn workshops in twee verschillende leeftijdscategorieën en op verschillende data! Bekijk de kinderagenda om na te gaan in welke groep je mee wil doen!

 
afbeelding
Ben jij de nieuwe YouTube-held?
 
 
 

THEATERVOORSTELLING: VOORBEELD ALLOCHTOON

Een inspirerend, humoristisch en ontroerend programma over het najagen van ambities, over vooroordelen, discriminatie, en (vooral) doorzettingsvermogen. Op het podium staan mensen van vlees en bloed, die hun persoonlijke verhaal vertellen. Soms wrang, soms vervreemdend, vaak uiterst humoristisch, maar altijd energiek en hoopvol.

 

Op donderdag 23 februari om 20.00 uur in de nieuwe zaal van bibliotheek Stad. Kosten: Leden € 6,50 | niet-leden € 8,50 Kaarten zijn verkrijgbaar bij de klantenbalies in de nieuwe bibliotheek of te kopen via iDeal.

 
afbeelding
Voorbeeld Allochtoon
 
 
 

JEUGDWORKSHOP: ILLUSTREREN MET JULIETTE DE WIT (VAN O.A. SPEKKIE EN SPROET)

De tekenaar van Spekkie en Sproet, Nerd Alert en heel veel andere boeken, Juliette de Wit, komt naar de bibliotheek! Ben je nieuwsgierig hoe zij al die verhalen zo mooi kan verbeelden? Wil je zelf aan de slag met tekenen en illustreren en ben je op zoek naar jouw eigen stijl? Na deze workshop vol verrassingen ga je naar huis met een hoofd vol beelden en een papier vol prachtige illustraties. 

Op zaterdag 25 februari om 14.00 uur in het nieuwe lokaal van bibliotheek Stad. Kosten: € 3,50. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de klantenbalies in de bibliotheek of te kopen via Ideal.

 
afbeelding
Spekkie en Sproet?
 
 
 

FILMHUIS KLASSIEKER: TOKYO STORY

Indringende observatie van de vervreemding tussen grootouders die op het platteland wonen en hun stadse kinderen en kleinkinderen in Tokyo. Wanneer het bejaarde echtpaar naar de stad komt, blijken de kinderen zo druk met zichzelf en hun levens dat ze geen tijd voor hun ouders hebben.

 

Een van Ozu's meest dramatische films prijkt hoog op het lijstje beste films aller tijden. Digitaal gerestaureerd.

 

Op woensdag 22 februari om 11.00 uur in de nieuwe zaal van bibliotheek Stad. Kosten: Leden € 7,50 | niet-leden € 9,-. Lees verder

 
afbeelding
Klassieker: Tokyo Story
 
 
 

FILMHUIS: LA LA LAND

Mia droomt ervan actrice te worden in Hollywood. Tussen het serveren van koffie door rent ze van de ene auditie naar de andere. Jazzmuzikant Sebastian speelt piano in sjofele clubs om de eindjes aan elkaar te knopen en droomt van een eigen jazzclub. Voor beiden lijkt het leven waar ze op hopen ver weg. Het lot brengt deze dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood? La La Land is een moderne variant op de klassieke Hollywood musical en een ode aan iedereen die durft te dromen. Op vrijdag 24, zaterdag 25 en dinsdag 28 februari. Lees verder

 
afbeelding
Hoeveel Oscars?
 
 

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt tweewekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibiotheek zijn verkrijgbaar bij de klantenservicebalies van alle bibliotheken en via www.denieuwebibliotheek.nl.

Afmelden