Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Klik dan hier.
 
nieuwsbrief 02 maart
 

HULP NODIG BIJ JE BELASTINGAANGIFTE? HET INLOOPSPREEKUUR VAN HET GILDE HELPT JE OP WEG!

Sinds 1 maart kan iedereen zijn jaarlijkse belastingaangifte weer invullen. En dat is niet voor iedereen een pretje. Veel wordt vooraf ingevuld door de Belastingdienst, maar er zijn ook uitzonderingen die soms tot ingewikkelde invuloefeningen leiden. Dit jaar helpt de bibliotheek! Met een gratis belastingspreekuur, een werkplek om je aangifte in te vullen als je zelf daartoe geen mogelijkheid hebt én met de cursus ‘Digisterker’. Lees verder

 
afbeelding
Hulp bij je belastingaangifte nodig?
 
 
 

KIDS LOVE DASH: PROGRAMMEER-WORKSHOP 4-8 JAAR

Maak kennis met Dash, een robot waarmee je kunt leren programmeren en coderen. Iedereen die Dash ziet is meteen verliefd op hem. Gebruik vier apps en je kunt Dash besturen of programmeren. Daarnaast krijg je ook nog een opdracht die je zelf moet uitvoeren.

Kosten: € 3,50. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de klantenbalies in de nieuwe bibliotheek en op de website via Ideal. De workshop vindt meerdere malen en op verschillende locaties plaats. Check de kinderagenda voor meer informatie. De eerste workshops vinden plaats op zaterdag 4 maart.

 
afbeelding
Leer programmeren met Dash
 
 
 

SPEAKER'S NIGHT: HOE MAAK JIJ JE ONDERNEMERSDROOM WAAR?

Synthia Schmeltz vertelt hoe ze ZZP-er werd en hoe deze keuze naar meer smaakt. Dirceu da Silva gooide het roer om en startte zijn eigen consultancybureau om mensen te inspireren en coachen. Ada Kaspersma is een ervaren marktonderzoeker en geeft je tips om je doelgroep zo goed mogelijk te kunnen aanspreken. Gratis voor ZEP abonnees (aanmelden via www.zepservice.nl). Kosten: leden € 3,50 | niet-leden € 5,-. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de klantenbalies in de nieuwe bibliotheek of via de website.

 
afbeelding
Ondernemersdromen?
 
 
 

DE NIEUWE VERHALENCLUB: EDWARD VAN DE VENDEL (9 – 12 JAAR)

Iedere maand neemt verhalenverteller Rudolf Roos je mee in spannende, fantastische, ontroerende en mooie verhalen. Deze verhalenclub gaat over schrijver Edward van de Vendel. Hij was vier jaar directeur van een basisschool en meester op een kleine school in Drenthe. Maar nu besteedt hij al zijn tijd aan het schrijven van boeken. Elke tweede zondag van de maand van 15.00 – 16.00 uur in bibliotheek Stad. Kaarten kosten € 2,50 en zijn hier te krijgen.

 
afbeelding
de nieuwe verhalenclub
 
 
 

ZEPSERVICE: WORKSHOP MAILCHIMP (2 DELEN)

MailChimp is een professioneel online programma waarmee je snel en makkelijk digitale nieuwsbrieven maakt, verstuurt en beheert. Mailchimp is gratis te gebruiken tot maximaal 2.000 adressen en er is keuze uit talloze templates die je kunt aanpassen naar je eigen huisstijl. De workshop bestaat uit twee delen: op donderdag 16 maart maak je uitgebreid kennis met het programma Mailchimp, op 23 maart werk je verder aan de toepassing. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus schrijf je snel in! € 35,- voor niet-abonnees, gratis voor abonnees van ZEPservice. Kaarten zijn hier te krijgen.

 
afbeelding
Workshop Mailchimp
 
 
 

FILMHUIS: DE KINDEREN VAN JUF KIET

In deze documentaire volgden regisseurs Petra en Peter Lataster een jaar lang juffrouw Kiet en haar klas met kinderen uit alle windstreken. Kiet is een lerares die je ieder kind toewenst, ze is liefdevol en altijd rechtvaardig. Haar geduld is oneindig. Ze leert haar kinderen Nederlands lezen en schrijven, maar vooral ook hoe je met elkaar omgaat en samen problemen oplost. 'De kinderen van juf Kiet' is een hartverwarmende, grappige en aangrijpende film. Een film waardoor je je als kijker weer op de lagere school waant. Een ode aan de juf die ieder kind verdient. Op vrijdag 3, zaterdag 4, dinsdag 7 en woensdag 8 maart. Kaarten zijn hier te krijgen

 
afbeelding
Prachtige documentaire!
 
 
 

FILMHUIS: DEMAIN TOUT COMMENCE

Samuel leidt een zorgeloos leven aan de zonnige zuidkust van Frankrijk met veel feest en weinig verantwoordelijkheden. Tot Kristin, een van zijn vroegere veroveringen, langskomt en vertelt dat hij de vader is van haar paar maanden oude baby Gloria. Als Kristin ervandoor gaat en de baby bij Samuel achterlaat, vertrekt hij halsoverkop naar Londen om haar terug te brengen naar haar moeder. Maar zonder succes. Vader en dochter vestigen zich in Londen waar Samuel als stuntman gaat werken en zich ontpopt tot een liefdevolle, onconventionele vader. Maar dan duikt de moeder van Gloria opnieuw op en wil ze haar dochter terug.

Op vrijdag 10, zaterdag 11, dinsdag 14 en woensdag 15 maart. Kaarten zijn hier te krijgen.

 

 
afbeelding
Demain tout commence
 
 

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt om de twee weken verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibiotheek zijn verkrijgbaar bij de klantenservicebalies van alle bibliotheken en via www.denieuwebibliotheek.nl.

Afmelden