Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 1 november 2018
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Dikke Jaarverslagen, magere inhoud
Dikke Jaarverslagen, magere inhoud, twittert Lector PR & Social Media Piet Hein Coebergh naar aanleiding van het jongste en 24ste jaarverslagenonderzoek door de Hogeschool Leiden. Voor het onderzoek werden 73 jaarverslagen van alle in oktober 2018 aan de AEX, AMX en Ascx genoteerde ondernemingen onderzocht.
Lees verder »
Stichting Museumkaart helpt fiscus niet aan informatie gebruikers
De Stichting Museumkaart weigert de Belastingdienst gegevens te verstrekken over gebruikers. De fiscus hoopt dat met informatie over museumbezoek vastgesteld kan worden of een van de kaarthouders in Nederland woont en daarmee belastingplichtig is.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Advertorial: Gratis whitepaper- Fiscaal advies aan ZZP-klanten

Jouw zzp-klanten adviseren over fiscale zaken? In de whitepaper ‘Geef je zzp-klanten het juiste fiscale advies’ vind je alles over de meest relevante fiscal onderwerpen, zoals:

• Aftrekbare kosten
• Pensioen
• Arbeidsongeschiktheid
• Btw-aangifte
Download gratis >

Lees verder »
BDO heeft opnieuw grootste marktaandeel corporatiesector
BDO was in 2017 opnieuw de favoriete accountant van woningcorporaties voor controles. Dat blijkt uit een overzicht van de Autoriteit woningcorporaties (Aw) met de marktaandelen van de accountantsorganisaties. De Aw, onderdeel van de Inspectie Leefomgeving en Transport, houdt toezicht op het gedrag van woningcorporaties en op hun financiële beheer.
Lees verder »
Meer ondernemers met geldnood
Het aantal ondernemers met geldproblemen steeg in het derde kwartaal onverwachts met 13 % ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit ondanks de positieve economische ontwikkelingen, blijkt uit de IMK-index van het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK).
Lees verder »
ADVERTORIAL
Advertorial: Wwft informatiebijeenkomsten

Na deze bijeenkomst bent u geïnformeerd over de wijzigingen van de Wwft en de impact daarvan voor uw werkzaamheden. NB: Bij inschrijving vóór 10 november 2018 kunt u gratis gebruik maken van de Wwft online learning module.
12 of 14 november 2018 | Utrecht of Amsterdam | 16.00-19.00 uur | Pe uren 3 | Prijs 240 (leden/ niet-leden)
Meld u nu aan voor de Wwft informatiebijeenkomst

Lees verder »
Vader leent zoon geld voor eigen huis tegen 9%: ‘onzakelijk en risicovol’
Een annuïteitenlening met een rente van 9%, vijftien jaar vast. Zonder dat er een zekerheid tegenover staan. Een extreem hoge rente, vindt de Rechtbank Den Haag, die ook nog eens het risico zag dat de renteverplichtingen lening niet nagekomen kunnen worden.
Lees verder »
Detachering goed voor €6,2 miljard
In 2017 was de detacheringsbranche goed voor een omzet van €6,2 miljard. Onderzoek van Panteia in opdracht van de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU), PwC en ABN Amro wijst dat uit.
Lees verder »
Eens bereikbaar per mail, dan de volgende keren ook
Als een belastingplichtige of diens adviseur mailt met een heffingsambtenaar, maakt dat duidelijk dat ook latere correspondentie naar dat mailadres kan.
Lees verder »
Zelfstandigen Bouw wil vrijwillig ’AOW+-potje’ voor werkenden
Werkenden moeten de gelegenheid krijgen extra AOW op te bouwen. Dat zou dan in een eigen ’AOW+-potje’ moeten komen voor een extra pensioentoelage. Dat plan is neergelegd bij minister Koolmees (Sociale Zaken) door onder meer Zelfstandigen Bouw.
Lees verder »
Eindejaarstips 2018 NBA voor kantoorgebruik
De NBA heeft de Eindejaarstips 2018 klaar staan voor kantoorgebruik. De publicatie bevat tips voor alle belastingplichtigen, ondernemers, dga’s, werkgevers en werknemers en btw-tips. De uitgave is als pdf- en als Word-versie beschikbaar. Kantoren kunnen de Word-versie voorzien van eigen kantoorlogo en deze gebruiken bij de communicatie met klanten.
Lees verder »
Nieuw NBA Zakenzakboekje als weggevertje
De NBA heeft net als voorgaande jaren een Zakenzakboekje ontwikkeld. Met duidelijke informatie, tips en wetenswaardigheden voor de startende ondernemer.De editie 2018/19 wordt uitgereikt tijdens beurzen en evenementen, zoals de KvK Startersdagen op 3 november in Eindhoven, Groningen en Utrecht. 
Lees verder »
CONTENTPARTNER
5 manieren om als accountant relevant te blijven in het digitale tijdperk

Artificial intelligence en machine learning zijn niet meer weg te denken en de drijvende krachten achter automatisering. Veel accountancy gerelateerde taken worden efficiënter, waardoor accountants meer tijd hebben om zich te kunnen focussen op de groei van hun kantoor. Ze kunnen zich steeds beter focussen op de service en vernieuwende manieren om de inkomsten te verhogen. Maar […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Louis van Garderen van Joinson&Spice: Als je klanten bedient vanuit een accountantsbril kom je geen steek verder

Nieuwe economie, dat is het segment waar Joinson&Spice zich thuis voelt. Start ups en scale ups waarbij IT een wezenlijk onderdeel is van het business model. Dat vraagt een bovengemiddelde IT-inzet van het kantoor. Crossers heb je daarvoor nodig. Mensen die de digitale code kunnen beoordelen, kunnen schrijven, maar die ook auditwise zijn en digitale […]

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Post-hbo Praktijkopleiding MKB
HAN
30 november 2018
Yuki Partnerdagen
Yuki
1 november 2018
Cursus Werken met BTW
Fiscaal Vanmorgen
7 november 2018
VACATURES
Junior Assistent/ Beginnend Accountant voor de Controlepraktijk
Boon Accountants Belastingadviseurs
Belastingadviseur
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Commercieel administratief medewerker
Muis Software
Heemskerk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN