Bekijk deze nieuwsbrief online
donderdag 15 maart 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Provincie laat op aandringen EY nader onderzoek doen naar Uithoflijn-crisis
Op aandringen van huisaccountant EY laat de provincie Utrecht nader onderzoek uitvoeren naar een integriteitskwestie rond de Uithoflijn. Dat heeft een woordvoerder van de provincie gemeld.
Lees meer
 
 
Naheffing voor uitvaartbaas Henry Keizer
Henry Keizer, de vorig jaar opgestapte VVD-voorzitter, heeft van de Belastingdienst een naheffing gekregen van €12 miljoen. Dat schrijft De Telegraaf. De naheffing zou verband houden met overname van het Haagse crematiebedrijf De Facultatieve.
Lees meer
 
‘Keurmerk Betrouwbaar boekhouden’ voor Kleisteen Advertorial

Kleisteen online boekhouden heeft op 1 maart 2018 het ‘Keurmerk Betrouwbaar boekhouden’ ontvangen van Onderzoeksbureau GBNED. Wij zijn hier uiteraard erg blij mee! Er wordt op tientallen aspecten getest in een aantal gebieden. Kleisteen scoort goed op robotic accounting, online samenwerken met de accountant, service, ingebruikname, functionaliteit, boekingen en rapportages. =>

 
Aftrekposten populairste zoekvraag Belastingdienst
Mensen die belastingaangifte doen dit jaar zoeken op de site van de Belastingdienst vooral naar informatie over aftrekposten, zoals zorg- en studiekosten en giften. Dat zegt het ministerie van Financiën. 
Lees meer
 
 
Inval FIOD rond zaak van fraude verdachte belastingadviseur
De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) heeft een inval gedaan bij een kantoor in Utrecht in een onderzoek naar een mogelijk frauduleuze belastingadviseur. Die zou miljoenen euro’s aan het zicht van de Belastingdienst hebben onttrokken via vennootschappen op onder meer Guernsey en Cyprus. 
Lees meer
 
Wilt u meer potentiële cliënten trekken naar uw accountants- en/of administratiekantoor? Advertorial

Hoe zorgt u ervoor dat uw kantoor beter te vinden is via Google? In deze whitepaper komen de vijf belangrijkste onderdelen van search engine optimization (seo) aan bod.

Wilt u meer weten? Download dan de gratis whitepaper! ==>

 
Berisping BDO-accountant rond afwaardering vernietigd
De berisping die de Accountantskamer oplegde aan accountant Oscar van Agthoven, partner van BDO, is in hoger beroep vernietigd. Een berisping is daarmee van tafel.
Lees meer
 
 
Ook volwassen kind kan fiscaal partner zijn
Het aanmerken van een kind als fiscaal partner is niet per definitie onjuist. Dat schrijft staatssecretaris van Financiën Menno Snel in antwoord op vragen van de Kamerleden Renske Leijten en Bart van Kent (SP). 
Lees meer
 
 
Oud-toezichthouders: nieuwe crisis in de maak
De kans op een nieuwe wereldwijze crisis is levensgroot. Dat zeggen oud-toezichthouders Hans Hoogervorst , voorzitter van de International Accounting Standards Board (IASB), tevens oud-voorzitter van de Autoriteit Financiële Markten, en oud centraal bankier Nout Wellink in de Telegraaf. Beide waarschuwen – niet voor het eerst – voor zeepbellen die ontstaan op de aandelenbeurzen en […]
Lees meer
 
 
SnelStart maakt sprong naar de wal
Boekhoud- en facturatiesoftwarebedrijf SnelStart opent een nieuwe vestiging in Alkmaar. Het Texelse familiebedrijf groeit hard volgens de directie en een vestiging in Noord-Holland biedt betere kansen op het vinden van goed gekwalificeerd personeel. Met name de behoefte aan IT-ontwikkelaars is groot.
Lees meer
 
 
Afas finalist Familiebedrijven Award
Softwareontwikkelaar Afas is finalist voor de Familiebedrijven Award 2018. Met circa 400 medewerkers bedient het bedrijf 10.000 klanten met in totaal ruim 1,2 miljoen gebruikers. Het familiebedrijf is eigendom van familie Mars en familie Van der Veldt.
Lees meer
 
 
Digitale arbeidswijzer bij BDO
Om ondernemers en personeelsfunctionarissen op de hoogte te houden van de laatste wijzigingen en de impact daarvan op hun organisatie, heeft BDO Legal voor de zeventiende keer de Arbeidswijzer uitgebracht.
Lees meer
 
Waarom zou mijn bedrijf aan de AVG willen voldoen?  Contentpartner
Het kan u niet zijn ontgaan: op 25 mei 2018 treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. De implementatie van de nieuwe privacywetgeving roept bij veel organisaties vragen op. Daarom hieronder de belangrijkste privacy ins & outs met betrekking tot de AVG op een rij.
 
Cursus Huwelijksvermogensrecht 2018 Opleiding
Extra herhaling wegens grote belangstelling! Prof. Bernard Schols brengt u in één dag volledig op de hoogte van het Nieuwe Huwelijksvermogensrecht. Daarnaast bespreekt Bernard ook de actuele ontwikkelingen in het huidige huwelijksvermogensrecht met u. Kortom, niet alleen vernieuwen en actualiseren, maar ook opfrissen van uw kennis in 1 dag! Uiteraard gaat Bernard ook in op de nieuwe […]
 
Personeelstekort? Doe een overname. Opleiding
Personeel te kort? De arbeidsmarkt is inmiddels behoorlijk overspannen geraakt. Op 28 maart 2018 geven jurist mr. Hella Vercammen van TLC en overnamespecialist Raymon Sieben van Diligence een Masterclass over hoe u als ondernemer dit probleem kunt oplossen met een overname! U krijgt dan de strategische en juridische ins en outs van een kooptraject te […]
 
Manager Quality Review & Audit Improvements – Landelijk Vacature
Jouw uitdaging Als Manager Quality Review & Audit Improvements help jij controleteams bij het verbeteren van de kwaliteit van de controle. In de rol van toetser en/ of opdrachtgerichte kwaliteitsbeoordelaar beoordeel en analyseer je al dan niet samen met een collega Quality Reviewer controledossiers voor afgifte van de verklaring. Daarnaast voer je in teamverband of […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn