Nieuws | Blogs | Routes
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Bekijk deze e-mail online

Vind jij het ook zo belangrijk dat wandelevenementen blijven bestaan? De organisatie ervan wordt steeds complexer en duurder. Onze Wandelaar des Vaderlands kijkt mee bij de Waterpoortloop op Goeree-Overflakkee. De organisatoren voelen de druk en vrezen voor het voortbestaan. Bekijk nu de nieuwe video en praat mee in de comments! 

Bekijk de video

7x de leukste wandelexcursies op Texel 


Texel ontdek je te voet het beste. Je struint hier door serene bossen en schilderachtige polders, over stranden en avontuurlijke duinpaden. Ga je op pad onder leiding van een gids? Dan ontdek en leer je nog veel meer van dit mooie Waddeneiland. We tippen je de 7 leukste wandelexcursies. 


Ontdek ze hier

Schoenentips voor sportieve wandelaars 


Op zoek naar de ideale wandelschoen voor sportieve wandelingen? Met deze handige tips kom je tot een goede keuze. Van het ademende vermogen tot de juiste zool en lichtgewicht materiaal: hier moet je op letten als je sportief op pad wil gaan door stad en natuur. 


Bekijk de tips

Wandelwoorden, deel 1: Retourneringsrecht (nieuwe serie)

Wandelaar en liefhebber van woorden, Sanne Bloem, verzamelt en bedenkt wandelwoorden, oftewel: begrippen die wij wandelaars allemaal herkennen. Dat vinden wij een  

nieuwe columnreeks waard! Haar eerste vondst is ‘retourneringsrecht’. Ontstaan op een druilerige wandeldag, zoals we die allemaal wel eens meegemaakt hebben. 

Lees de column

Genieten aan zee: Strand-2-daagse Scheveningen-Zandvoort 


Nog geen plannen in het weekend van 8 en 9 juni? Kom dan uitwaaien op het strand van Scheveningen en Zandvoort tijdens de Strand-2-daagse. Dit is een goed verzorgd, tweedaags wandelevenement inclusief hotelovernachting in Noordwijk aan Zee, diner, lunch en bagagevervoer. Bekijk ook meteen de andere data dit jaar. 


Schrijf je in

Een Streekpad vol historie: Drenthepad 


Nivon Natuurvrienden bestaat 100 jaar! Om dat te vieren, lichten we deze weken hun mooiste Streekpaden uit. Maak kennis met de oudste LAW van Nederland: het Drenthepad. Deze wandelroute vanuit Beilen biedt een mix van natuur, cultuur en historie. Wat zijn de leukste etappes? 


Bekijk de route

Tien dingen die je niet tegen een wandelaar moet zeggen 


Dat sommige mensen wandelen maar een vreemde bezigheid vinden, kunnen wij eigenlijk niet begrijpen. Wij zijn immers wandelfans! Zo nu en dan horen we toch van die kreten die we liever niet willen horen. Van welke opmerkingen gaan jouw nekharen recht overeind staan? Dit is onze top-10. 


Lees en huiver

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je abonnee bent van de Wandel.nl Nieuwsbrief
Uitschrijven & Gegevens wijzigen

Koninklijke Wandelbond Nederland, Berg en Dalseweg 125, 6522 BE Nijmegen, The Netherlands