Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 28 september 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Directeur Auditdienst Rijk op vingers getikt om belemmeren tuchtzaak, NOW-rapport voldeed niet
Een tuchtklacht tegen de algemeen directeur van de Auditdienst Rijk (ADR) is door de Accountantskamer gedeeltelijk gegrond verklaard. Een rapport in opdracht van minister Van Gennip van SZW over de kwaliteit van door accountants uitgevoerde werkzaamheden bij NOW-aanvragen voldeed niet aan Standaard 4400N, oordeelt de tuchtrechter. Er werden stellige oordelen in uitgesproken, terwijl dat helemaal […]
Lees verder »
VEB wil opheldering van Ajax over forensisch onderzoek accountant
De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft in een brief aan Ajax namens beleggers om meer informatie gevraagd over de gang van zaken rond dat een extern onderzoek dat momenteel door een forensische accountant wordt uitgevoerd.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Volwassenheidsmodel: De route naar een digitaal kantoor

Jouw accountants- of administratiekantoor digitaliseren is topprioriteit om de continuïteit te waarborgen. In welke fase van de digitale volwassenheid bevindt jouw kantoor zich? Het volwassenheidsmodel geeft je meteen helder inzicht in de huidige situatie en met praktische handleidingen loods je het kantoor stapsgewijs door de verschillende fases van de digitale transformatie heen.

Download het model »
ING: forse investeringen in digitalisering accountancy en consultancy nodig
Als gevolg van nieuwe technologische ontwikkelingen, de structureel krappe arbeidsmarkt en strengere regelgeving zijn de komende jaren forse investeringen nodig in verdere digitalisering in de accountancy en consultancy. Dat is niet alleen nodig om efficiënter te werken, maar ook om het dienstenaanbod te verbreden en verdiepen. 
Lees verder »
Zakenpartner geschorste gerechtsdeurwaarder wijst accountant als schuldige aan
De Kamer voor Gerechtsdeurwaarders in Amsterdam heeft een gerechtsdeurwaarder een schorsing van zes maanden opgelegd, nadat er een bewaartekort van ruim €230.000 bleek te zijn ontstaan op een derdengeldenrekening onder zijn beheer. Volgens De Stentor gaat het om een deurwaarder uit Zutphen. Zijn zakenpartner zegt in het regionale dagblad dat het tekort is ontstaan door […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat is de impact van de Wet Toekomst Pensioenen per 1 juli 2023?

De financiële gevolgen van het pensioenakkoord verschillen per werkgever en het zal een hele uitdaging worden om alle gevolgen goed inzichtelijk te krijgen. Zorg dat jij op hoofdlijnen de gevolgen voor de werkgever met een eigen pensioenregeling in kaart kunt brengen. Laat je op 9 november in 2 uur online bijpraten door Ron Mulder.

Lees verder »
AVG-inzageverzoeken Belastingdienst meestal niet op tijd afgehandeld
Het lukt de Belastingdienst vaak niet om op tijd te beslissen op verzoeken van belastingplichtigen om inzage in hun eigen persoonsgegevens die bij de fiscus gebruikt worden. De wettelijke termijn daarvoor wordt in vier op de vijf gevallen niet gehaald, meldt demissionair staatssecretaris Van Rij van Financiën in een Kamerbrief.
Lees verder »
Ontwikkelingen rondom pensioen en de dga 
Het zal niemand ontgaan zijn dat op 1 juli de langverwachte Wet toekomst pensioenen in werking is getreden. In de vakpers is hier uiteraard al de nodige aandacht aan besteed en dat zal voorlopig nog wel even doorgaan. In de tussentijd echter wordt alweer een nieuw wetsvoorstel ter consultatie aangeboden, te weten de Fiscale Verzamelwet […]
Lees verder »
Van Rij: aandeleninkopen drogen op als ze worden belast
Het belasten van aandeleninkopen door beursgenoteerde ondernemingen zal de staatskas niet veel opleveren, denkt staatssecretaris Van Rij van Financiën. Hij verwacht dat bedrijven andere manieren zullen zoeken om geld terug te geven aan hun aandeelhouders, als het huidige fiscale voordeel op deze vorm komt te vervallen.
Lees verder »
Proeftijd in laatste arbeidscontract mag vanwege andere verantwoordelijkheden
De werkgever mocht een proeftijd opnemen in de laatste arbeidsovereenkomst van de werknemer, omdat sprake was van duidelijke andere verantwoordelijkheden. Dat oordeelt de kantonrechter.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Onderwijsinspectie beschuldigt RA van broddelwerk bij controle Scholen voor Persoonlijk Onderwijs
Hof: franchiser hoeft geen uittreedvergoeding aan Kubus te betalen
Berispingen accountants Imtech gehandhaafd, CBb wijkt wel af van oordeel Accountantskamer
Wet werken waar je wilt verworpen door Eerste Kamer
OPLEIDINGEN
Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®)
Markus Verbeek Praehep
9 oktober 2023
Vaktechnische Actualiteiten (5)
Fiscount
9 oktober 2023
Online Excel Expert-training voor de accountant: data analyseren met (draai)tabellen
Accountancy Vanmorgen
9 november 2023
VACATURES
Ervaren Audit assistent
Jobs in Finance
Relatiebeheerder / Accountant MKB
Moore MTH
Noordwijk
Controleleider audit – Goes
Flynth
Goes
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN