bedrijfsmanager Innovatie en Talentontwikkeling Ilonka Dorrepaal
“We willen medewerkers een volgende stap laten maken. Een stap waarin groei, werkplezier en financiële opbrengst samenkomen, zodat we samen stralen!” Dat is het kernthema dat bij Promen centraal staat. “En om dit te bereiken bewandelen we twee sporen, die elkaar versterken”, vertelt bedrijfsmanager Innovatie en Talentontwikkeling Ilonka Dorrepaal. Wat deze sporen zijn en hoe de Topperverkiezing hier perfect in past, lees je in dit interview.
   
 
 
 
 
   
Symposium Platformwerk! Donderdag 20 april in Amersfoort.
Het Symposium ‘Platformwerk – Het kan ook anders!’ komt steeds dichterbij, maar je kunt je nog aanmelden! Tijdens dit gratis symposium duiken we dieper in de wereld van platformtechnologie, en kijken we vooral naar wat dit betekent voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. Want ook voor hen biedt deze ontwikkeling nieuwe kansen bij het vinden van duurzaam en passend werk. Benieuwd hoe? Meld je dan nog snel aan. Meer weten? Lees hier alles over het symposium Platformwerk.
   
 
 
 
 
   
Festival Sterk aan het Werk. Leren werkt voor iedereen.
In 2023 organiseert SBCM weer het festival Sterk aan het Werk! Dit jaar staat de hele maand november in het teken van leren. Zo willen we opnieuw een extra impuls geven aan LLO in de sector. We hebben hiervoor een breed aanbod waarmee we jou ondersteunen om (blijven) leren op een leuke en laagdrempelige manier bij medewerkers onder de aandacht te brengen. Alles daarover en hoe je mee kan doen, lees je hier. Want leren werkt voor iedereen!
   
 
 
 
 
   
themapagina omgaan met psychische kwetsbaarheid
Hoe ga je om met medewerkers met een psychische kwetsbaarheid? Wat zijn aandachtspunten voor de begeleiding? En hoe voorkom je stigma’s? Het zijn vragen waar je als SW-professional dagelijks mee te maken hebt. Om je hierbij te helpen, ontwikkelde SBCM de themapagina psychische kwetsbaarheid. Hier vind je alle tools, trainingen en hulpmiddelen die je nodig hebt om medewerkers met een psychische kwetsbaarheid verder te helpen. Ontdekt de themapagina hier.
   
 
 
 
 
Samen werken aan de nieuwe website.
We zijn druk bezig met de ontwikkeling van de nieuwe SBCM website, en daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken. Op 16 mei organiseren we een online brainstormsessie om samen met gebruikers de thema structuur te bedenken. Dit is een belangrijk onderdeel van de nieuwe website, dus we horen graag jouw mening. Sta je hier open voor? Lees hier meer over de brainstorm en meld je aan.
 
 
 
 
Online Kenniskring Werkgeversdienstverlening!
Op 25 april organiseert SBCM de Online Kenniskring Werkgeversdienstverlening. Deze editie staat in het teken van de Inclusieve Onderneming Actieproducten. Dit is een pakket vol hulpmiddelen en informatie om meer impact te kunnen maken met je activiteiten. Dus organiseer jij bijeenkomsten, campagnes of andere activiteiten om ondernemers te motiveren om hun deuren te openen voor mensen met een beperking? Schrijf je dan snel in. Meer informatie en het aanmeldformulier vind je hier.
 
 
 
 
   
Inclusief Platformwerk: Het kan ook anders!
Platformwerk is bezig aan een stevige opmars. Het aantal platformwerkers groeit in rap tempo en deze ontwikkeling brengt allerlei kansen, maar ook uitdagingen met zich mee. Maar wat is platformwerk nu eigenlijk? En kan het ook bijdragen aan een inclusieve arbeidsmarkt? In dit artikel van NSvP over platformwerk vind je een eenvoudige omschrijving van dit veelomvattende begrip.
   
 
 
 
 
   
 
TNO-programma inclusive work
TNO heeft samen met samenwerkingspartners, waaronder de Kennisalliantie Inclusie en Technologie, hard gewerkt om een inclusieve en diverse arbeidsmarkt dichterbij te brengen. Bijvoorbeeld door middel van Cognitieve Support Technologie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van tablets, smartphones, 2-D en 3-D brillen of beamers om informatie over te brengen. Hoe dit werkt en inspirerende praktijkvoorbeelden vind je in de volledige publicatie.
   
 
 
 
 
Agenda
 
 
Nieuwsbrief delen: Twitter Facebook LinkedIn
Postadres
Postbus 556
2501 CN Den Haag
Bezoekadres
Lange Voorhout 13
2514 EA Den Haag
Telefoon: 070 376 58 47
info.sbcm@caop.nl
www.sbcm.nl
Afmelden | Gegevens wijzigen | Doorsturen