Bekijk deze nieuwsbrief online
donderdag 1 december 2016
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Kamerdebat: discussie over wet DBA gaat verder
Is de wet DBA nog te redden? Volgens de commissie die de laatste maanden de wet evalueerde, is reparatie nog haalbaar via beperkte aanpassingen in de uitvoeringsregelingen van 1907.
Lees meer
 
 
MKB blijft afhankelijk van bankfinanciering
Het MKB is nog altijd afhankelijk van de financiering door banken. Alternatieve financiering via crowdfunding groeit snel, maar kan nog niet als noemenswaardig worden beschouwd.
Lees meer
 
Ambitieuze accountant, werk jij efficiënt genoeg? Advertorial

Als accountant speel je een belangrijke rol in de onderneming van je klant. Maar de dienstverlening van de accountant verandert; klanten verwachten een strategische sparringpartner. De vraag is: ‘Hoe zorg jij ervoor dat je die sparringpartner voor je klant kunt zijn?’ Download de accountancybrochure en ontdek de mogelijkheden!

 
Heemskerk & Bolte Accountants sluit zich aan bij Schipper Groep
Heemskerk & Bolte Accountants sluit zich aan bij de Schipper Groep. Het accountantskantoor uit Capelle aan den IJssel verhuist morgen met al haar medewerkers naar de vestiging van Schipper in Barendrecht.
Lees meer
 
 
Boris Bonsel: Eerste hulp bij aansluiting: het SBR Aansluitteam
 ‘Ik denk dat je wel behoorlijk veel van IT moet weten om aan te sluiten op SBR Banken’ of ‘Er komt vast veel meer bij kijken dan wij nu denken’. Deze geluiden van intermediairs hoorden wij in de afgelopen periode vaker voorbijkomen. Voor ons reden om het SBR Banken Aansluitteam te formeren, dat accountants- en […]
Lees meer
 
De beste online boekhoudsoftware voor accountant en cliënt Advertorial

Online boekhoudsoftware voor uw cliënt voor maar € 15,- per maand. Laat uw cliënten nu overstappen op Visma eAccounting. Snel, eenvoudig en goedkoop. Ga naar www.boekhoudswitch.nl, vul het formulier vandaag nog in en probeer het 30 dagen gratis.

 
Aanpassing fiscale eenheid aanvaard
Dinsdag heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel aanpassing fiscale eenheid (34323) aangenomen. Volgens het Hof van Justitie van de EU, was het regime van de fiscale eenheid in de vennootschapsbelasting in strijd met het Europese recht. Met deze aanpassing komt het overeen met het EU-recht. De huidige regeling voor de fiscale eenheid is opgenomen in […]
Lees meer
 
 
Eerste prijsstijging industrie in twee jaar
De afzetprijzen van de Nederlandse industrie stegen gemiddeld met 1,5% van september op oktober 2016. In september lagen de prijzen nog 1,2% lager ten opzichte van 2015, maar in oktober was dit een verschil van 1,5% in de positieve zin. Dit is de eerste prijsstijging in ruim twee jaar, zo meldt CBS.
Lees meer
 
OvRAN SYMPOSIUM 14-12-2016 UTRECHT 17.00 uur met DINER+ Advertorial

Debat/discussies over de toekomst NBA, geld en vertrouwen:
– bepaalt de rechter de toekomst NBA of de ledenvergadering?
– de huisbank van uw klant weigert krediet, hoe kunt u helpen?
– hoe komt het vertrouwen in accountants(verklaringen) terug?
Slechts €50, BTW vrij, 4 PE punten, borrel na afloop.

Aanmelden? Klik hier =>

 
Kabinet zet koers uit met SDE+ 2017
Het kabinet wil € 12 miljard beschikbaar stellen voor hernieuwbare energie. In de voorjaarsronde SDE+ 2017 (7-30 maart) opent het kabinet een verplichtingenbudget van € 6 miljard. In het najaar wil het kabinet eenzelfde bedrag openstellen. Na de sluiting de voorjaarsronde zal minister Kamp hierover definitief een besluit nemen.
Lees meer
 
 
Kromme partner van KPMG
Egbert Kromme (54) treedt op 1 december 2016 toe als partner bij KPMG. Hij gaat het team versterken, dat organisaties adviseert op het gebied van actuariaat en riskmanagement.
Lees meer
 
 
Nederland sluit 18 samenwerkingsoverkomsten met België
Als onderdeel van het Belgisch staatbezoek werden deze week 18 overeenkomsten getekend. Nederlandse en Belgische bouwbedrijven, technologie instellingen en universiteiten legden daarin afspraken vast over toekomstige samenwerking.
Lees meer
 
 
Horecasector boekt record in omzetgroei
In de horecasector groeide de omzet met 8,8% in vergelijking met het derde kwartaal van 2015. Daarmee realiseert de sector een record in omzetgroei. Vooral in restaurants, cafés en snackbars steeg de omzet. In totaal haalde de horeca in het derde kwartaal 2,6% meer omzet ten opzichte van het tweede kwartaal van dit jaar.
Lees meer
 
Automatiseren: neem je klanten en je medewerkers mee Contentpartner
Een nieuw kantoor beginnen en de processen geautomatiseerd en from scratch inrichten is relatief gemakkelijk. Maar wat als je kantoor al een kwart eeuw bestaat en je de ‘erfenis’ hebt van traditionele klanten die al lang meegaan? Confianza Accountants leerde, niet helemaal zonder blauwe plekken, hoe je het voor verschillende klantgroepen goed regelt.
 
Fiscale aspecten van de auto Opleiding
Vrijwel elke cliënt heeft een auto. Wat is wijsheid? De auto op de zaak of privé? Is uw cliënt op de hoogte van de fiscale risico’s en kansen? En wat zijn de consequenties van de per 1 januari jl. ingevoerde wijzigingen en de aangekondigde wijzigingen voor de jaren 2017 tot en met 2020? Noopt dit […]
 
Gevorderd Assistent Samenstel – Alphen a/d Rijn Vacature
Hoe ver wil je komen? Ben je toe aan een nieuw avontuur? De volgende stap in je carrière? En zie je net als wij de dingen net even iets anders? Kom dan met ons praten. We zijn op zoek naar bevlogen professionals die ongebaande paden durven te verkennen en de middenmoot durven te ontstijgen. Met […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn