Nieuwsbrief van 2-10-18 12:30:00
Online bekijken

Keep calm en isoleer verwarmingsketels, vloeren, funderingen en binnenwanden

Doorbraak in super grote EPS-bekisting

Een grote EPS-funderingsbekisting maken, die ook nog eens bestand is tegen de hoge betondruk, is vrijwel onmogelijk. Dankzij innovatieve productietechnieken is IsoBouw dat met PowerKist XL toch gelukt en kan er nu ook bij extra grote funderingsmaten gekozen worden voor een tijdbesparende en kwalitatief betere verloren EPS-bekisting.

Plaka Airtight vult gat in de markt met expanderende stroken minerale wol

Het principe kan niet simpeler: minerale wol, verpakt in een dampremmende PE-folie die vacuüm is getrokken. Tijdens vervoer en opslag neemt het product daardoor weinig ruimte in. Eenmaal op de definitieve plek geplaatst hoeft alleen het folie doorgeprikt te worden, waarna de minerale wol zijn oorspronkelijke volume aanneemt en de te isoleren spouw of aansluiting vult: luchtdicht, thermisch en akoestisch isolerend en brandveilig.

Soprema @ Energiebeurs: de juiste isolatie doet energierekening dalen

Dit jaar neemt SOPREMA voor het eerst deel aan de Energiebeurs in de Brabanthallen in Den Bosch. Van 9 tot en met 11 oktober kunt u op deze vakbeurs alles te weten komen op het gebied van energie. SOPREMA biedt een breed assortiment thermische isolatie maar ook  een  gloednieuw assortiment natuurlijke isolatiematerialen op basis van houtvezels: Pavatex. Beide productgroepen hebben zo hun eigen voordelen om uw energieverbruik af te laten nemen.

Unidek Reno Dek: dakrenovatie met eersteklas thermische prestatie

Unidek Reno Dek van Kingspan Unidek is vernieuwd en past nu op elk dakbeschot. Het isolerende dakelement plaats je eenvoudig en snel over bestaand dakbeschot en tengels heen. Dat bespaart de verwerker zware arbeid, tijd en afval. De eersteklas thermische prestatie maakt van Unidek Reno Dek de technische topper voor dakrenovatie; het dakelement is verkrijgbaar tot Rc-waarde 8.0.

Akoestikon geluidsisolerende profielsystemen voor vloer, wand, plafond, gevel en dak

Merford was al de exclusieve dealer van de professionele Akoestikon geluidsisolerende systemen voor vloeren, wanden, daken en gevels. En per 3 september 2018 nam Merford ook de productie en merknaam over. De onderscheidende Akoestikon systemen houden geluidsproblemen buiten de deur. De professionele geluidsisolerende producten zijn ontwikkeld voor vloeren, wanden, plafonds, gevels en daken. De lichtgewicht constructies zijn een effectief middel om geluid te reduceren en hierbij de decibellen de baas te blijven. De geluidsisolerende oplossingen zijn geschikt voor renovatie en nieuwbouw, voor binnen en buiten.

Veel doelmatiger gasgebruik met TONZON

Warmte die wordt opgewekt door gasinstallaties komt niet altijd op de plek van bestemming. Daar waar de HR-ketel hangt, wordt het vaak onnodig warm. Vervolgens gaat ook tijdens het transport veel warmte verloren en de afgifte verloopt niet altijd efficiënt. Soms komt zelfs minder dan de helft van de warmte echt op de plaats van bestemming. In woningen die met lucht of met radiatoren worden verwarmd, kan nog veel worden verbeterd. De HR-Ketelfolie wordt met stukjes magneettape eenvoudig om de ketel geklikt. De service monteur kan deze eenvoudig wegnemen en weer terug plaatsen.

Happy birthday to FOAMGLAS® T3+

Reeds na één jaar bestaat maar liefst 60% van het totale FOAMGLAS®-volume uit de T3+ nieuwe isolatieplaat, met een λ-waarde die ruim 12% beter is dan die van zijn oudere broer T4+. Na meer dan vier jaar onderzoek en ontwikkeling verrasten medewerkers van FOAMGLAS® vriend en vijand met een plaat waarvan het isolerend vermogen ruim 12% hoger ligt dan dat van zijn voorganger T4+ (van λ=0,041 naar λ= 0,036 W/mK), en dat zonder afbreuk te doen aan de druksterkte van het materiaal.
 

Met minder stof en geur isoleren dankzij ECOSE® Technology

Wist u dat Knauf Insulation al sinds 2009 haar glaswol en minerale wol produceert met ECOSE® Technology? ECOSE® is een natuurlijk bindmiddel dat glaswol beter maakt en is gebaseerd op een formaldehydevrij, natuurlijk bindmiddel. ECOSE levert heel wat voordelen voor de verwerken. Isolatie met ECOSE® is te herkennen aan de natuurlijke bruine kleur.
4.777
Leveranciers
27.457
Producten
600.000
Artikelen
Bekijk NBD-Online
NBD
Facebook twitter Facebook
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.